中文 | English
諸朋久友
我是住在葵涌的諸朋久友。我在尖沙咀工作。我最鍾意火鍋燒烤鐵板燒
食評會員 0次成為首位寫食評會員
諸朋久友  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2016-08-11
類別 : 港式台灣菜小食店

即叫即整,用料新鮮!食一份咸牛肉手抓餅,有生菜有蕃茄,都算好健康!☺😊老婆食左個火腿雞蛋芝士豬柳手抓餅,味道好夾,又唔肥膩,可以當正餐食!☺😊😀😁😅😂
推介美食: 咸牛肉手抓餅
自取等候時間: 10 分鐘
用餐日期: 2016-08-11
是次消費: 每人約$24 (晚餐)

2016-07-16
類別 : 港式小食店少鹽少糖食店串燒

自家制鮮蝦雲吞烏冬麵,蝦肉爽口,新鮮!烏冬麵煮得剛剛好,不軟不硬!湯味適中,配合得十分好味!直得一試!likeloveyummy串燒牛肉,串燒雞腎,串燒雞翼,食時仍有肉汁,跟市區的大大不同,直得一贊!yummyyummylike

2012-12-29
類別 : 粵菜 (廣東)酒樓

乾炒牛河,加左芝麻,可以好香架!又唔多油,好考功夫呀,一定要試吓!加 D 豆辦醬,仲正!

櫻花蝦蛋白炒飯,有很多櫻花蝦,味道很特別.蛋味香濃,炒飯很乾爽,有菜粒,唔會太油,直得一試!

tonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetongue
有很多櫻花蝦,蝦味特濃,味道很特別.蛋味香濃,炒飯很乾爽,有口感,有菜粒,唔會太油,直得一試!
^_^
乾炒牛河,加左芝麻,可以好香架!牛肉好嫩滑,唔會有楂!又唔多油,好考功夫呀,一定要試吓!加 D 豆辦醬,仲正!
題外話/補充資料:
^_^
推介美食: 櫻花蝦蛋白炒飯,芝麻乾炒牛河
用餐日期: 2012-12-27
是次消費: 每人約$80 (午餐)

2012-07-24
類別 : 粵菜 (廣東)酒樓

脆肉瓜炒三菇(冇放肉但幾好味!)

脆肉瓜炒三菇(冇放肉但幾好味!)

脆肉瓜炒三菇(冇放肉但幾好味! D 瓜幾脆,菇菇有益!)lol
蒜茸蒸勝瓜(有蒜香,瓜又甜!OK)

蒜茸蒸勝瓜(有蒜香,瓜又甜!OK)

蒜茸蒸勝瓜(有蒜香,瓜又甜!OK)smile
排骨炒河粉(我鐘意多洋葱,又香又甜!)

排骨炒河粉(我鐘意多洋葱,又香又甜!)

排骨炒河粉(我鐘意多洋葱,又香又甜!)smile
#各位記住,炒河粉最好多详葱,香好多!#
炒腸粉(落重料炒,少少甜醬和麻醬,已經好好味! ^_^ )

炒腸粉(落重料炒,少少甜醬和麻醬,已經好好味! ^_^ )

XO醬炒腸粉(落重料炒,少少甜醬和麻醬,已經好好味! ^_^ )
下次落 D 豆辨醬,可能會仲好味!tongue
題外話/補充資料:
呢度地方大,又唔洗點等位,如果坐到窗口位就一流,有海景,正!!
堂食等位時間: 2 分鐘
用餐日期: 2012-07-23