中文 | English
yaau  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2024-02-09
類別 : 港式西式茶餐廳/冰室

今日行完山,經過藍地就入咗呢間餐廳,估唔到餐牌上的價格大眾化$50左右,叫咗2個餐分別係蒜香炒意粉$50同早晨全餐$47,意粉好香蒜蓉味,個全餐都好豐富好味😋,食飽我哋都好滿足😊。小餐廳大意外,有機會要再去食😆

2024-02-09
類別 : 意大利菜咖啡店薄餅

網上睇到食評不錯,心思思想食一排,終於今日同個小情人去食午餐,叫咗卡邦尼意粉同夏威夷pizza共$138。卡邦尼意粉還可以,但pizza感覺個餅未烘到,唔夠脆。有個餐湯,不似我預期好味。整個餐有點偏貴。

2023-12-24
類別 : 川菜 (四川)中菜館

無意下經過,已聞到好勁的油煙味,都已不想進去。但之前一直想試下,都係快快食完走。於是叫左老壇酸菜魚配薯粉。不包野飲就$73,加杯凍飲$7。湯內只有酸菜,鱸魚,配菜豆卜和萵筍是自由選配,整體味道是不錯,但跟其它店比,這份量偏少,性價比較低。份量女生食夠飽的。
分量看上去也不是太多,足夠一個女生份量。

分量看上去也不是太多,足夠一個女生份量。

2023-11-20
類別 : 川菜 (四川)火鍋雞煲

11月頭去開屯門就走左去食烤魚,因為午餐的一人烤魚最抵食🤭。有幾款可揀,但我覺得江團魚較少骨,就點左佢嚟食。還可以加配特飲,超抵啦!條魚食落幾香口,一個人食完條魚已食唔到碗薯粉🙈,安全起見就叫左柑桔檸檬來飲。
烤江團魚,魚只有大骨,香口。還配特飲👍

烤江團魚,魚只有大骨,香口。還配特飲👍

一人烤魚午餐

一人烤魚午餐

2023-11-11
類別 : 日本菜居酒屋壽司/刺身串燒

一直想試食,後聽朋友講唔錯,就一家人去食晚餐,試左,真心天水圍的日式餐廳比較下,算是最好的一間。晚市有加一服務費,消息$200就有現金卷$20回贈,可下次用,本身打算午餐用,可惜只限晚市可用。
午餐就沒有加一,午餐也算抵食,昨天叫了個吉列豬扒拉麵+3件壽司都只是$70,牛肉拉麵+3件壽司係$75,食完壽司,先發現忘記了影壽司相,我哋仲加配左其他都只是$1x-$2x, 加左雞軟骨餃子$15,三文魚刺身三片$22,2個拉麵餐同其它加配都好好味,所以食到超飽。