中文 | English
旋旋at金美
我是旋旋at金美。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
旋旋at金美  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2013-10-24
類別 : 多國菜酒店餐廳自助餐

多年前食過一次好難食,今次媽媽生日指定呢間加上有7折,所以即管試下⋯去片

Seafood @sad
➗左蝦同Jade螺好d,其餘一個字"dry"
沙律+凍食@一般
沙律叫做唔錯,如果有埋黑醋就最好,凍食只有ham包蜜瓜好食
刺身+壽司@sad
無咩好講
西丶星馬丶日丶中熱食@有好有唔好
西既鐵板和牛"um",羊扒無味,法式龍蝦墊底薯蓉好稀
星馬加哩就細佬話好食
日式即制湯面ok既
中式叫做最好食,點心唔錯,尤其超大粒蝦餃+燉湯,小菜幾ok,不過條煎紅衫又干又腥
甜品@不過不失
蛋糕ok,pancake唔好食,心太軟算唔錯,HD+軟雪糕ok

無7折以上就唔抵食,侍應態度好,廁所略嫌遠左d。

推介美食: 燉湯,蝦餃,心太軟,咖哩,沙律
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2013-10-23         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$360 (晚餐)

2013-10-10
類別 : 多國菜扒房西餐廳自助餐

lol從來沒食過呢間,晚市要成五百元,覺得有d的貴,依家有早段唔使4百,一於試下!
沙律@ok  菜新鮮但款式唔多,配料多,現款有3款沙律味道可以。
冷盤@好食  有多款火腿、芝士比美五星酒店。
海鮮@超正  有即開生蠔,唔算肥但有海水味夠鮮,長腳蟹腳無得頂shocked又肥又多肉丶微咸。
湯@好  有一中一西,好味!
熱食@正  上湯龍蝦味鮮甜,海鮮意粉蕃茄汁意粉彈牙味微酸開胃,一口和牛ok,燒牛脷唔"蘇"食落似午餐肉皮脆肉嫰,燒龍蝦有膏配白汁芝士味道超乎想像超級正,一口和牛漢堡有牛味超正,燒章魚丸一般
魚生丶壽司@ok
甜品@味似夢幻  一級棒既心太軟(仲可以畫字),食左3杯既北海道布甸,感覺好幸福tongue其他ok,雪糕係HD例牌好食

lol一個字"正"

服務員態度好、細心、有禮貌。如果地方寬敞d就好啦。

推介美食: 一口和牛漢堡,燒牛脷,燒龍蝦,上湯龍蝦,生蠔,長腳蟹腳,刺身,北海道牛乳布甸,朱古力心太軟
用餐日期: 2013-10-10
是次消費: 每人約$383 (晚餐)

2013-09-30
類別 : 日本菜火鍋自助餐

90分鐘日式十下十下放題,價錢就$138起,時間就趕d,𣎴過可以接受啦。我就揀左$138未加一,地方舒服丶干淨。臨走仲有coupon送@happy
牛肉@Good:切得好薄快熟,脂肪分佈平均有肉味
豚肉@Good:都係好薄,比起其他同行店鋪好食
丸類@ok:無話好食又無話唔好食
配料@ok:選擇算多
醬料@Good:最喜歡柚子醬油,如果有埋蒜蓉就好啦
飲品@Good:自助形式又任飲,幾多選擇
甜品@Good:有4款yogurt +ice cream任"北"任食仲有配料,無得頂啦
湯底@bad:揀左蕃茄鮮蝦濃湯,完全無味得個色,又可以話唔難食lor

職員好有禮貌提醒夠鈡,另外小妹對鞋甩甩地,諗住借膠紙頂住,職員@他很有熱心問我,最後借左AA膠比我(滾動中),食到半路另外一個她(應該高級d)又非常熱心跟進~(好滾動呀),雖然最後返家途中甩曬,不過都要特別鳴謝他丶她們。THXtongue
最尾輪牛肉

最尾輪牛肉

第一輪牛丶豚肉

第一輪牛丶豚肉

推介美食: 豚肉,牛肉,Yogurt
用餐日期: 2013-09-29
是次消費: 每人約$152 (晚餐)

2013-09-01
類別 : 西式酒店餐廳咪嘥嘢食店自助餐

見到教協有六折所以乘機同細佬慶祝生日,
基本上ok,係咁岩有小朋友係到嘈d。

剌身 sad +壽司
選擇少,不過3百蚊貨仔,算了。
只吃了三文魚,根多唔鮮,衰過漢和,
壽司只有2種卷物,其本上一樣咁,ok啦。

shocked +熱食
夠熱、幾好食,最正2個湯同咖哩。
其次燒帶子,不過唔係成日有,要睇時機。
燒牛肉唔錯,d汁唔夠味,即制粉面個喇沙湯唔夠咸。

沙律+海鮮ok
沙律唔錯,配料夠,現成果幾款ok。
海鮮:蜆、青口無味,蟹腳、蝦ok。

甜品 sad
每款蛋糕只出一次,大約十款,只有朱古力ok,
食友推介既🍌蛋糕,完全無🍌味,質感尚可。
火炎🍦個樣唔掂,所以無食。酒店提供既雪糕係Dreyer,都好食既,不過食到見底都無人換,好難"北",好彩d員工好人幫我。

冷盤 mad 選擇少,係食左煙三文魚同唔知咩魚,無咩味。

歺飲 huffy 凍〇茶,似凍〇水,檸檬一舊厚一舊薄!

不過3百蚊係咁上下

另外隔離枱有小朋友要坐兒童椅,個男員工拖張椅子,好嘈lor  sad

堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2013-08-29         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$300 (晚餐)

2013-09-05
類別 : 日本菜任食/放題

呢間放題超好食就唔使講啦lol
刺身@正tongue
最好食d刺身,我最鍾意三文魚、北海道帶子+甜蝦,其他都好食架!

炸物@正smile
最好食芝麻雞翼、炸淮山和芝士年糕

燒物@goodchopstick
好多都正,例如:燒蝦、燒雞翼、燒小蕃薯、燒牛舌、燒冬菇。

煮物@ok
最好鐵板牛肉和蟹粥。

漬物@正lol
有羅白和木耳👍

壽司@okbowl
不過不失,最like海膽手卷。

飲品、雪糕和生果@ok
無特別,菠蘿最好。

地方比較窄,廁所衞生一般,近廚房地下好"先",服務員態度良好。

推介美食: 刺身,芝士年糕,蟹粥
用餐日期: 2013-09-05
是次消費: 每人約$262 (晚餐)