中文 | English
李先生
我是李先生。我是一名行政人員。我最鍾意泰國菜日本菜扒房,泰式生蝦刺身,冬陰功。
食評會員 1次成為首位寫食評會員
李先生  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2023-03-15
類別 : 日本菜拉麵

約朋友在蘭桂坊飲酒,還未食飯,途經霸嗎拉麵,所以就簡簡單單食拉麵。
拉麵麵質有彈性,叉燒夠淋,湯夠濃郁。炸餃子配沙律汁沒有特別,不過所有食物夠熱,職員上菜快,有禮貌,值得再試。
拉麵最主要係湯底,麵質,溫度。希望餐廳能夠保持。現時惠顧好多食肆品質經常不穩定,主要是唔夠人手,唔夠人點可以做好品質及服務。可能未來要轉哂做機械人餐廳。

推介美食: 炙燒豚肉味玉拉麵
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2023-03-14
是次消費: 每人約$100 (晚餐)

2020-06-01
類別 : 多國菜漢堡包All Day Breakfast

今日老婆放假緊係一齊去拍拖行街,一諗起一田大減價,就立即搭車去荃灣廣場睇下。真係估唔到嘅恐怖,一田大減價多人到根本迫唔入。結果一田大減價就行唔到,我地就緊係去另一地點千色匯新開之阿布泰,吸引了好多人流。係阿布泰行街買完野就緊係去M Kitchen 食飯。
咖喱牛腩-咖喱味濃,牛腩軟淋,還有米餅加配,味道一流
牛肋肉-肉汁鮮嫩,肉味濃,配黑醋汁可解油膩
加拿大豬鞍-9成熟,肉質嫩滑多汁
食物好好,員工服務態度好

靚相

2020-01-13 (屬於相關食評)
類別 : 多國菜漢堡包All Day Breakfast

13/1/2020下午7:00剛剛行完荃豐中心地庫睇電子產品,有啲肚餓準備要搵食。一路沿住天橋行,行到尾段又去左M Kitchen 。記得上次食牛扒鰻魚質素幾好,所以沒有猶疑就入去幫襯。不知道是否今日天氣較冷,餐廳比較少人,母須等候就可以直接入座。雖然一個人的晚餐,但都要食得精彩。我選擇了晚餐日式醬燒鰻魚飯150克配和風沙律,維他奶紅豆冰及意式焗雜菜。
日式醬燒鰻魚飯150克
鰻魚嫩滑肥美,皮有焦香,沒有碎骨
和風沙律
雜菜沙律配上胡麻汁,好食
意式焗雜菜
雜菜內有青黃紅三色椒再加茄子翠玉瓜,用蕃茄茸加芝士焗,味道帶酸,醒胃
維他奶紅豆冰
沒有技術可言,但紅豆夠淋

保持水準,係一間令你會食過翻尋味的餐廳loveyummyexcitedsmileheart

跟晚餐送

跟晚餐送

主餐牌半價優惠

主餐牌半價優惠

堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2020-01-13
是次消費: 每人約$80 (晚餐)

2019-12-28
類別 : 多國菜漢堡包All Day Breakfast

聖誕節和老婆大人收工後在荃灣逛逛,行經千色匯1期發現有新餐廳開幕,裝修環境清新舒適,所以進內試試。餐廳有好多款式,主打菜式有熱熔芝士,蕃茄湯飯,鰻魚飯,石燒扒餐。由於我是牛魔王,所以order了一款重量級西冷牛扒,蒜香一口牛。西冷牛扒真的是重量級size,賣$118的花園餐廳價錢有這質素絕對超值。而蒜香一口牛份量同樣巨大,抵食。整體用餐經驗良好,食物質素ok,環境靚,聖誕節用餐又沒有限時交枱,幾好。

堂食等位時間: 5 分鐘
用餐日期: 2019-12-25
是次消費: 每人約$80 (晚餐)

2019-11-25
類別 : 越南菜

17/11/2019晚上19:35落單等了20分鐘先上雞翼撈檬及2杯椰汁冰,其中一杯椰汁冰仲要沒有甜味,即漏落糖。去到20:00我問佢著便服的男仕叫佢幫手跟一跟碗綜合牛肉湯河。等到20:25我老婆碗撈檬食完佢都未出。跟住再追單,我問點解可以等甘耐?綜合河生牛肉,牛腩湯已經有係度,但居然出餐仲耐過雞翼撈檬?炸雞翼都要等雞翼炸好都要8分鐘啦,但湯河居然要等甘耐。本黎甘嘅價錢,我都唔計較你的味道。
但真係堅嬲,1.等咁耐2.食物質素垃圾(椰汁冰無味,撈撈雞翼overcook無肉汁,連撈檬嘅魚露醋都唔合格)