中文 | English
VickyChing
我是住在天水圍的VickyChing。我是一名clerk,在屯門工作。我最鍾意泰國菜日本菜西餐廳日式西餐爐端燒壽司/刺身
食評會員 0次成為首位寫食評會員
我的推介食評 我推介的食評 0
VickyChing  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2011-04-29
返工地方係附近,,好多時都係未返到公司就打定電話叫外賣,,
尋日食左個沙嘜牛肉飽+凍奶茶,,

沙嘜牛肉飽 - 好味~~尤其係個汁,沙嘜味岩岩好,唔會好油同好辣,,d牛肉完全冇梳打味,最鐘意個飽,,,因為個飽佢地係整到外脆內林,,正~
我同d同事都超愛依間既凍奶茶,,,最主要既原因係因為,就算溶左d凍都好,,d奶茶都唔會好似水咁,,仲係好味架!!
所以每個星期都至少飲2-3次

你覺得這篇食評:
靚相

2011-04-28
類別 : 泰國菜動物友善餐廳適合駕駛人士

早幾年成日黎依到食,筧得d野好好味,,~~
冇啦啦想食泰國菜,,咁朋友就建議黎返依間啦,因為d環境都ok~~
開頭諗住熱熱地,坐房啦,,點知左右兩枱都係大枱,,好多女人係到傾計,,,環境太嘈,,我同朋友都傾唔到計sad
之後轉左坐出面近門口既位置~~
一坐低就先出去點海鮮啦~~叫左大蜆,魷魚,雞翼,蟹腳
之後仲叫左果仁果醬薄飽,炒貴刁,同2杯飲品~~
第一個上既係
蒜茸燒大蜆,
一份有6只,味道扁咸,同埋多沙~但都夠大只,都可以話係肥蜆~~
第二個係
炒貴刁,差
黎到好似乾炒牛河咁,,,多油,冇乜味,,,,最衰係d肉仲要係變左,佢地加返重d奄料,
以為可以掩住果陣味~~~傻的~~
第三個係
薄飽,
依個keep到水準,好好食,唔用配咖喱都食到呀~

第四個
燒蟹腳,
too bad,,,,早知刺身咁食,,,燒到超乾,一d水份都冇,連鮮味都冇~~

第五個
燒雞翼
依個因為我朋友知我鐘意食雞翼,突登叫,,,點知又係失望,,,
依個唔係太乾,,但係超燶囉~~

第六個
燒魷魚,
依個都ok,,,冇乜特別野講~~

傾左一陣計,,,隔離d 枱又係好多國內人,,好大聲傾計,頂唔順,,走lu~~
不過下次既話,,我會去入少少,去旦王花~~
**順帶提醒各位女士,,如果去食,要坐出面的話,,記得拎蚊怕水果d,,因為好多野咬,搞到好痕~
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2011-04-27
是次消費: 每人約$270 (晚餐)

推介此食評

你覺得這篇食評: