中文 | English
為食史迪仔
我是為食史迪仔。
食評會員 0次成為首位寫食評會員

類別 : 日本菜咪嘥嘢食店少鹽少糖食店烤肉無肉餐單

牛肉類, 最好味是牛肋肉

牛肉類, 最好味是牛肋肉

:mad

很早之前已經知道牛角, 在日本非常有名, 之前在台灣都有見過, 但一直沒有機會試

碰巧去開德福, 於是就去試吓, 已經知道會好多人, 所以5:30pm 就去到攞位, 點知已經大掛長龍, 6:00pm 開始可以入座, 排到埋去剛好所有座位已滿, 於是服務員就開始派飛, 我等第一張2位枱, 到入座時間已經係7:30pm, 足足等咗2個鐘

由於等咗好耐, 於是已經可以立即點菜, 2個人點咗牛舌(厚切), 上級牛肋肉, 牛肩, 王樣牛腹胸肉, 牛角飯同兩個飲品, 甜品就點咗銅鑼燒同烤泡芙伴雪糕

爬覺得食物質素都唔錯, 以呢個價錢來說, 都算合理, 至於味道, 就要睇你燒肉技巧啦!

如果慢慢逐塊燒, 又識睇火, 就可以燒到又好味又唔會韌啦!

推介美食: 牛角飯,上級牛助肉
堂食等位時間: 120 分鐘
用餐日期: 2011-02-12
是次消費: 每人約$200 (晚餐)

推介此食評

你覺得這篇食評:
靚相

2011-02-10
類別 : 意大利菜西餐廳薄餅

huffy

新年流流無咩食店開, 一大班人, 最好就叫外賣, 於是叫cheese pizza,(聽朋友講好好味)
打電話去落單, 服務員話要等兩個鐘,由於當時只係7:30pm,於是大家都話好。
到咗9:45pm, 大家發現唔對路,於是打電話問,打咗成個字都無人聽,於是就打去乙分店(TP)問,咁先知道甲分店收十點,有冇搞錯,未夠鐘就唔聽電話!幾經辛苦,最終由丙分店(MOS) 聯絡到FL分店職員打俾我地!分店職員稱會於十五分鐘到。我地話要等咁耐,有咩補償,佢話下次俾個九折我,我話下次唔會再幫襯!佢最後話今次俾九折我。好,我又再等。但如是者又過了半個鐘,再次聯絡店員,佢又再話十五分鐘內到,當時已經係晚上10時45分。正當與店員理論應如何賠償我地嘅時間損失,呢個時候,外賣人員到達。而另一邊箱,店員只肯俾七折。由於不能達成妥協,最終外賣仔俾我地拒諸⋯⋯門外.............

你話有冇離譜咗d, 等咗成3個鐘連15分鐘huffyhuffyhuffyhuffy.
外賣等候時間: 195 分鐘
用餐日期: 2011-02-05