中文 | English
kennychanwong
我是住在鰂魚涌的kennychanwong。我是一名大學生,在鰂魚涌工作。我最常於香港仔鰂魚涌深水灣出沒,最鍾意港式新疆菜京川滬卡拉OK西餐廳快餐店點心火鍋
食評會員 0次成為首位寫食評會員

2014-07-26
類別 : 粵菜 (廣東)酒樓點心

咖哩魷魚魚蛋

咖哩魷魚魚蛋

咖哩魷魚魚蛋,得一兩片魷魚,魷魚無味,魚蛋粉粉的,醬汁太杰
粉果麻麻,豆苗餃還可以

粉果麻麻,豆苗餃還可以

粉果一夾即散,味道麻麻
豆苗餃幾有口感,咬落幾爽口
大點的瑤柱柚皮,想像不到的難食

大點的瑤柱柚皮,想像不到的難食

大點的瑤柱汁炆柚皮,難食到無法想像,柚皮完全無味,感覺似食海綿一樣huffy
馬拉榚好好味

馬拉榚好好味

馬拉榚非常濃味,非常好食,想再點一個都沒有了,非試不可mad
牛肉腸粉滑溜

牛肉腸粉滑溜

牛肉腸都可以,腸粉滑溜,牛肉夠鮮lol
鳳爪夠入味

鳳爪夠入味

鳳爪炆到入曬味,夠身
蝦膠魚肚一般

蝦膠魚肚一般

蝦膠魚肚一般般,蝦膠太硬,魚肚ok,兩樣合併一起食,不配合sad

堂食等位時間: 15 分鐘
用餐日期: 2014-07-25
是次消費: 每人約$100 (午餐)

2014-07-24
類別 : 日本菜拉麵

去之前好大期望,去到感覺有點失望,因拉麵款式少,但總算味道不過不失!拉麵款式千篇一律,只是有芝士,走芝士,有蛋和無蛋,多叉燒同少叉燒之餘…無其他選擇,湯底都只分為辣和走辣sad
我們點了一碗辛辣和一碗走辣,走辣的味道幾好,拉麵原來是非一般的, 扁扁身,食入口似上海麵多一些mad但叫做幾煙煙韌韌,味道幾好,豚肉較為淡了些,溫泉蛋都幾好味,另一碗辛辣,除有辛辣外,其他和走辣的一樣,辛辣味都幾濃,味道算可以啦!

是次消費: 每人約$90 (午餐)

2014-07-23
類別 : 日本菜自助餐

朋友生日聚會,選擇了這間放題,但失望而回sad
啤酒汽水任飲、小丸子一般、桂花糕幾好味、炒蜆普通、泰式生蝦回本之作但唔夠酸辣、天婦羅新鮮即 製可以再 encall 、牛肉粒味道普通之外,其餘的刺生不夠凍和新鮮,三文魚普通,蝦細隻兼略有點梅,吞拿魚同鮑魚片不過不失,魷魚片有點腥sad冬陰公湯得酸味,燒雞翼可以成隻燶,蟹子沙律無味,西蘭花鮮魷咸得非常,食落還一口鹽sad 辣酒花螺完全無味, 鰻魚炒飯無鰻魚…味道好參次sadsadsad

一般

一般

燶雞翼

燶雞翼

用餐日期: 2014-07-21
是次消費: 每人約$190 (晚餐)

2014-07-22
類別 : 粵菜 (廣東)中菜館火鍋海鮮

很久沒有來過的一間火鍋飯店,裝修跟從前有很大的分別了,但味道依然!! 響鈴夠鬆化,入口即溶的感覺!雞子和塘好都新鮮,雞子大大粒,過足口癮!鵝腸肥美好有口感,有鵝腸味!不得不提是手切肥牛,片片厚薄好均勻,肥瘦亦平均,肉質軟,簡直一流,無得彈!脆鯇魚腩就失色一些,因唔太脆口,普通鯇魚沒大分別!

2014-07-22
類別 : 日本菜居酒屋壽司/刺身

其實同一般放題沒有分別,都是不停柯打,有叫無叫都不知 mad 三文魚都算可以,都算新鮮,不會太多根。牛肉粒是我至愛,好好味,唔會太韌,好有口感,柯打完再柯打。其他刺生包括…北寄貝都幾好,蝦就麻麻,有啲梅梅的感覺,魷魚好爽口,好廉口,最後食多碗豬軟骨拉麵,味精湯底,但麵質ok,豬軟骨好林身,入口即溶,幾好味,可以再臨的!

用餐日期: 2014-07-19
是次消費: 每人約$230 (晚餐)