中文 | English
TurkeyKing
我是住在旺角的TurkeyKing。我是一名student,在九龍塘工作。我最常於銅鑼灣尖沙咀旺角出沒,最鍾意港式粵菜 (廣東)日本菜酒樓西餐廳大牌檔麵包店火鍋自助餐
食評會員 0次成為首位寫食評會員

套餐湯底揀咗芫茜皮蛋同蕃茄薯仔
牛肉質素唔差 呢個價錢嚟講抵食
另外散叫咗烏冬啊 響鈴啊 牛豬拚盤咁
埋單都係每人284蚊!shocked
推介鮮腐竹!一層層真材實料,唔會一煮就爛!
套餐汽水可以轉羅漢果菊花茶 似自己煲 唔會死甜 仲超大渣!
坐得耐姨姨唔會趕客excited仲問洗唔洗飲啲茶
太子大把火鍋店排曬長龍,大家happy friday嚟食唔洗餓住等位嘛!
推介美食: 鮮腐竹, 海鮮拚盤, 羅漢果菊花茶
用餐日期: 2018-08-03
是次消費: 每人約$300 (晚餐)

2015-02-13
類別 : 日本菜拉麵

因為健吾, 知道了醬家的存在
那天在油麻地等入場看戲, 特意走去品嘗
因為剛從日本回來好想吃拉麵
一看, 咦?只有蕃茄湯麵?
不吃辣, 唯有點蕃茄雞肉麵
湯頭濃郁偏酸, 偏粉紅, 能嘗到新鮮蕃茄的味道
非一般罐頭湯底
雞肉味道有點像白切雞,不是一般滑雞
如果你是喜歡吃蕃茄湯麵的,不妨來支持小店lol
堂食等位時間: 15 分鐘

2012-02-29
類別 : 日本菜任食/放題

想係放題大食刺身借以回本既朋友,請千祈唔好揀呢間smile
因為呢間魚生質素有待改進,最欣賞既反而係炸物、串燒呢類tongue
是日同男朋友嚟食,係我第二次嚟,book左7:00等左一陣就入得,原先係最出面接近門口既一張二人枱
要求換枱既情況下亦即刻換成入面既二人枱,加上今次係左近幫手落單既waitress幾有禮貌
上菜既速度快而且無錯單漏單既情況
所以是次對服務感到滿意!你知啦!放題咁手忙腳亂想要好服務幾乎係可望不可及~~~sad

食物方面好鐘意佢既牛柳粒、燒羊鞍,惹味得嚟又唔會乾同硬,串燒亦都係同樣好食!!mad
不過今日既雞軟骨串燒唔知係咪唔記得落鹽sad無乜味
芝士魚餅推薦!!!裏面真係好多芝士lollollol叫左2碟~~~~
鯖魚燒得唔錯,皮脆肉嫩,肉汁鎖住左~~~~每碟份量為半條,idea幾好唔怕食唔曬madmad
雞翼皮脆脆乾咁不過不失~~~
吉烈蠔唔可以錯過!!!!唔會腥!!!外層好脆~~~~~
男朋友唔鐘意食鍋所以無叫到~~~~~sadsad

對佢既魚生完全無好感huffy
吞拿魚既肉質好差劣又未完全解雪~~~~希靈魚都係!!三文魚只係不過不失~~~~
八爪魚腥到食唔到~~~~~
鰻魚薄得嚟又無乜汁~~~
huffy
雖然一分錢一分貨,但佢既吞拿魚真係難食到接受唔到

如果後生仔三五知己想食番餐都係唔錯既選擇,我見好多學生都一堆堆嚟食
幾個女性朋友約埋一齊增肥都得lollol記住食多D串燒同炸物
推介美食: 燒羊鞍,牛油粟米,芝士魚餅,吉烈蠔
堂食等位時間: 2 分鐘
用餐日期: 2012-02-29
是次消費: 每人約$196

共有1 人投票

2012-02-25
類別 : 美國菜小食店漢堡包

第一次去既時候係數星期前,唔知係咪因為星期日,去到先發現無開!!!真係好失望,因為專程帶男朋友去想俾佢食好野!!

話說考完試放學無野做於是男朋友提議再去一次~~

係炮台山落,路程應該10分鐘到啦~~

不過唔熟路既畫定地圖照住行會好D,幾多轉彎位lol

今次去到終於有開啦!!!大概一點半去到無人客,於是入到去任坐~~~lol

我點左芝士牛肉漢堡餐,再加芝士同魚柳!專登嚟食係因為佢有得自己加錢任加料!!!!!我好中意食芝士架!!!!mad

男朋友點左雞柳定雞扒漢堡餐

我地再叫左小食芝士薯波madmad
男朋友既漢堡包成個份量十足,雞扒係煎架,雖然有少少薄不過幾惹味~~~~

我既芝士牛肉漢堡方面,牛肉真係十分抵讚!!!!tonguetonguetongue非常厚身同juicy!!!!!係麥記既兩倍但juicy好多!!!魚柳就無太大驚喜啦~~~

仲有我係個好唔鐘意食醬既人,無奈今次唔記得走醬,令到漢堡包入面有魚柳包醬,不過醬比較稀,唔係一patpat咁,但係味道唔錯所以我呢種人都接受得到!

另外最值得讚既係薯條!!!!!好粗身又長,而且好大包非常飽肚!!!!薯條唔會好脆,唔知係咪因為新鮮薯仔切定係太厚身呢?

偶有幾條會見到仲有薯皮係上面~~~而且唔會炸得好油膩~~~~真係非常好!!!

芝士薯波係抵食既小食!有大概十粒到,每粒直徑有一個半手指頭咁大~~~shocked

口感就好似細細粒既薯餅,裏面有少少芝士,我個人就覺得芝士味都幾濃~~~~

汽水係罐裝既,當然比杯裝汽水好得多啦!

服務員有禮貌有笑容,呢樣係我心目中好加分,因為我最憎去D服務態度差既食肆!!!huffyhuffyhuffy

總括而言呢餐非常滿意,我同男朋友食到個肚漲卜卜madmad
推介美食: 芝士牛肉漢堡
用餐日期: 2012-02-23
是次消費: 每人約$50 (午餐)

共有1 人投票

2011-12-31
類別 : 港式小食店甜品/糖水

而家食糖水真係好貴sadsadsad動輒都幾廿蚊~~~
好似我鐘意食懷舊糖水既人真係唔公平sad
偶然間見到石磨坊咁平就試吓啦!!
我由細到大都好鐘意食紫米露
佢呢度既椰汁黑糯米(紫米露)真係好多紫米我好鐘意啊!!!!!
其他鋪頭有呢款甜品通常好少紫米一唔係D紫米爛曬一pat pathuffyhuffy
呢度既仲可以嚼吓,再加埋D西米頗有口感架lollollollol

學生一個唔呃人既!!madmad
20蚊碗我覺得價錢非常合理~~~~我返到屋企都成日掛住佢想食tonguetongue
仲有我個FD話佢D黃金球好得意好好食~~~~大家可以加一份落糖水度試吓smilesmile
推介美食: 椰汁黑糯米
用餐日期: 2011-12-26
是次消費: 每人約$20 (下午茶)