中文 | English
Lunxd
我是Lunxd。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
Lunxd  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2014-10-01
類別 : 港式大牌檔

話說最近佔中,小弟同女朋友又政治中立,又早收工lol,就入左鴨脷洲大街市政大廈度食野,返黎香港一直都想黎,但無機會,終於比我試到喇!
豉椒炒蜆,炒得唔錯,鑊氣夠,都有40隻蜆左右,個京都骨似菠蘿咕嚕肉,炸得太耐,好dry,之後到沙嗲牛肉粉絲煲就ok,少辣,不過濃味左d,連三個白飯,無叫啤酒,盛惠212!報告完畢!

似菠蘿生炒骨

似菠蘿生炒骨

好濃味,就連我食得濃味都覺得over左

好濃味,就連我食得濃味都覺得over左

推介美食: 豉椒炒蜆
堂食等位時間: 15 分鐘

2018-04-05
類別 : 越南菜

今日下午女朋友指定要介紹我黎呢間越南餐館食下午茶。位置係旺角火車站附近,尚算方便。入面環境舒服,裝修都好新淨,一路播放住d普通話歌。我地叫左一個雞絲生熟牛肉湯河,豬頸肉檬粉,牛油雞翅和炸春卷。牛肉湯河唔錯,檬粉入面d芽菜有d生,雞翅太多粉漿,春卷還可以啦。飲品青檸梳打就一般啦,無咩技術可言。

2016-04-28
類別 : 日本菜烤肉任食/放題

話說今晚即興同女朋友去食放題,但又想食燒烤,到最後試呢間,野食真係一般,勝在份量多,野食上得唔算快,附近幾台都有漏單,牛肉算係比較好d,雞同豬就一般,不過不失,壽司就細件d,海鮮唔太新鮮,唔知係咪因為食飯時間,人多就出得慢,食完都有少少口渴,但環境,服務態度唔錯

推介美食: 憤怒火牛仔
堂食等位時間: 10 分鐘
用餐日期: 2016-04-28
是次消費: 每人約$259 (晚餐)
用餐優惠: 信用卡優惠

2013-12-15
類別 : 港式中菜館

今晚去食呢個沙拉骨,糖醋魚,西蘭花響螺片炒蝦球,生炒糯米飯,沙拉骨中上,骨肉分明,有咬口,糖醋魚係我食過咁多條魚最腥,劣評,西蘭花都唔錯,生炒糯米飯都係中上,再加兩瓶支裝可樂,值得我去再食,但唔會再食條魚!

推介美食: 蜜桃沙拉骨
堂食等位時間: 5 分鐘
用餐日期: 2013-12-14
是次消費: 每人約$170 (晚餐)