中文 | English
Monchichi!!
我是Monchichi!!。我在灣仔工作。我最常於銅鑼灣出沒,最鍾意日本菜火鍋鐵板燒串燒
食評會員 0次成為首位寫食評會員
Monchichi!!  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2013-10-31
類別 : 韓國菜燒烤烤肉韓燒

我好耐冇寫食評喇...因為懶!! 但今次真係忍唔住 huffy

星期5晚係尖沙咀想食韓國野,SEARCH到呢間食評都唔錯,價錢又唔係好貴,咁試下啦! 夜晚6點半WALKIN,一個客都冇,我坐到7點都係一個客都冇,之後先慢慢有人入黎... 其實一住低都覺得有D古怪架喇,睇OPENRICE個價錢係41-100,但係個MENU度我睇到既係$100, $150, $280, $300 不等...... 咁係咪即係呃人?? 完完全全搵唔到一樣$41既野......

我朋友到左,佢上前菜,份量少我都算,但款式就...(睇下面D REVIEW會睇到) 我同意下面有人話好佩服師傅既刀工,真係薄到呢..... 就連著仔佢都要切做著仔絲......

之後叫左兩碟肉黎燒,咩至尊牛肉同雞肉,普普通通啦,唔覺有咩咁至尊,分別係$200同$150!

仲有ORDER左個辣茶雜錦火鍋 $280, 個價錢都係正常既,但貨不對辦囉! 係個MENU度見到好明顯個鍋係會乜都有,同埋有面! 個鍋到左,成個鍋都係KIMCHI,豆腐有6塊 (薄切), 午餐肉有4塊(薄切, 同埋張相係有6塊的), 年糕都有幾舊, THAT'S ALL!!!!!!!!! huffy 我地問有冇面,佢話加$20, 再問有冇生菜, 佢話加$50! 之後我地加左個面, $20豪俾佢!

之後諗諗下, 個MENU明明咩都有,點解我地仲要加個面? 拎住個MENU再問佢, 點解冇呢D野? 佢答呢D野係冇架! 我地再問點解張相有,但個鍋冇? 佢話相黎架咋,相係咁架....... (O晒咀) 之後佢就話算啦,個面我FREE俾你啦,唔好嘈喇... 為左唔想我地嘈所以FREE個面俾我地,咁其他野呢?? 明明就係叫雜錦鍋, 點解乜都冇? 最後佢想息事寧人, 俾埋其餘果D野我地, 真係食到我地一肚火 huffy huffy

堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2013-10-25
是次消費: 每人約$350 (晚餐)

2012-03-21
類別 : 日本菜串燒店火鍋拉麵串燒

見到呢間野d reviews咁好一直都好想睇試下,但試完唔係想像中咁好囉!!
不過weekday佢都好爆,而且好多客都係日本人!!!!!!!!!

首先係食明太子玉子燒,不過不失!!!
ok既!!!

ok既!!!

刺身係鰤魚同池魚.....幾好味,好新鮮,而且幾抵食lol
呢個係好咪既!

呢個係好咪既!

個招牌菜牛腸窩係最激氣既,個窩一黎到,侍應好好服務,好有心機去幫我地煮呢窩野同飛走d油,個湯底係好香好味既,但滾熟晒之後成煲雜菜,d牛腸就沉晒底,同埋勁細粒,一d都唔抵食sad huffy
冇牛腸的牛腸窩

冇牛腸的牛腸窩

食完叫左個綠茶大福,都係普通啦!!!
冇乜特別!

冇乜特別!

仲有串燒果d冇影相,不過都係麻麻地啦,唔係特別好食囉,對呢間野冇乜好感,應該唔會去第2次啦chopstick
用餐日期: 2012-03-08
是次消費: 每人約$300 (晚餐)

2012-02-09
類別 : 日本菜火鍋壽司/刺身

係尖咀行完街想搵D好野食,,就BOOK左禪八,,有間細房比我地,,,要除鞋,,坐得幾舒服, service都好好 smile 叫左個A4佐賀和牛sabu sabu set tonguetongue

另外叫左兩個小食,和牛粒同牛柳,,,好好味,, 入口即溶madmad

推介美食: 和牛SABU SABU
用餐日期: 2012-02-04
是次消費: 每人約$500 (晚餐)

共有1 人投票

2012-02-07
類別 : 西式西餐廳海鮮包場派對

星期5晚同男朋友撐枱腳,,一早就book左係上環開左冇幾耐ge SERENADE!!! 店內好浪漫好有格調,,服務態度都好好又好熱情!!!lol

fish risotto

fish risotto

象拔蚌意粉

象拔蚌意粉

叫左個risotto同pasta,,好好味!!!!!

oyster做緊$15一隻好抵,,叫左半打,,好正好新鮮mad

最後食埋甜品,,甜品做得好精緻同好好味,,tonguetonguetongue
5百幾蚊埋單,都幾抵食mad
推介美食: 象拔蚌意粉,生蠔,心太軟
用餐日期: 2012-02-03
是次消費: 每人約$250 (晚餐)

2012-02-04
類別 : 意大利菜薄餅無肉餐單適合大夥人

行完街9點幾諗唔到食乜,最後都係又去PIZZA EXPRESS,好彩唔洗等就有位 ^^ 服務同環境都幾好既,,我要左杯STELLA,因為冇晒STELLA杯,,所以佢用HOEGAARDEN杯裝比我,,,勁開心有咁大杯STELLA飲 ^^
必食的一定係蘑菇波波啦!!! PIZZA同長通粉都OK,,不過長通粉個雞肉有D"鞋"囉,下次都係要返CARBONARA!!!!!!!!!!

Baked Dough Balls

Baked Dough Balls