蘇小兒

蘇小兒

Instagram : wainui66
訊息
正顯示第 110 篇(共 55 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
推~腊味煲仔飯
推~腊味煲仔飯
2011-12-05
JAN 12

食呢餐飯既前幾日,友人興奮的打來話公司D客介紹這店子好好味 仲話某幾個明星常常來這邊棒場,遲左成個幾月,補返我既生日飯 所以我地就來了tongue 成9點鐘先到都坐滿人,好彩都有張細檯比我地, 人少少點左3樣野食都夠喇~chopstick腊味煲仔飯 - 上檯店員會幫你撈埋蔥粒同花生兜均佢,加上個煲夠大夠熱做左的飯焦好好味 chopstick蒜蓉開邊蒸蝦 - 蝦好新鮮,配埋D粉絲去蒸,真係會密密食 chopstick南乳吊燒鱔 - 炸的面層部份蓋過鱔原本的鮮甜味道很失望 謝謝朋友的邀請,下次應該跟成班朋友來可以試多D唔同既特色推薦lol
So Sweet ♥
So Sweet ♥
黑森林蛋糕
2011-11-03
生日
DEC 11

那些年我們吃著金蘋果長大tongue 是晚係小妹的生日飯,表妹送來美味的蛋糕 十萬個驚喜..是可愛的Pooh仔^__^chopstick黑森林蛋糕 - 味道剛好又不太甜,唔會好漏,蛋糕好軟熟Cream也打得好香 質素同大型餅店比不會遜色,而且生果也很新鮮。重點是我們一家人的集體回憶 多謝表妹...So Sweetlol
份量十足
份量十足
2011-11-28
每人約$72
DEC 11

是晚舊朋友聚會,友人提議到亞士厘的花園 一行三人就來到了,由於胃口不大,點了沙津餐chopstick餐包/羅宋湯 - 餐包夠熱配埋牛油好味,羅宋湯都OK chopstick雞肉雜果沙律 - 問過侍應哥哥只可跟餐不可散叫, 一開頭都以為很不值的,要成七十多元,結果上檯真的好大份。 除左雞胸肉同沙律,還有新鮮的水果哈蜜瓜同火龍果作伴, 對這個愛生果的我,真的值回價錢,而且真的好大份, 到最後我還是吃不完,友人一直問我食這些夠飽嗎? 小妹認為如不大吃,一個沙律餐配埋餐湯同餐包,2個女生都剛好夠
芒果燸米滋
2011-11-01
用餐優惠
其他
DEC 11

小妹生日同事請食飯,等齊人都成9點 係報紙剪定九時後入座七折Coupon,Book埋位就攪掂晒chopstick柚子沙律 - 好鐘意柚子夾埋d炒得好香既花生,算係中規中矩 chopstick咸魚炒芥蘭 - 咸魚味重得黎唔好太咸...OK的 chopstick豬肉生菜包 - 自小就好鐘意這菜色,所以無論點難食我都喜歡,當然這個我也超級喜歡 chopstick炸蝦餅 - 每件蝦餅好厚,啖啖肉感覺超爽,再食得塊炸蝦片好滿足,同事大讚 chopstick明爐烏頭魚 - 一上檯已經覺得好大條,在明爐下滾著味道酸酸的湯底,越食越停唔到口 chopstick冬陰公 - 湯料分量十足,有三隻大蝦同大量草菇,味道較...
嫩雞燴麵
2011-09-28
每人約$60
DEC 11

係旺角唔知有咩好食,又想食平平野 選左呢間好久沒來的小店,記得以前係因為越食越覺難食先冇來 今次的期望也不大,只求飽肚就算chopstick銀絲卷 - 麵粉好唔靚,一D都唔香,唔好食 chopstick煎鍋貼 - 皮好厚,又冇肉汁,好乾身,唔好食 chopstick上湯咸肉津白 - 清清地都唔錯,有點過咸,但可接受 chopstick嫩雞燴麵 - 四樣入面總算有一樣是喜歡,配料好夠湯底夠味道 總括,在旺角雖不算好吃,但對得起價錢,別太高要求就好smile
1 推介
sarahchen11
大愛~
大愛~
Zoe cake
2011-08-26
每人約$80
DEC 11

第一次由友人帶的來,是與小妹的名字一樣的店 很有歸熟感...大愛lolZOE Cake - 淡淡的榛子味道,又香又好味,配埋底層的威化...真的大愛 Double Decker – 比起其他2件,較為遜色一點,朱古力也不夠香濃 Lemon Cheese – 很香又很滑,是店員推薦給我們的 下次來要再試下其他,嘻嘻^___^
檢視所有留言 ()
白汁意...正~
白汁意...正~
香濃美味
香濃美味
2011-08-26
DEC 11

由CWB MTR行來要一段路,但總算沒失望tongue 環境寧靜好舒服,伴著隔離檯的結他聲,多寫意優閒的晚上~ 和友人點了2個Set Dinner餐湯 - 香濃的味道卻一直留在口中…正 白汁吞拿魚意粉 - 份量雖不多,但意粉好彈牙,每束意粉也充滿餸料及白汁 蒜蓉包 - 太乾身,不過配埋餐湯還可以 友人的蕃茄帶子意粉試了一口也不錯,但還是我的白汁吞拿魚意粉 美味XD
風沙雞好美味
風沙雞好美味
風沙雞
60分鐘 (堂食)
2011-07-20
每人約$120
NOV 11

等位等左一個鐘先入坐,成9點先食得飯 其間好多外國人冒名而來shocked 二個人點左三個餸....夠晒啦XDDD風沙雞 - 招牌菜冇失手,隻雞皮脆肉嫩又香,VERY GOOD 椒鹽海蝦 - 好一般,冇出面大排檔好食,味也不夠 墨汁墨魚麵 - 眼見檯檯都有呢個麵就試下點啦,點知食落超難食又咸,D肉丸冇口感sad 總括,其實都唔差既,但服務就真係好一般,人多手腳亂大家都好忙,叫左15分鐘先有人同你落單。 如再去好想試下黃金蝦、鴨汁荷葉飯同南乳炸豬手
推薦
推薦
2011-10-10
每人約$70
NOV 11

2位朋友先到,後期再JOIN的我們,四人同學聚。 TOTAL叫左5個小菜,幾支大啤。金磚豆腐 - 味道OK,都是用百福滑豆腐去炸,可以一試 蒜蓉炒白菜 - 普通,天氣不好關係,白菜仔都好霉 籠仔花甲 - 少少辣+淡淡清香酒味,花甲冇沙,不錯的食法 波蘿生炒骨 - 不及外間的大排檔,咬下其中一個骨,不知是否肉壞掉還是未熟,陣陣猩味,即時吐出鹵水乳鴿是好NICE既老闆後期推薦,真係冇介紹錯,乳鴿入味鹵水又香...正正正lol
2009-01-20
每人約$100
MAR 09

今日係特別日子,夜晚二人行黎左皇后飯店開餐,環境和氣氛不錯、燈光柔和舒服...好快就安排到入座。 我地點左4樣野, (1)周打魚湯---味道好濃,飲每一啖都有好多料好有口感,而且仲有小時候成日食既魚仔餅... (2)粟米忌廉湯---好普通沒什麼特別。 (3)薯仔沙律---好好味道,雞肉好食。薯仔唔太唸又唔太硬剛好,雞蛋碎撈埋一齊好食 (4)粟米石班飯---味兒不像平日茶記食的,粟米汁好濃又香,魚係冇雪味的。 總括食物同環境方面OK的,不過真係太大碟了, 唔想浪費食物,下次叫一份同朋友食便OK了。
Top