amoamo

amoamo

鍾意食有特色及好味既食物.
訊息
正顯示第 110 篇(共 22 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
JAN 24

細細間舖 但款式勁多 中西都有 我本著試吓佢既榴槤芒返 $48 配料十足 佢個底汁都係用榴槤打成 芒果又香又甜又大粒 西米大大粒 榴槤肉香甜好味 另買多一豌合桃露 香滑順喉 令人回味 食過之後 日日都想去買嚟食yummy
2022-10-07
每人約$200
OCT 22

朋友請食飯,咁啱公司附近開咗間flame,見有扒据同甜品,所以就揀佢試試 今日係中午嚟,已經好多人,冇影到室內相 地方舒適,好啱三五知己吹水飲杯 食物有質素,份量都適宜,叫咗兩個午餐 ½葡式香辣燒春雞 8安士紐西蘭肉眼扒配烤蔬菜或薯條 燒春雞夠入味,唔鞋,配沙律菜中和個濃味 肉眼扒五成熟,啱啱好,有肉汁,件扒吸晒啲炭燒味,正 薯條係我最鍾意嗰種,外脆內軟 最後緊係要試埋個甜品啦! 藍莓芝士餅 朱古力慕絲餅 餅底夠牛油香同新鮮,唔係淋晒嗰啲,芝士既香配藍莓醬,絕對係啱晒口味,唔會漏 朱...
2021-12-09
OCT 22

慶祝生日,特意嚟呢間試吓 我喺閒日下午去,所以冇人,即時頓覺有啲日本🇯🇵feel 坐低叫咗個最貴既和牛餐食 佢會送盤剌身,新鮮美味,可惜再叫就要付費 主角出場,和牛切好一片片上,入口即溶,牛味十足 其他食物都係要付費,整體食物質表高,喜歡狂牛既你可以試吓 但我食咗幾片就覺漏,始終都係油份多smile
OCT 22

上次睇佢有下午茶食,今日諗住嚟試吓,點知要2:30先有,咁就改食個常餐,有啲驚喜噃! 一個係沙嗲牛肉公仔麵配牛油多士炒滑蛋飲熱咖啡 一個係豬扒公仔麵,配丹麥多士炒滑蛋飲熱柚子蜜 兩個茶餐食落去都覺得有懷舊嘅味道,尤其係咖啡,雖然係普通煮嘅咖啡唔係即磨咖啡,但飲落去好滑好香,柚子蜜都落足料開水,唔錯。豬扒公仔麵塊豬扒好大塊夠淋,冇用梳打粉醃過,好味😋會再嚟食yummy
OCT 22

呢間餐廳開咗一陣子,見諗唔到食乜咪即管試試。 環境乾淨衛生,坐個卡位都舒服,係冷氣好大吹住個頭。 叫咗兩個意粉🍝 卡邦尼溫泉蛋意大利粉like 味道有水準,配料就少d 紅菜頭軟殼蟹意大利粉 以為係有d紅菜頭食下,原來係個汁上落個意粉到,冇味dislike 軟殼蟹有半隻,都叫做有兩啖食下
2022-09-24
是次消費
每人約$280 (晚餐)
SEP 22

今次最後一次幫襯 初初都覺得d食物還可以,坐位寬敞,乾淨,主要係沙田冇日式放題食 雞軟骨串燒,鰻魚,芥蘭炒菜,榴連炸彈都部分食物都還可以 但刺身就真係冇鮮味,款款都唔掂
肉骨茶
新加坡無骨海南雞飯
2022-07-17
是次消費
每人約$100 (下午茶)
JUL 22

一向都鐘意食海南雞飯同肉骨茶,但多年都覺得冇一間係正宗,包括新城市嗰兩間出名既食肆(唔開名la) 呢間都係抱行街心態順便食個飯咁,點知出乎意料之外 海南雞飯夠滑有味無骨兼份量足,個湯夠味真材實料老火湯,連個飯個味都好味 肉骨茶夠晒正宗,湯底夠晒藥膳,豆腐卜淋滑,個一字骨剛好唔鞋 加咗個至愛榴連炸彈,滿足晒三個願望 跟餐有兩杯飲品,豆漿有豆味,唔係出面嗰啲水汪汪 我坐卡位,坐得舒服,乾淨,裝飾都幾特別 我好耐冇入嚟評價,呢間真係直得推介 希望可以保持水準,香港食肆靠你
2012-09-24
生日
每人約$400
OCT 12

生日食好d, 睇食評見呢間話幾好,折左唔駛$400,就試呢間。 山長水遠由大埔出去,再轉的士,生日對自己好d. 成晚既野食,唉……!mad 好食既野,一隻手加埋都冇 甜蝦,羊排smile 唔好食既,聽住mad 刺生:三文魚都可以冇味,其他既重難食,赤貝黑炆炆,全部都冇味 生蠔,每人限取兩隻,細隻過手指公,冇味 長腳蟹,之前個食評話唔喊,都唔知有冇攪錯,肯定做媒,連蟹咁鮮甜都可以冇味 嚮螺,扇貝,東風螺,青口,蒸完擺埋一邊,硬到死,魚都冇條,得一舊舊 ,好似人地食淨 其他都唔想講 甜品係我一心諗住食既野,係好多,但唔知...
豉椒聖子
砵酒焗蠔
煎大蝦
2012-02-16
是次消費
每人約$600 (晚餐)
MAR 12

今次親人返港,食餐好兼豪. 上次食過街口間酒樓,完全垃圾. 今次試埋邊細細間,係新款冬菇亭食肆. 唔敢抱太大期望,但反而有驚喜. 我地自己買咗野攞嚟煮: 大花竹蝦, 煎, 正lol 大賴尿蝦, 椒鹽炸, 正lol 白灼東風螺, 超好味lol (以上唔記得影相, 因為太肚餓) 砵酒焗蠔, 超大隻, 如果再多d砵酒仲正lol 清蒸鮑魚, 太飽, 我冇食, 其他人食話好正lol 清蒸大花蟹, 嘩, 鮮甜美味lol 當然有我最鍾意既豉椒炒聖子, 真係好味到呢......lol 但d菜就唔得, 豆苗老, 白菜仔, 難食mad 食完有水果送, 雖然得好少, 是但啦! 侍應幾好服侍, 成日嚟換...
2011-10-22
是次消費
每人約$30 (宵夜)
NOV 11

去完九記打冷, 行過嚟呢間老字號既糖水舖食糖水. 好耐無嚟呢間糖水舖食, 以前最出名係食生磨合桃糊, 屋企人話呢間d 糖水會穩陣d. 點知合桃糊落粉煮到杰撻撻, 又甜.mad 另外一碗合桃芝麻糊都係一樣.mad 真係唔掂, 食碗糖水仲貴過食碗雲吞麵, 仲要唔好食. 轉型後冇晒功夫. 到今日寫食評至知, 家陣差成咁, 唉, 早知上網check下先啦!
Top