zizi *

zizi *

我是 zizi *
訊息
正顯示第 110 篇(共 10 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
5分鐘 (堂食)
2018-06-03
是次消費
每人約$150 (午餐)
JUN 18

一家人去海洋公園,原本想去冰極餐廳,之前去過有企鵝睇之餘價錢合理,食物都唔錯,可惜個日冇開,貪方便係呢度食,點知就中伏! 呢間餐廳係自助式,即係自己去買完餐,自己拎埋位食。其實環境都ok,坐得都舒服嘅,人雖然多,但係位與位之間都算闊落。 雖然冇服務可言,但每個餐都要過百蚊不等! 其實去得主題公園都預咗,但係選擇少之餘,食物質素比茶餐廳更差。。。CP值好低,真係唔會再去! 個人認為寧願俾多少少去海龍王或者冰極餐廳冇咁唔抵
Parma ham pumpkin risotto
Parma ham pumpkin risotto
2015-06-13
是次消費
每人約$80 (午餐)
JUN 15

set lunch 有4-5 樣野揀,平均$60-80 加一,有湯同一杯餐飲。 勝在環境舒服,唔會同隔離枱貼到埋一埋,又冇新港城樓上的食肆咁嘈。 呢個價錢黎講質素唔錯👍 會再幫襯
2015-05-31
是次消費
每人約$60 (午餐)
JUN 15

係朋友大力介紹下,咁岩放假周圍商場又多人,就黎試下呢間小店。 雖然位置唔起眼,但係都幾多人喎! 價錢唔貴,一碗魚生飯大概$38-58 不等 味道ok, 不過唔慣佢個飯係暖暖地 由於本人鍾意食芝士,覺得呢個芝士蟹籽軍艦好正!! 其他都唔錯,以呢個價錢食到咁既水平 好過好多連鎖店好多! 老闆女亦好好人好有禮貌 會繼續支持 smile
香草魚柳扁意粉
香草魚柳扁意粉
地中海海鮮pizza
地中海海鮮pizza
燒豬肋骨(全份)
燒豬肋骨(全份)
法式燒bb 雞 (全隻) 配炸魷魚圈
法式燒bb 雞 (全隻) 配炸魷魚圈
20分鐘 (堂食)
2015-05-03
生日
是次消費
每人約$150 (晚餐)
MAY 15

媽咪生日,近近地諗住試下呢間幾新既西餐廳,貪佢有大大隻窗,有少少景之餘又坐得舒服。 好可惜佢係唔接受電話book 位,想坐近窗就唯有早少少去等位。好彩唔駛半個鐘就有位了! 6個人食,叫左6個餐share 份量都幾多,個個都食到好飽! waiter 普遍都好好禮貌,不過唔知係咪趕住收鋪,9點到我地第1碟岩岩到已經收埋哂d salt & pepper ... 埋單$7xx, 6個人都幾抵食,可以再黎,不過唔會再叫牛扒 tongue
檢視所有留言 ()
20分鐘 (堂食)
MAR 14

久仰大名,今次終於有時間黎排隊食burger 啦! 間鋪比較細,座位唔多 同埋有的逼,絕對唔係傾計談心既地方。但係係出面已經聞到好香既燒肉味,所以點都要排隊試一次 ! 等左20分鐘左右,要人齊先入得。 叫左個大磨菇牛肉漢堡+芝士薯條,兩個女仔share食係岩岩好。。因為個burger實在係好大個 ! 牛肉好 juicy!! 個包亦都係好鬆脆! 芝士薯條就不過不失啦,漢堡的確唔錯 ! 不過值唔值得排咁耐隊就見人見志啦
1 推介
為食閒人
MAR 14

本來訂左枱9點宵夜時段,咁岩星期四人唔多,我地早左去佢都俾我地坐低先。 入到去每枱之間都有隔開,感覺幾好,有多d自己空間,唔似一般放題韓燒咁逼,私隱度高d 侍應服務態度亦都冇之前既評論講得咁差喎 !可能客少佢地冇咁忙,仲好有耐性教我地點燒先好食 野食選擇唔算多,不過基本野 如牛雞豬羊都有齊,味道都叫不過不失啦,每人都才不過$130左右,呢個價錢黎講都幾唔錯架啦! ps 個人推介 磨菇腸 : ) 雖然話有限時,不過冇客等緊 都冇趕我地走
羊肉卡巴
芝士薯條
2011-03-15
是次消費
每人約$120 (晚餐)
MAR 11

與男友去DINNER 間鋪唔係好大 店內氣氛比較 casual 2個人叫左 1 個芝士薯條 1個羊肉KEBAB, 1 個羊肉加雞肉 mix kebab 仲有碟 串燒雞咖哩炒飯 飽到食唔哂 芝士薯條好好食, 芝士好濃郁 不過都幾大碟, 幾滯下 KEBAB 都好好食 個waitress 介紹左個 薄荷汁 for 羊肉kebab 好好食~ 不過冇乜薄荷味 至於個 mix kebab 跟 bbq sauce 都好好食 個炒飯相對之下就普通左d 其實淨係kebab同薯條已經好夠飽, 唔叫炒飯都ok 埋單total around$240 以呢個價錢有咁既食物質素, 係物有所值既!
豬頸肉
豬頸肉
雞飯
2011-03-06
是次消費
每人約$70 (午餐)
MAR 11

與男友去西貢試一試滿泰雞飯 地方都好乾淨企理 老板服務態度都幾好個雞飯其實都唔錯~ 雞都幾滑, 個雞飯都幾香 不過唔知係咪期望太高~ 冇預期咁好食D咸豬肉個皮好香脆, 個飯都係雞飯, 唔錯最好食係呢碟豬頸肉! 香脆得黎唔會太乾身 $58一碟都抵!飯普遍都係$3X 一碟, 份量都好夠 整體而言係唔錯 下次會再去試下D串燒
2011-03-06
生日
每人約$130
MAR 11

一行7人去慶祝生日 係坑口地鐵站附近有小巴直到, 都算方便 每人$130 入面環境ok, BBQ位置都闊落 唔會同隔離太近 有2張長檯同1個爐 設備都齊全 有埋個鐵架可以放係爐上面燒 不過食物就真係普普通通 選擇都算多既 有一個菜包 丸, 腸仔, 扒, 金沙骨, 蕃薯, 面包, 栗米都有 海鮮有多春魚, 魷魚, 螺 仲有牛油俾你搽 棉花糖要另外俾錢買 $25一包 不過都係 墨魚丸, 原味雞翼, 金沙骨同埋 番薯 比較OK 其他都麻麻 飲品方面 每人有1支細水+1支汽水 啤酒要另外買 $200 1打 有藍妹 同 嘉士伯 不過洗手間...
檢視所有留言 ()
捧捧雞沙律 (細份)
捧捧雞沙律 (細份)
Apple Green Crisp
Apple Green Crisp
棒棒雞沙律
APPLE GREEN CRISP
2011-03-01
是次消費
每人約$210 (晚餐)
MAR 11

2個女仔去食晚餐 不過佢話冇 DINNER SET, 淨係得散叫 前一晚BOOK左位 不過7點去到仲有幾張吉檯 如果8點就可能要等一陣位~ 都幾多人 叫左好多野食: 好清新 不過捧捧雞原來係雞絲, 而且雞絲少左DD 細portion都夠2個人食 隨沙律附送, 不過要request先有, 唔同佢講佢唔會跟 味道不過不失, 食哂成個有d膩 main course 既份量都唔算大 (與一般美式餐廳比較) 個意粉 汁同味道都唔錯, 幾濃芝士味, 不過D意粉好硬, 煮耐少少 淋返D會好食D 個蒜蓉包唔夠脆, 整體而言普普通通 三文魚 OK, 不過冇...
1 推介
beatrice qq