paely

paely

食要才料好/ 烹煮好/ 環境好/ 服務好, 最總要是心情好 !!
訊息
正顯示第 8186 篇(共 86 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
是次消費
每人約$320 (晚餐)
MAY 08

2008年5月16日一家去食海鮮. 這裡每一間酒樓都會有一間海鮮檔, 不過自己都可以自由選擇. 我個人覺得好食過"布袋澳" , 這間比較附近的酒家明顯光鮮整潔, 坐都舒服 海鮮料買了 $13XX , 加工費就每位 $70 , 其他菜餚在酒樓內點的都 $6X一碟 , 加麵底或粥 就 $60, 魚湯和甜品 / 生果就免費的 碟碟都OK , 只是龍蝦失敗了, 放尿唔清, 有異味 !!mad
MAY 08

生日飯來到這裡, 服務好OK !! 不過食物就一般, 叫了個扎肉金邊粉以為是湯的, 來了是炒的. 沒有問題可以照食, 不過就好干, 成餅野咁好難分開. 我最欣賞是個椰子海鮮湯, 好香椰子味又夠熱, 好好味 !! 個美心蛋糕就好好食是 芝士蛋糕來.tongue
是次消費
每人約$100 (午餐)
MAY 08

在下午要坐得舒服又沒太多人, 我會選擇這間. 一個SET LUNCH $88 看來好似幾貴下, 不過 2個人去酒樓飲茶都要咁上下. 不過今次就有點失望, 我個人好喜歡他們的麵包和4種醬料. 不過今次來就沒有了沙甸魚醬. 我相信是近日罐頭食品的價格升了好多, 但經理話平日就有, 六 日就沒有. 我聽了有點唔明架, 通常都是六 日會有齊, 而平日人少或價錢平時就會減少些材料, 佢答的就剛好相反. 我估應該是平日晚餐會有, 因為沒有特價SET MEAL shocked 2個人 2份SET 加多個沙律. 我的海鮮湯都OK , 而件西冷的要7成都覺得 ...
MAY 08

一家人來吃上海菜 埋單 : $13XX 最欣賞是臭豆腐 , 好好味 !! 而豆沙鍋餅的豆沙有好香的紅豆味但又不會很甜. 不過椒鹽元蹄 (唔肯定是叫扣肉定元蹄) , 就是好似煲湯後的瘦肉咁sad 可惜當晚 沒得叫 "高力豆沙" 枱與枱就迫了少許 .
APR 08

昨晚8點半一家人到來吃晚飯. 那裡有9點入座小菜特價優惠, 不過我們都沒所謂, 就用正價都無問題. 看到有好多小菜款式, 而且全都是可以在9點後叫的. 好開心地點了幾款小菜, 不過落單就開心指數一直下降. 1. )特惠小菜: 北京填鴨(賣晒) 可能是特價吧 2.) 蝦醬通菜(賣晒沒有通菜了) 3.) 豬仔腳(賣晒) 不是9點後消夜的小食來嗎?? 4.) 燕窩燉蛋(賣晒) 吓又沒有?? 5.) 美國桶蠔(賣晒) 唔是呀~~又沒?? 6.) 蝦醬肉青蒸茄子(今日菜單沒有散叫) 後來經理提意加個炸蝦壽司, 由他親身落單. 不過到我們...
1 推介
>細路仔<
每人約$100
APR 08

我常在平日收工後回家到這酒樓用膳, 一般去到都9點幾. 在這一帶酒樓都會好早收, 雖然間間都寫明收12點, 但由於生易淡靜都會在11點30就收檔. 但眼見這間一日比百早趕客. 就上個星期, 我和朋友是叫小菜而另一枱是打火煱, 在10點半就問last order , 這都沒什麼, 不過打火煱的那一枱在10點入來, 剛叫了第一輪就比人問last order而且5分鐘就要你結埋數. 燈也關掉主要的, 電視也關了. 原因是全部的樓面職員都入了一間房, 自己打火煱唱k 娛樂. 請問做這一間的老板是否接受伙記這樣營業.
Top