中文 | English
Look Look
我是Look Look。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
Look Look  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2014-07-09
類別 : 西式西餐廳甜品/糖水

同事介紹第一次食,估唔到價錢不算貴,5個人叫了7款菜式味道同賣相不錯,味道又好又足料。聚餐又多一個選擇了!

1.) 意大利飯好有咬口。
2.) 墨魚麵食完成咀黑哂,D汁好滑,不過較淡口。
3.) 咸豬手外皮夠脆,但肉質卻出奇地唔"鞋"口,值得推介。
4.) 焗雜菌,雖然唔夠味,但清清哋也好味。
5.) XO醬炒雜菜(無相),其實賣相同焗雜菌基本上無分別,但因用XO醬炒,較濃味。
6.) 芝士薯條肉汁好味,薯條炸得剛剛好。
7.) 烤餅好彈口,佢個汁都好配合個餅。

**另我有朋友推介呢度D咖啡,因我無飲所以唔知係咪真係OK,但跟餐嘅湯就唔得了!

題外話/補充資料:
對服務有要求嘅人唔好諗住有好好服務,但尚OK的。

餐廳冷氣有點大,怕冷的人記緊帶件外套。
推介美食: 意大利飯、,咸豬手,芝士薯條
用餐日期: 2014-07-04
是次消費: 每人約$70 (晚餐)

類別 : 港式酒樓海鮮燒臘中式包點

同屋企人平日間中都去食晚飯,因為平日無乜人唔使點等位,,仲有車位泊!但大時大節就要預早訂枱,真係好Full。最喜歡食佢o地嘅燒味同埋梅子鴨,佢D乳豬好味過隔離間所謂乳豬出名嘅酒樓多多聲,而梅子鴨一定要預早一日訂,梅子鴨好味不在講,佢個底層仲有好正嘅芋頭~真係超正!另外佢o地其他小菜都好抵食又好味!仲有一樣係唔好睇間嘢殘殘舊舊,其實入面有一幅藝術品,係藝術家Carrie Chau畫比老闆嘅油畫,真係有錢都買唔到。

推介美食: 梅子鴨、燒味

類別 : 港式小食店台式飲品串燒

食過幾次呢間雞蛋仔真係唔錯,食過原味和朱古力,始終原味最好食,不過一定要係佢老闆整o個D雞蛋仔先夠味、夠脆有口感,其他員工整都唔算好差,只係無佢老闆整得咁好味o者!

自取等候時間: 10 分鐘

類別 : 粵菜 (廣東)粉麵/米線

有時在元朗想不到吃甚麼,腦中就會想起學記,食了多年依舊沒很舒適的坐位也沒有冷氣,但舊有的味道依然Keep住多年,雖然湯底本人覺得不算很出色但牛什很入味,麵也不錯,最重要每次一定要加多支可樂,一碗麵已很滿足!tongue

推介美食: 牛什、牛腩
是次消費: 每人約$30

2013-12-13
類別 : 港式少鹽少糖食店車仔麵

間中都會去永年食麵,一直都唔覺得有問題,但今日卻感受到何謂其他食家評價所講"態度有問題",排o左半粒鐘,埋到去叫餸,其實我反應都唔慢,o個位高瘦男人已經串串貢講o野,我已經唔想理佢,點知佢一輪咀講o野(即係有佢講無人講o個種),真係好煩我只係想買碗麵o者!我講o左句"好煩,o拿o拿聲啦",o個刻佢個口好似開o左摩打咁係咁反擊"煩咩o者!係你食之嘛,又唔係我,我又唔趕時間,係你....下刪一推無謂對白",心諗費事同佢講,點知無啦啦隔離有個客叫佢送粒魚蛋,佢講完一輪o野之後,同我講"o拿,橫掂送開我送"粒"比你,仲唔多謝我,多謝人先得o架".....o個刻其實我好想爆粗,我買碗麵又要比你煩又要比你串,仲要比錢,掉轉頭你自己無啦啦比粒魚蛋我仲要我講多謝,條友係咪傻乜o左,我真係好克制,o個刻起我同自己講自己就算係元朗人,呢間o野幾歷史悠久,有幾好味都唔會再o黎食,老實講其實佢好味主要係D嘢落勁多味精,因食完會好口喝,但都真係唔差,不過仲之一句"貼錢買難受"嘅唔好攪我,食完都真係想嘔返出o黎!想去食嘅各位,幫襯無比人串係好彩,比人串係正常,人家唔憂無生意做,真係吹佢唔漲!
推介美食: 豬腸,辣汁
堂食等位時間: 30 分鐘
用餐日期: 2013-12-06