中文 | English
Galaxyroy
我是Galaxyroy。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
Galaxyroy  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2021-06-17
類別 : 西式酒店餐廳自助餐

可能就快父親節既關係,搵咗好多間Buffet 都無位,點知打去呢間問竟然有位!😱職員仲話上官網預早2日前買有65折!梗係立即上官網買啦!😲

今日去到見真章.....雖然本身都無期望過折咗2百幾蚊會有驚喜,但果然價錢反映一切🤦🏻‍♂️........

一入門口第一眼就係甜品區,味道唔錯同埋一啖一件

跟住就係長長既熟食枱,燒牛肉、燒豬腩值得試,夠腍身唔會鞋口幾好食!👍🏻

過咗熟食區先至到刺身、壽司🍣、冷盤同生蠔區。

同出面既刺身、冷盤區好大落差!
刺身唔係擺係凍櫃有師傅即切,而係廚房切好攞出嚟用碟擺喺冰上面任人夾......

生蠔係一早開定,並非即開......食落係新鮮嘅...但係如果係即開既更好!(食咗4隻即刻停手🤦🏻‍♂️)

總結:鍾意食熟食又想平平哋食一餐既都👌🏻
凍熱飲品、茶啡任飲*除咗酒*(飲品喺餐廳最尾段位置)
用餐日期: 2021-06-17
是次消費: 每人約$261 (午餐)
用餐優惠: 優惠券

2018-01-31
類別 : 粵菜 (廣東)火鍋

平時喺深圳食開呢間同集團嘅椰子🐔
見到香港開分店,梗係即刻試下喇!
估到會多人等位,好彩打電話訂咗枱,有人臨場想攞位都無位畀佢really

有雜誌介紹喔shocked

有Live band唱歌又唱得幾好喎like

係深圳就飲新鮮椰青水,香港無椰青水,唯有飲綠茶,又幾好飲喎😳
同深圳食嘅一樣有新鮮沙薑同埋青檸,撈落去豉油度,一流likelikelike

香港嘅🐔係用文昌🐔

水滾熄火浸8分鐘就食得yummy
枱面有圖教點整shocked

個湯超清甜,正like

結論:🐔滑湯甜又夠香excited
但價錢比深圳貴,香港一餐等於國內兩餐
堂食等位時間: 20 分鐘
用餐日期: 2018-01-26

2014-12-26
類別 : 日本菜任食/放題

當諗緊聖誕節四周多人,要搵地方7個人gathering係一個難題。上網發現原來旺角開咗新既大喜屋分鋪,立即訂位試新野! lol
當日去到地方極大! shocked 整層2樓都係樂天大喜屋。卡位又闊,唔洗坐咁迫。lol坐低第一時間梗係叫刺身啦!落單唔夠5分鐘,大盤刺身即上枱,效率超快! like 呢度竟然有鮑魚食!excited仲要蒸出黎啱啱好!而鮑魚底下既蘿蔔又入晒味,正呀!
見佢有龍蝦湯,梗係試下啦,攞到黎一樽樽,份量啱啱好。yummyflower黎大喜屋梗要試埋燒羊架!呢間羊架味道夠,但細件過其他分鋪...
整體而言,今次試新鋪,值得再返兜再食like lol

推介美食: 鮑魚,刺身,燒菠蘿,燒雞翼,好入味,再黎刺身,牛油粟米一定要試,蒸鮑魚😱,龍蝦湯
用餐日期: 2014-12-25         慶祝紀念: 聖誕節
是次消費: 每人約$268 (宵夜)

2014-09-04
類別 : 西式酒店餐廳咪嘥嘢食店自助餐

一星期前訂定位同太太食生日飯,太太話想食麵包蟹,我又想食生蠔,於是搵到灣景廳合晒心意。讚好埋佢地fb專頁仲有75折!抵呀!
6:30pm開始,但我地早到10分鐘,即時入座等開始,到7:00pm已經全場爆滿要加枱!shocked
先攞凍海鮮,新鮮到不得了!勁好味!生蠔無腥味,麵包蟹爆晒膏,正!lol蟹腳同埋螺都勁多人攞!
風乾火腿唔會好咸,夾生果一齊食,好味道!
仲有茶,啡,奶茶,凍飲任飲!!!shocked
甜品都好多款揀,都幾好味!
因為做緊和牛promote關係,每位有一份即燒A3和牛送!mad
仲有MOVENPICK雪糕食smile
我地由開始食到收場,共3小時。竟然海鮮仲不停refill緊shocked真係食到完場都仲有得你食👍
呢間buffet,我地一定會再返黎食!

堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2014-09-03         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$350
用餐優惠: 優惠券

2014-08-28
類別 : 日本菜任食/放題

見到雜誌廣告,一心去試下,點知...唉!...
串燒一般,重點係刺身!!!竟然係冰水浸刺身囉!huffy

所謂既牛油燒粟米,毫無牛油味,極淡!sad
伏呢家野,中一次就夠啦!huffy
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2014-08-26