中文 | English
我是為食Maney。我是一名教師。我最鍾意港式多國菜露天茶座,小食。
食評會員 24次成為首位寫食評會員
為食Maney  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2005-07-12
類別 : 滬菜 (上海)中菜館

如果用價錢去比分數王家沙,我覺得佢ga 質素真係不過不失,當然要要求佢冇大師級就一定冇,但係我覺得都唔錯呀!

食過兩次晚飯,我覺得「三絲粉皮」味道都唔差,汁夠香濃,顏色味道都好好!

另外佢地個「上海粗炒」熱ga時候食真係幾好,夠晒味,不過呢...一凍左就實在好難食!

至於服務都幾好呀,待應手腳都幾快,禮貌都唔錯。
是次消費: 每人約$50

2002-04-30
類別 : 日本菜茶餐廳/冰室拉麵壽司/刺身

呢間咁的日本餐廳已經做唔住關門大吉左啦!
<br>
可憐可悲好難食!

2002-04-29
類別 : 滬菜 (上海)中菜館

呢到的菜飯超抵食,廿幾蚊仲有湯送(紫菜或酸辣)如果係午市仲有豆漿(雖然唔係咁滑),但係d菜飯真係唔差,排骨菜飯的豬排夠香,而雞翼菜飯的雞翼炸夠晒火喉。\r<br>\n但係環境就真係一般啦!服務都唔差!

2000-11-15
類別 : 日本菜壽司/刺身

唉...原來地獄拉麵真係名不虛傳,今日食完真係有種想死的覺,辣到我死,食第一啖己經覺得個口麻痺左,就連我兩個好食得辣的同學都話三上的地獄拉麵真係好辣,我真係覺得其他地方度食都冇咁辣,我敢講唔食得辣的人一定會後悔食左這個拉麵,唉......

2000-10-26
類別 : 港式西餐廳

今日小妹約左兩個舊同學食晏,講真呀呢度的食物都仲算可以,仲幾大份添呀,最搞野係佢的餐湯好大碗。
不過我諗會有咁多學生幫親係因為佢的學生餐價錢唔貴,講真呀天水圍的食物都唔算多,但係又好鬼死貴喎!所以海達真係幫輕左一眾學生的銀包架!
但係點講都好,食物係咪真係咁好食都唔太重要,最緊要係服務,而佢地也深明此道,服務態度真係不俗呢!!