helenlty

helenlty

我是 helenlty
訊息
正顯示第 2126 篇(共 26 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
香港
x
全部刪除
好抵食
好抵食
是次消費
每人約$26 (宵夜)
JUN 11

熊貓yogurt係我食過咁多間yogurt入面最抵食既一間, 雖然味道係冇咩特別,但勝在佢配料多! 今次去到人比較多,所以揀配料既時間長左,搞到啲yogurt有小小溶,變左做水水地, 如果唔溶應該會感覺好好多。 揀左咁多料都係$26咋!下次去旺角一定會再黎食tongue
檢視所有留言 ()
原味好味好多 上癮!
原味好味好多 上癮!
帶子 蝦 菇 芝士
帶子 蝦 菇 芝士
帶子 栗米 金菇
帶子 栗米 金菇
2011-06-15
是次消費
每人約$80 (晚餐)
JUN 11

其實早前已經黎食過一次~見今次又再食,所以決定上黎寫下食評啦tongue 呢間野經常都好滿人,所以閒日去先唔洗等位, 上次叫左咖哩味,本身個職員同我地講咖哩味先好食,同埋話咖哩味唔會辣,但試左之後,發現個咖哩味除左勁似合X道杯麵既咖哩海鮮味之外,仲好辣,因為我個人本身唔食得辣,所以上次果餐食到好唔HAPPY。今次既原味真係好味好多!另外我發現叫親菇,到食既時候,啲菇都會唔知飛哂去邊shocked 另外叫左芝士,但完全食唔到有芝士味囉! 不過整體黎講都唔差既,食完之後友人都話有小小上癮!
2011-06-11
是次消費
每人約$80 (晚餐)
JUN 11

搵左一陣先搵到,真係超級隱閉! 係門口睇左一陣,發現店來冇其他客人,同朋友都嚇一嚇,因為星期六夜晚竟然冇人! 猶豫左幾秒最後都係入左去,坐低左之後就叫左個雞肉意粉同Carbonara意粉, 再+$12要左杯ice mocha同ice hazelnut coffee。 食物既味道其實真係唔差,值得一試, 而咖啡既味道亦都好濃,岩哂我心意!tongue 最尾仲叫左個chocolate cake,真係正到暈! 整體黎講下次會再去!
好怕羞既臭臭
雪橇爸爸阿B
雪橇爸爸阿B
2011-06-07
是次消費
每人約$65 (晚餐)
JUN 11

本身係第一次係openrice見到呢間野已經好想去,終於今日親身去左睇下到底係點 未上樓之前已經聽到有好多狗狗係度叫,一入門口即刻有幾隻狗一齊黎歡迎我地,勁熱情。 同fd叫左兩碟意粉,一碟雞翼,一碟金菇,係cafe黎講價錢同食物既質素可以算得上係唔錯!
友人話好好味
友人話好好味
朱古力咖啡,不錯!
朱古力咖啡,不錯!
10分鐘 (堂食)
2011-04-24
是次消費
每人約$100 (晚餐)
MAY 11

一行七人去本來諗住食部屋咖啡室,已經book好哂位,點知上到去老闆先話冇位,於是部屋咖啡室個老闆就幫我地打電話落呢間(Go Dutch Cafe)度幫我地訂檯。 我地成班都叫哂意粉食,味道真係唔錯,值得一試,不過份量偏少~ 另外飲品方面我地大部份人都叫左朱古力類既野飲,冇咩感覺,不過我朋友杯話佢杯草莓朱古力個幾得意,去到既朋友都可以試下叫黎飲! 食完野之後同班friend玩鋪內d game hea時間,不過可能有人係後樓梯食煙,而且通風不太好,搞到又熱又焗,最尾因為一位朋友頂唔住d煙味所以我地成班都決定離開。其實如果唔係咁...
青口cream soup
青口cream soup
沖繩溫泉蛋煙肉忌廉汁意粉
沖繩溫泉蛋煙肉忌廉汁意粉
2011-05-02
是次消費
每人約$150 (晚餐)
MAY 11

今次同朋友黎左呢間度食dinner 我同友人都叫左意粉食,分別係【沖繩溫泉蛋煙肉忌廉汁意粉】同【軟殼蟹明太子意粉】 再加左$42跟左個餐湯+飲品 唯一好既就係餐廳設有wifi(不過wifi密碼要自己出聲問員工拎),所以就可以一路上網一路等啲野食黎tongue 其實食物既味道真係幾一般sad 不過份量對我黎講就岩岩好 但價錢同食物既質素真係不成正比 食一次就夠!
Top