taobao

taobao

我是 taobao
訊息
正顯示第 110 篇(共 10 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
這篇是 [非食評]
是次消費
每人約$73 (午餐)
MAY 15

黑松露很足料, 喜歡的人一定要試, 也令整個炒蛋農味了很多~ 另加$12有湯+牛角包 特別要說一下這裏的奶茶, 因奶是分開上, 茶本是很深色, 第一眼還以為是齋啡, 茶很香啊! 會回來。
腐皮湯,牛旁牛肉濃湯烏東
腐皮湯,牛旁牛肉濃湯烏東
是次消費
每人約$60 (晚餐)
APR 15

配料選擇多, 小心眼闊肚窄! 配料以炸物為主,還有飯團和飲料 點了牛旁牛肉,牛肉質素很好,份量也足夠(大) 如果湯底可以跟牛肉以外選擇,例如咖哩豚肉,會更好 烏東本身還不錯,如果有道亭烏東或更多選擇就更好啦,哈哈 以自助形式,感覺很不錯,一個人或一伙人去都很適合
2015-04-11
是次消費
每人約$150 (晚餐)
APR 15

有芝士+蛋, 很普通的,曾到附近其他餐廳, 這碟真的比下去 我平時都很愛薯條加茄汁,但我不會用茄汁配蛋一起, 茄汁搶了所有味這碟賣相吸引, 是冷盤, 田螺的份量很夠, 喜歡田螺的人應該會滿足吧! 一開始就把撈埋一起, 結果是辣到半死, 除了田螺其他配料都不夾, 有爽口的蘋果片來中和辣味, 口感怪怪的 還叫了石頭鍋飯, 價錢比很多韓國餐廳都貴,味道可以,但份量只有一半!! yukdislike白飯很貴嘛?? 附近還有其他韓國餐廳, 無論食物質素及價鈴都很一般 只有一名服務員 沒有甚麼服務 還要加一服務費
檢視所有留言 ()
18分鐘 (堂食)
JUN 13

食左: 燒賣 -- 很乾且細粒! 糯米雞 -- 一打開塊葉就有舊雞骨6出黎shocked 一邊食一邊吐了很多細骨出來, 不小心會咬'奔'牙sad 菜苗鮮蝦餃 -- 入面的菜很油, 入口啖啖油, 菜苗應該用油泡了才包入餃..... 雞包仔 -- 像菜肉包, 但看不見雞肉, 但有幾舊很un的軟骨物體, 要吐出來 腐皮卷 -- 炸得油但不算很脆 陳皮牛肉球 -- 好彩沒有陳皮味, 還可以 因上了米之連, 吸引不少外國人來食, 我都是第一次幫襯, 性價比一般, 叫做有點心吃 老實說, 7仔的糯米雞比它還好吃 舖頭位於奧海城外圍, 從商場走出去要行至少10...
無冰凍奶茶
2013-04-01
APR 13

朝早落船係新有記買左支無冰凍奶茶, $25支, 濃濃茶味, 好滑, 無咁甜的lipton奶茶, 好味道lol 下午茶時間再去搵野食, 哩個時間好多人, 新惠和要等位, 海鮮個間比較少人, 而哩間都多人, 不過唔洗等位tongue 試左熱賣一, 海膽炒飯bowl($70, 比對面個間平$10), 入口幾香, 唔油唔咸, 炒得好靚, 不是很特別 熱賣二, 蝦醬通菜($30), 一樣唔油唔咸, 味道岩岩好 好想試埋其他海鮮同豆腐花, 不過好飽食唔落latongue 行左一日, 望住個海食飯, 好滿足咁走
檢視所有留言 ()
5分鐘 (堂食)
FEB 13

去到門口已見長長的人龍, 不過很快就有位 薑蔥蝦子麵: $28買一個麵餅sad 再加蔥&好多好多蝦子 入口油油的, 像撈麵, 味道ok 水餃麵: $2X 從來未見過咁細的水餃麵huffy 去紅磡叫一個細蓉$12還要比佢大 。。。 水餃味道普通, 說不出特別 只有兒童餐的份量, 還可以留肚去掃街! 地方乾淨, 價錢與份量相比, 一點也不便宜。
三杯G
紅麴米飯
2013-02-14
是次消費
每人約$74 (晚餐)
用餐優惠
團購
FEB 13

join左groupon團購 兩碗中湯--清清地, 有蘿蔔, 瓜, 粟米等等 兩個紅麴米飯--聽說是健康食品, 不用炒都覺得比白飯香口 主菜選了: 三杯G--這碟最好吃, 炒得很好吃 冬蔭功海鮮--係極辣!! 入面的才料很辣, 香矛同一些配料好硬, 不好吃, 那些經過醃製的菜食兩口已經放棄, 隔去湯後, 實質可以吃的東西不算多, 早知選吉列豬扒.... 還有 XO醬炒麵--沒有肉香的XO醬, 入口比較油, 炒得還不錯, 好食的! 花茶--像普通糖水, 不是很甜, 但沒有花香 凍豆醬 情人節特別加送士多啤梨茶--細細杯像威士忌, 暖的, 帶淡淡的...
檢視所有留言 ()
紅茶味+orea 木看布旬, 好夠凍!
紅茶味+orea 木看布旬, 好夠凍!
芒果站: 好好食芒果球+芒果肉+大大粒爆爆珠+芒果西米露, 成碗都好芒果
2012-12-21
每人約$40
DEC 12

上完sky100落佐敦搵食, 晚飯之後就黎左哩間食甜品 打開個menu見到有黑椒心太軟shocked 朋友話食過朱古力心太軟, 偏甜 因為我唔好甜所以兩個都無叫 就叫左個紅茶orea木看布旬lol平時係街食木看布旬食完都係得陣風, 哩個食完好滿足 mad 我鍾意紅茶味, 如果紅茶可以再濃D更好啦! mad好足料, 價錢唔算貴又好味。去開廟街或者圓方個頭可以黎試下哩間! 想試埋其他的甜品, 下次再黎!
新鮮 大件
新鮮 大件
入面有兩串燒牛肉
入面有兩串燒牛肉
照燒牛肉卷
8分鐘 (堂食)
2012-09-22
每人約$24
SEP 12

朝早去左文化博物館, 中午係新城市搵野食, 叫左1個照燒牛肉卷, 收銀員話等~6分鐘 見到佢一個牛肉卷用左兩串燒牛肉, 比想像之中多, 淨叫一串燒牛肉要$12!tongue$24咁大件, 仲有大大件新鮮蕃茄, 青瓜, 仲有沙律醬! lol牛肉好好味,新鮮夾抵食, 仲好juicy! 食完一件都唔洗再食野啦mad
是次消費
每人約$80 (晚餐)
NOV 11

同朋友叫左兩個鐵板 1.羊腿扒 2.豬牛雞雜扒餐 羊腿扒就幾好食, 不過羊酥味都幾重。 個雜扒餐就離哂大舖! 塊雞扒入面生的! 一口咬左入去就嘔返出黎個陣廚房已經收左爐, 所以同阿姐反映, 點知阿姐仲死撐哩塊係牛扒。。。 成晚個口都血淋淋呀...諗返起都心有餘悸 食物負分,服務態度零分!
Top