Lifafafa

Lifafafa

我是 Lifafafa
訊息
正顯示第 15 篇(共 5 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
0分鐘 (堂食)
2017-02-25
是次消費
每人約$40 (下午茶)
FEB 17

2點半到附近康樂園樂融融餐廳食個下午茶, 牛肉burger,肉汁夠juicy,下午茶來說份量夠~like 還點了一杯鮮雪梨奇異果汁(+$13),可惜只飲到雪梨味道,完全沒有奇異果味道或籽,問過侍應回應因只有半片奇異果所以味道不出太~shocked
1 推介
pipi22
綿花糖+蜂巢雪糕
綿花糖+蜂巢雪糕
2015-01-29
每人約$46
JAN 15

係尖沙咀食完飯想食甜品就諗到黎厚福街~見到有新店命要係蜂巢雪糕一於試下!! 原本綿花糖雪糕,店里標榜所有蜂巢honey是由newzealand 入口,所以就加了蜂巢試試($10),雪糕奶味重,如喜歡牛奶的朋友一定要試!最後呢個配搭是新鮮的!😋😋😋
DEC 14

經常在元朗搵食,但都會忽略呢間西餐廳!3個女仔想靜靜傾耐d 計就搵左呢間!由打電話book位開始就聽到好親切既對話!到步餐廳後老闆仲親自照顧每個客!十分好客! 我與友人點了肉眼扒set $108 包餐湯garlic bread,仲有餐飲!先未講質數,都知算低! 餐湯正常,略欠熱力!相反garlic bread 焗得好入味!👍👍👍 主菜:賣相吸引!肉雖薄但都真係做到7成熟!肉質都juicy!!!! 主意配菜可更正宗! 意粉入味!真的不錯! 總括,可能店小小,老闆親自打理,令客人有親切感!smile
2013-06-13
是次消費
每人約$75 (晚餐)
JUN 13

自中學時友人帶我來這餐廳之後,直到大學也常常來!因為4個字!「價廉物美」!lol 雖然小妹不吃辣又不太偏愛咖哩...但這卻令我一試再試一食再食!bowl 通常如果是四人食的話我會order一個 3人套餐再加一個小菜和一杯特式的拉茶,例如炭燒全魚或羊件之類的!因為這樣可以試多點不同的口味而價錢又相約:) 前菜:首先當你一坐下便會送上一碟小前菜。我想應該是炸面粉!作為小食我覺得不錯!再配上旁邊的波菜汁一流! 湯:3人套餐中包括餐湯,即使你是4,5人,他都會俾相對人數的湯!低!不過湯永遠都是粟米煲豬骨!而且很稀的!...
3 推介
pipi22
Wailing_angie
bettermanfai
2013-06-07
是次消費
每人約$129 (晚餐)
JUN 13

旺角通常給我的感覺都係大一班朋友眾腳的地方,大家通常意不在美食! 但今次這間由waffle轉為西餐廳的小店又幾好味!Order $129 的  set dinner .... Starter: smoked salmon caesar salad 味道傳統... 合格lol Main couse:  3選1...我選了pasta!淡白酒味..不油膩!份量夠! Dessert:  同樣3選1...分別有cheese cake, 心太軟同埋macaron!!! 3款賣相都相當吸引!而且味道不俗!lol 值得一試! 而且服務好好!總括值得一試!
Top