penny_ying

penny_ying

我是 penny_ying
訊息
正顯示第 110 篇(共 17 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2018-06-23
JUN 18

每次行過都見到好多人排隊, 本身對pancake又沒有太大嘅喜好 上一直提不起勇氣去朝聖。 剛巧又喺openrice見到其他食評推介 限定的外賣 pancake小食 隨心三點到場 沒人龍之下買下兩個 有點失望 本想帶回家 慢慢欣賞 但是 看見如此包裝 沒有乾冰 也沒有膠袋 加上正下著大雨 感到什為不貼心 檸檬芝士味道 較為好 酥皮保持乾身 配合 清新味道檸檬芝士醬 及 煙靭口感的鬆餅 蠻特別的 可以一試 原味 沒有牛油香也沒有蛋香 很乾 不好吃 反正要排隊就唔吸引到我 隨心一試一次就夠了
黑松露蘑菇意粉
黑松露蘑菇意粉
10分鐘 (堂食)
2018-06-15
是次消費
每人約$150 (晚餐)
JUN 18

星期五尖沙咀晚上八時半 人龍不算長 大約等十分鐘便可入內 限時90分鐘 餐飲略為遜色 沒有榛子味 或朱古力味 只感到很甜 砂糖的甜味 但卻要求每位顧客消費 必須點一杯餐飲 感覺有點不太實際 本著一試 沒有什麼特別期望 但意粉及甜品出奇 滿意 黑松露蘑菇意粉 及 綠茶紅豆鬆餅 價錢略貴 以此價錢有其他更好嘅選擇
2016-06-02
是次消費
每人約$120 (晚餐)
JUN 16

本來想去隔離hexxxxxx。。。但有廿多人排只好放棄 剛好安東二旁的店階排滿人 但安東卻沒有人龍 試試睇下會否得以平反: 奶奶雞。。。d 雞好鞋 汁無味。仲加粉絲 吸光醬汁 一大團 看見也有點反胃。。。名過於實 牛肉飯。。。味道好香 但太油 飲品。。。柚子sider 有棉花糖在上面 份量多 好味 最好的是環境舒適 聊天一流 我試過後。。。還是想食hexxxxxx 多點。。。
沾麵
2016-06-04
每人約$80
JUN 16

之前坐車經過 感覺頗日本feel 上網睇食評 見頗多人like. 食過之後覺得.... 無想像甘好... 沾麵 粗麵 略咸 沒有豬骨味 拉麵 幼麵 豬骨味淡 個人不太喜歡這湯 份量對女生來說有點多 可一 不可再
2012-02-23
是次消費
每人約$110 (晚餐)
團購
MAR 12

不是我了能. 是真的唔係好得. 環境好唔得, 比大排檔仲嘈, 又迫, D 野食細碟又唔夠熱, 仲要咁既價錢, 用左coupon 都一點唔覺得抵, 感覺被騙.><個湯係正當既, 不過好多湯渣, 幾啖飲晒個湯了. 燒咪凍的,. 我都算,. 仲要有陣怪味,>< 海鮮, 其實得蜆同蝦, D 蛽有沙, 又唔夠熱, 無咩味. 仲有d 鯹味. 招牌菜係冇左蝦, 個雞, 有色家. 但,. 點解冇味既,=”:= 三太公, 好正常既煎釀三寶, 個陳川粉,. 其實係炒河粉. 仲要一陣味. 難食.勸大家 下次呢間野再做團購, 你真係要諗得好清楚先好買呀. 仲要成$220食d 咁既...
和風pizza
牛肉烏東火鍋
2012-03-14
情人節
是次消費
每人約$100 (晚餐)
MAR 12

白色情人節, 想同男好好的食一個晚餐, 最後選擇…和民 7.00 左右入座, 7.30 左右門外已堆滿人, 男要食鍋, 滿足下佢啦. 牛肉烏東火鍋, 都幾飽, 好好味.^^ 湯夠濃, 配料都幾多. 和風pizza 我每次都必點. 一貫水準, 正! 串燒拼盤.. 條條都麻麻地, d 肉又老又冇味 難得男準我放任一下. 當然要點返個甜品.^^ 配搭得幾靚 味道都幾好. 岩晒我呢個朱古力怪.^^ 雪糕以下全是粟米片, 感覺有點呃人. 不過拌著雪糕都幾好味.
檢視所有留言 ()
45分鐘 (堂食)
2012-03-17
每人約$75
MAR 12

相約去睇海之心.. 結果, 浸左睇唔到 得少少影炸.>< 行到累累地又餓餓地,.男建議食味千. 早前聽過佢既新聞知道係味精湯都有少少抗拒, 但男未試過, 陪佢一次啦. 7.00 左右. 第到7.45 左右先入到去. 極累,等左好耐, >< 點解仲有咁多人去家. 都唔算好平炸麻 本來想試二人餐. 但而家推廣: 明太子雞翼拉面~ 試下羅.~ 明太子雞翼拉面 (好似一堆豬肉咁. 唔似雞翼, 手工滿分 味道一般) +餃子(夠脆口, 比較普通) 再加個帶子豚肉拉面 (d 豚肉好好肥, 帶子好好細, 不過都有五六粒) +炸豆腐 (不熱氣, 味道幾...
七重滋味餐
七重滋味餐
大蝦七重奏
海鮮闊條面
2012-03-18
是次消費
每人約$80 (晚餐)
信用卡優惠
MAR 12

相約家人食pizza hut 本來想食tea 但原來5.30就完左, >< 唯有一齊試下七重滋味. 4個人,. 食二人餐加vip 送既pizza (注: 原來食渣打卡個餐係冇得vip 九折家.)二個湯, 二杯可樂 好靚既沙律- 幾好味 大蝦七重奏- 好多芝士 正.^^ 比起以前d 腳指pizza 好好多 海鮮闊條面- 推介: 一貫的好味 Total $258 Vip 送: 夏威夷風光 而家d pizza 真係越來越細, 個普通批成個細批咁.=”=
雞肉串燒
2012-03-27
是次消費
每人約$35 (晚餐)
團購
MAR 12

第一次用coupon 用得咁開心. 昨晚同男去左試下呢間面店, 一入去個老闆娘就好好笑容咁招呼我地. 我講用coupon 佢都完全冇黑面, 仲要教埋我地點睇張菜單, 有咩好介紹, 今日的晚餐: 麻辣(小辣) 薯粉+豬大腸 麻辣(BB辣) 粟米面+炸醬 + 涼菜(蘿白) + 小食 四隻雞翼 <夠入味, 正, 係細隻左d者) + 串燒四串 (雞+羊) <羊太焾, 雞好正, 好滑好彈口> + 二杯飲品 (豆漿+華田cold<-要加$2)總結: coupon 既價錢有咁既質素, 我滿意, 男認為好好添, 會再來幫襯^^
2012-03-24
是次消費
每人約$35 (午餐)
MAR 12

今日plan 左上城門水塘行山, 因遲左出發所以要來一個fast lunch. 男話特然想食燒味飯, 燒肉+叉燒 燒鴨+叉燒 一碟$35 一碗$27心想其實都不是好好味, 但門外卻長期有人龍.~~ 味道一般(叉燒味道很怪) 不夠熱, 份量頗多, 價錢可以接受, 位置較迫不太舒適 ** 記得要叫多汁呀.
Top