諸朋久友

諸朋久友

我是 諸朋久友
訊息
正顯示第 14 篇(共 4 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
咸牛肉手抓餅
10分鐘 (外賣自取)
2016-08-11
是次消費
每人約$24 (晚餐)
AUG 16

即叫即整,用料新鮮!食一份咸牛肉手抓餅,有生菜有蕃茄,都算好健康!☺😊老婆食左個火腿雞蛋芝士豬柳手抓餅,味道好夾,又唔肥膩,可以當正餐食!☺😊😀😁😅😂
自家制鮮蝦雲吞烏冬麵
自家制鮮蝦雲吞烏冬麵
JUL 16

自家制鮮蝦雲吞烏冬麵,蝦肉爽口,新鮮!烏冬麵煮得剛剛好,不軟不硬!湯味適中,配合得十分好味!直得一試!likeloveyummy串燒牛肉,串燒雞腎,串燒雞翼,食時仍有肉汁,跟市區的大大不同,直得一贊!yummyyummylike
檢視所有留言 ()
櫻花蝦蛋白炒飯,有很多櫻花蝦,味道很特別.蛋味香濃,炒飯很乾爽,有菜粒,唔會太油,直得一試!
乾炒牛河,加左芝麻,可以好香架!又唔多油,好考功夫呀,一定要試吓!加 D 豆辦醬,仲正!
櫻花蝦蛋白炒飯
芝麻乾炒牛河
2012-12-27
是次消費
每人約$80 (午餐)
DEC 12

tonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetonguetongue 有很多櫻花蝦,蝦味特濃,味道很特別.蛋味香濃,炒飯很乾爽,有口感,有菜粒,唔會太油,直得一試! ^_^ 乾炒牛河,加左芝麻,可以好香架!牛肉好嫩滑,唔會有楂!又唔多油,好考功夫呀,一定要試吓!加 D 豆辦醬,仲正!
檢視所有留言 ()
脆肉瓜炒三菇(冇放肉但幾好味!)
脆肉瓜炒三菇(冇放肉但幾好味!)
蒜茸蒸勝瓜(有蒜香,瓜又甜!OK)
蒜茸蒸勝瓜(有蒜香,瓜又甜!OK)
排骨炒河粉(我鐘意多洋葱,又香又甜!)
排骨炒河粉(我鐘意多洋葱,又香又甜!)
炒腸粉(落重料炒,少少甜醬和麻醬,已經好好味! ^_^ )
炒腸粉(落重料炒,少少甜醬和麻醬,已經好好味! ^_^ )
2分鐘 (堂食)
2012-07-23
JUL 12

脆肉瓜炒三菇(冇放肉但幾好味! D 瓜幾脆,菇菇有益!)lol蒜茸蒸勝瓜(有蒜香,瓜又甜!OK)smile排骨炒河粉(我鐘意多洋葱,又香又甜!)smile #各位記住,炒河粉最好多详葱,香好多!#XO醬炒腸粉(落重料炒,少少甜醬和麻醬,已經好好味! ^_^ ) 下次落 D 豆辨醬,可能會仲好味!tongue
Top