lisamama2002

lisamama2002

我喜愛同朋友high tea,要求不高,但要吃得開心,所以服務要有誠意啊!
訊息
正顯示第 19 篇(共 9 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
梅酒',雲吞,榴槤糯米糍,人參雞湯底,牛肩胛,芒果雪條及玄米茶雪糕
醬油蝦
刺身
炸物
甜品
醬油鮑魚
火鍋
10分鐘 (堂食)
是次消費
每人約$238 (晚餐)
JUL 20

家庭聚會雖然疫情影響下各食肆也人心惶惶!但這間多元化火煱在逆境中令人振憤!買一送一的牛肩胛套餐加任撈海鮮,刺身,酱油鮑鱼及蝦,燒蝦燒蠔炸蠔榴槤糯米糍好出色。吃過好多放題開了一年左右的這店可算最掂啦~大力推介
燒鵝\乳豬\魚
2015-05-09
母親節
是次消費
每人約$300 (晚餐)
MAY 15

母親節家人聚會好開心 love 連埋小BB剛是一圍敬母宴.$2988減200都過得去.乳豬皮好脆份量夠,上湯龍蝦伊麵三斤幾多肉,姐夫話幾好味隻大招牌海港燒鵝唔油膩 like !皮脆肉嫩唔太咸。條魚如果多些葱花會更惹味蒸得岩岩好,鵝肝花姿丸就夠脆幾特別但味有D羶吃炸蟹丸好過,兩樣炒菜分別有西蘭花炒花姿珊瑚蚌稍欠鑊氣及菜心腐竹少油D嗜素食者絕對ok,最後呈上特大超級壽包有別於一般細細個仲有奶黃同蓮蓉兩種味揀添 lol shocked 吃成個實飽晒.還打包了4盒餸菜.因數人都食量細.反而歲半小肥B仔由頭吃到尾,最鍾情D龍蝦伊麵.這間海港...
2013-10-21
是次消費
每人約$130 (午餐)
用餐優惠
團購
OCT 13

食物味道好一般,果汁三款可任飲smile,洋葱湯同粥也可以.又豬頸肉又豬柳,熱盤少,款色少mad,連魚柳都冇一塊,燒牛肉都冇喎sad點半咋,三文魚已唔出,壽司好求其!刺身同壽司用料一樣,無誠意!!有點失望huffy.D食物擺到好騎呢,好似唔夠位咁,,D沙律放到高高,矮人點夾?D三文魚無嘜味,魚生芥辣亦無味??立魚難食,下次咪攪. 提一句是取位的男服務員熊度確有改善的空間,但內裡的服務就ok!
1 推介
S-See
爽滑脆魚皮,,,抵讚,,,
爽滑脆魚皮,,,抵讚,,,
爽滑脆魚皮抵讚
2013-07-15
每人約$55
JUL 13

今日又到陳漢記開餐,食爽腩,,,爽魚皮chopstick 腸粉確係幾好食tongue,,,但份量超迷你比一般的酒樓腸粉收縮一半,,,賣相完全唔oksad,,,只夠痴牙隙 腸粉最出名係豬潤同蝦,,,推介豬潤腸粉mad 另外叫左兩碗爽腩麵,,,同一碗坑腩粗,,,湯夠清mad,,,麵靚,,,群X的清湯腩的湯底較稠sad,,,而且環境冇陳漢記甘好,有水供應,座位寬闊 炸兩唔脆,,,比賣相騙了sad爽滑脆魚皮,,,好爽tongue唯獨味親嘗陳漢記的煲仔飯,,,因只在晚上六時後供應,,,
意粉
燒尤魚
蒜蓉田螺
15分鐘 (堂食)
2012-10-09
是次消費
每人約$70 (晚餐)
OCT 12

開張至今巳幫襯多次.因其服務及環境都好.自助式水自取!食完去櫃台埋單又免加一感覺好free~~好似喺屋企開餐咁.意粉好味.各款都ok.醬汁剛好.D多利亞飯甜甜哋有芝士幾特別.蒜蓉田螺幾好食如可在底加小小薯蓉會冇咁油,仲多D口感添!長意粉冇試! 薄餅不知是否其自家出品是底軟D,唔多脆口mad.三文魚有D腥可能芝士唔夠.薄餅不夠芝士食落似麵包多D.味道較遜色.D扒都唔差如可送埋餐包或餐場或飲品就完美啦.
粥  沙律卷
2012-05-20
是次消費
每人約$200 (晚餐)
MAY 12

菜色尚可      白灼蝦 一隻燒鵝    今年冇甘肥膩shocked 蠔餅 好多粉ヌ濃又油 沙律卷  幾正大大件 炸得幾好 唔油膩mad 豉汁蒸鱔魚   上次嚟叫例牌霉嘅勁差!所以今次都有些戒心但都點咗,今次算唔錯! 白粥   有白果幾绵好味 有樣唔合格:往年飯後送甜品或生果 但近年生果糖水都欠奉!百冇~mad有代改善
2011-12-21
DEC 11

開咗半年實而不華甚低調的中式麵店,是第一次光顧,因每次錯過都是下午茶時段,附近的食肆多且有飲品送.但细蓉記卻要加錢才有!!下午茶有三個餐選擇.我點了個有三粒雲吞的麵加一碗好味ヌ多料的皮蛋瘦肉粥,26元.麵有好多韮黃,雲吞好味,湯底是清而爽無嘜味精.碗粥吃到底仍好綿.服務甚有禮貌又親切,使我和我女女留下好印象.遲D試埋其他,此店的腸粉聽說不錯,但不知有冇有餡腸粉及我愛的牛腩.不過我是粥迷當會多多幫襯的.
檢視所有留言 ()
1分鐘 (堂食)
2011-08-19
是次消費
每人約$50 (午餐)
AUG 11

今次午市食咗葡式咖喱牛腩農夫飽,D汁唔錯另重有一碗汁另比你.可惜D牛腩大半都ヌ瘦又韌!!好唔開心只有薯仔同汁送飽,48蚊食汁!!招牌菜D選料同品質都唔keep住.好失望反而我朋友嘅咖喱羊腩米線都好食,送米線就剛好辣度,我有次食[焗]咖喱羊腩飯就好辣,好似是叫印度式咖喱.我呢日本來都想揀羊腩農夫飽但午市無.show..呢個餐跟湯,個忌廉湯超淡無味!又無得轉揀餐飲,好失敗.呀.
魚子
三文魚和海鳗
3分鐘 (外賣自取)
2011-08-16
是次消費
每人約$70 (晚餐)
AUG 11

呢類外帶壽司真喺好方便又幾好味,好受大家歡迎!我發覺好多老人家都自已或结伴到呢間爭鲜自轉寿司分店幫襯,绝不落後.我見外賣三文鱼寿司好肥美,不過甜蝦和带子就冇單件!! 又見有大盒嘅鱼子賣48元好多份量!但有一樣就唔好,是冇鉗供應,人人用手取就欠D衛生啦,希望改善吓
Top