coking |
日期 笑臉
喊瞼
編輯推介 餐廳總分 文章形式 |
2012-09-23
因為名星效應被帶來,門面十足電影版懷舊冰室。大大隻字,座位只有二事個左右。 食物總類主打茶餐路線,炒蛋火腿厚多士、瑞士雞亦意粉。炒蛋尚算滑溜,但所有食品無難度無特別可言,凍飲加三元;一個無特別茶餐收$53元實在不值。 還有芝士薯條$5x,火焰雪糕$12x,紅豆冰$38。食物普通之餘價錢亦算不值;至於服務簡直是零分,有不少人忍唔住未食就"較腳"。散慢無heart無服務!
評分: 味道 3 環境 3 服務 2 衛生 3 抵食 2
2012-06-29
今期佢地既新Promotion 蝦堡真係好吸引我,但為左對佢既第一印象公平D我都係叫左佢地出名既磨菇漢堡。一打開個包就跌左條酸瓜出黎,真係嚇一嚇我幾驚係小強。再睇個包既外型,實在係有d失禮;好似扁左既奶油豬咁。食落都真係似腍左既奶油豬皮,蘑菇份量唔少冇菇水味,牛肉亦夠Juicy加埋溶晒既芝士同有少少蕃茄味既Sauce;配搭一流 ~ 漢堡黎講佢對得起自己既價錢,總好過好多百幾蚊個又麻麻地既Burger~
評分: 味道 4 環境 3 服務 4 衛生 4 抵食 3
2012-06-18
全黑很Raw的石屎"樓平"配上暗黃吊燈,情調還可以。九時入坐都有八乘客人,set dinner 大概HKD 100~200之間。這裡特別是有生蠔order,HKD30~40隻非常合理。 最後Order了一個蟹肉Risotto 及 Angus sirloin . 餐湯南瓜蠔肉忌廉湯:南瓜香甜而不太over,蠔肉沒有腥而很有蠔味;沒想過這配搭是那麼好。 另一款是蔬菜清雞湯,真是太清了;感覺是高湯加菜罷。 前菜:魚子鮮蝦焗蛋,賣相跟一般cream brûlée 差不多,可能是因為內裡有海鮮,時間用多了老了一點點:味道是不錯的,可以嫩口點就好,呵呵~ 另一款是Parma ham 沙律蔬菜加西瓜蜜瓜配上重口味的Prama ham,好吃! 主菜蟹肉Risotto 蟹肉份量多絕不欺場,飯帶一點點硬度,有"趙"口。 Angus sirloin order了 medium ,生熟度控制得不錯牛的味度不算太重,肉質腍而不鬆。 美中不足的就是套餐不包甜品。 這個價錢絕對是物超所值!
評分: 味道 4 環境 4 服務 4 衛生 4 抵食 4
2012-06-15
大概等了十分鐘終於有得吃,雙層芝士蛋漢堡味道真的不錯,是手打的肉團(可能是機,不過一定不是像M記那些現成品)而且有少少沙拉汁的味,很合我口味~Yummy! 至於魚扒我覺得比較薄,不過友人說味道不俗。另外看到炸雞脾薯條的賣相都很好,下次一定要再試。 價廉物美,就是這樣!讚 ~
評分: 味道 4 環境 3 服務 3 衛生 3 抵食 4