jlck27

jlck27

我是 jlck27
訊息
正顯示第 14 篇(共 4 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
小食
小食
30分鐘 (堂食)
2011-03-19
是次消費
每人約$100 (晚餐)
MAR 11

未開門就有十幾人係門口排隊,等左半個鐘,入去就點左達磨一品豚骨拉麵最最最好味既係個湯底,十分濃郁,有D膠質既感覺,有層次,仲有after teast..真係估唔到咁正,但多油左少少.. 日式叉燒入口溶化,有口感,勁有水準, 再加隻糖心蛋,滑流流的..十分滿足.
2010-03-26
MAR 11

果日太約12點,無意中去到萬豚屋咁就入左去! 見到門口掛住個牌寫住"休息中", 感覺奇怪,無理由12點午餐時間休息,諗住好心講比D侍應知佢地掛錯牌,點知係佢黑口黑面咁問我"幾多位",再黎第二句就係"一個鐘交枱"就算..,order時又係黑口黑面,超無禮貌huffyhuffyhuffy Anyway, 叫左個雞肉石鍋烏冬(唔記得個名), 雞件個汁好味,但D雞皮煮到黑色, 個湯一般,由於個石碗太熱,張隻生蛋煮熟左,好似熟既爛蛋咁. 因為生蛋可以提升碗烏冬既口感,令碗烏冬更滑, 佢熟到咁真係好失望. 仲有柸飲品,見到都唔想飲,個底係黑色,(見圖) 碗麵...
2010-11-03
是次消費
每人約$200 (晚餐)
NOV 10

比個門口餐牌給引入左去...因為法國餐無$4-500都落唔到樓, 但係佢門口大大隻字 Appetizer + Soup + Main Dish + Drink + Dessert = HK168 咁就入左去試試.. 環境幾好,幽靜,亦見到有唔少人慶祝生日, Appetizer - 田螺焗爙蘑菇,(勁好味) lol Soup - 白湯 (好大碟湯, 再加個餐包,飽左一半) Main Dish - 牛肩 (味道好,但..咬唔入=.=) Dessert - 啤梨 (加D 檸檬汁食,好特別) 每食完一道餸大約隔10分鐘出, 慢慢食, 大約食左2個鐘, 超勁飽, 唔會價錢平而細細碟!!!
海南雞飯
2010-11-07
是次消費
每人約$40 (晚餐)
NOV 10

去過星加坡既文華酒店食海南雞飯勁正,一直都懷念住,上網見到有人推介,就去左而間"柏檔"試下.. 入到去環境一般,但第一次係香港食到咁有水準既海南雞飯, 勁滑,勁鮮..勁正 lol, 叫左個餐食 $40都唔洗,係星加坡食就要成$100,所以感覺好低, 而且雞既份量足, 餐湯飲落好住家口味.
Top