草菇仔

草菇仔

好钟意食又鈡意食新野
訊息
正顯示第 110 篇(共 21 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
FEB 19

年初6諗住食得清清哋來碗米線,行過香姐見有位就坐低啦!叫好咗野食不久,个長髮馬尾高高瘦瘦嘅阿姐過來要求我哋坐去圓枱,理由係有个細路想坐卡位,但係當時前面張卡位都快食完,同埋仲有幾位下,我話前面都快食完啦…佢就話咁你兩坐一邊啦…我哋話ok,一分鐘後,个阿姐又過來話不如你坐前一張,大佬前面張卡位走咗啦…細路有得坐卡位囉!點解大把位係咁要我哋走去第二道?不停打擾客人?好煩好討厭…係趕客行為,結果我哋見佢咁想我哋走,我哋見食物未到即走。永無下次。
這篇是 [非食評]
0分鐘 (堂食)
2019-02-10
FEB 19

今日下午同老公諗住食車仔麵但係無開喎,咁見lee間有位就坐抵啦…叫好野食後有个高高瘦瘦嘅阿姐過來話有个細路想坐卡位,叫我哋去圓枱,我哋話唔想去圓枱咁迫喎,咁我哋坐埋一邊囉,之後前面卡位有人走咗,个阿姐又叫我哋上前面卡位坐婆婆對面,其實个細路同佢媽咪兩个人等緊位,點解阿婆對面个卡位唔坐得?非要點我哋一係去圓枱一係前一張呢?我哋都坐埋咗一邊啦!咩服務態度呀?食个麵姐,我一陣食完就走啦!洗唔洗將d客點來點去?問題係當時間舖係仲有大把位架喎!
1 推介
迷途小書僮
每人約$35
DEC 07

我和男友叫了蟹粥,牛肉煲仔飯同蝦米腸,好好味,我最愛個煲仔飯,好有味好香架,不過要等,可能係即叫即做啦,個蝦米腸好多蝦米架好滑如果大碟d就好了!!個粥都好味,不過我覺得應該有味精因為食完好口渴架!
每人約$100
OCT 07

其實一百一位就唔算貴架!但係上得慢啦,打邊爐都要等咁耐!服務唔係咁好,野食就一DD啦,蝦好味,魚一碟好一碟唔得,魚頭唔新鮮,菜好味,粟米好甜,個湯無味,肉唔得,野飲好快無,我地去到已經無橙汁同酸梅湯了!個爐一時得一時又唔得!!總括來講都係唔值得再去!
每人約$28
OCT 07

好多人架, 其實唔平, 都唔算好好食, 同一般茶餐廳差唔好詐, 但係個炒蛋同多士真係幾ok, 個燉蛋仲好好味, 不過又唔係好味到要排隊咁勁!其實講真個通粉就真係好一般!伙計做野好快手,好快有得食了!!個環境就麻麻地!太迫人啦!坐得唔舒服!!
每人約$75
OCT 07

上個月同兩個朋友去打邊爐,有好多野食同好味,幾新鮮,九點後位位75不用加一,唔知有無加價,(因為之前仲平架,60幾詐,但見多人就加左幾元)所以有好多人,要8點15分開始攞位,D小食都幾好味,個湯都好有味同多料,幾滿意,為一不滿係門口叫位果位小姐勁串嘴,成日口黑黑!!問佢野又唔應人架~~
每人約$20
OCT 07

同事話好味, 所以行經買了幾個, 係好熱的, 幾好味, 但係太貴了, 又唔覺得好特別, 同其他餅店的質素無分別姐, 唔值喎, 仲有, 邊有好多人排, 我去時一個人都無, 行經幾次都係冷冷清清姐!!係比人講得太勁, 其實不外如事!!
每人約$22
OCT 07

係幾大碗, 好飽, 但係同幾年前的水準差了好多, 無咩味道, 不過無味精, 材料都尚算新鮮, 但係個湯唔得呢!南記好味好多呀!個湯底正好多, 真係要想方法改善了, 香港人唔係淨係要求飽架!!
每人約$60
OCT 07

同男友來食, 好多人, 但好快搵到位了, 有好多選擇的, 不過加左價了, 比之前每款加2元, 都幾大碟, 除左個蟹囉, 太失望了!!其實佢d野唔算平, 都要五十元一個小菜同酒樓差唔多姐, 但係九點入坐就有八折啦, 個硯就真係好味, 其他就一般啦!!仲有呀!要等好耐先上菜架, 我地等左半個鈡 ...
AUG 07

原本諗住去唯一, 點知來錯了間, 唔好食, 又貴. 叫好耐先有人來, 仲要收加一, 以後唔會來!!唯一好味好多...如果想食貴點就可以去翡翠啦!!
Top