monc

monc

我是 monc
訊息
正顯示第 110 篇(共 11 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2010-02-14
是次消費
每人約$70 (午餐)
JUN 10

新正頭睇完72家租客,搵地方醫肚 誤打誤撞去左博多拉麵 4個人揀左3個set chopstick豬軟骨拉麵 麵比較稔,普通o野 唯一好係個湯底夠濃 chopstick壽司刺身 唔新鮮, 冇諗過咁差, 堅係失望 chopstick牛肉定食 最好食係呢個! 送飯一流! 麵豉湯ok la 抵食:其實佢d食材都係普通野, 所以唔係好抵食lor 試一次都好夠皮 環境:勝在光猛
1 推介
tiankong2014
白咖哩豬扒飯
芝焗一口貝
茄汁焗餃子
2010-05-15
是次消費
每人約$50 (午餐)
JUN 10

補完最後一課英文, 來到沙嗲王吃午餐。 點了一客白咖喱豬扒湯米線 湯夠濃,白咖喱超香 無論配飯定米線都咁好味,必試!!!! chopstick另外個人推介---- 芝焗一口貝& 茄汁焗餃子 呢兩款都係唔錯o既菜式!!!
2009-06-13
是次消費
每人約$28 (下午茶)
MAY 10

chopstick茶餐:叉意、炒蛋多士 order 後不消一分鐘就有得食!! 真正"快"餐 waiter大佬做野既節奏好快 炒蛋好滑、好味道! 叉燒意d叉燒好稔 可惜要食到好趕,狼吞虎嚥咁倒落個胃 下次一定會試埋燉蛋
1 推介
pipi22
2009-05-23
是次消費
每人約$53 (午餐)
MAY 09

同朋友睇完早場,餓得很 行勻成個商場先決定到食乜 結果o黎試下 甘味讚岐 ~炸 BB 池魚~ $18 份量夠,好香好脆 有七味粉 ~滑蛋豬扒飯~ $39 好大碗,細食者宜跟朋友share d 蛋食唔出滑囉, 豬扒用勁多粉炸,又稔哂,冇乜肉食 btw,個飯餐跟麵豉湯, 粟米沙律 麵豉湯唔錯, 唔似出面d餐廳咁鹹 餐+$6 有野飲 環境幾乾淨,坐得算舒服
海鮮炒飯
是次消費
每人約$19 (早餐)
JUN 08

早餐為一日中最重要的精神食糧, 上兩個星期考試, 上上星期六好早起左身出去食早餐諗住早d溫書 去左金城食 → 庵列+ 牛油方包+火腿通粉 →阿華田 $19.0 庵列:哇,,一見到都嚇一跳,, 好乾 唔可以話係庵列,係煎蛋囉 入口都好乾 火腿通粉:佢d 火腿多左d 其他冇乜特別, waiter 依舊神化 p.s. 推薦海鮮炒飯 ,, 正!!!
每人約$17
MAR 08

日日吃西式早餐吃膩了!! 今天補習前特意到希爾頓的海皇吃粥! 我選了吃皮蛋瘦肉粥,, 粥好夠綿,瘦肉太多了 皮蛋略嫌太大舊喇 但個粥真係令人難忘 順帶一提,, 櫃面的姐姐幾nice =] 我去果間時間又冇乜人,, 坐得好舒服=} p.s.如果要飲水記住拎餐時斟埋,,唔係飲果時先斟,就會好熱ga la!!
每人約$30
MAR 08

今日補完習就去西田food court 食野 揀左紀文 食左個「海鮮天婦羅烏冬」 所謂既「海鮮」係得d蝦仁 天婦羅比d soup浸淋哂,好怪 烏冬好「un」,, 好似食麵粉咁 湯冇特別。 成個烏冬都唔係好好味=3=``
每人約$40
MAR 08

今日跟媽媽去沙田, 行得很疲倦,就到西田food court吃lunch!!=) 我選了吃8番拉麵 我和媽share 一碗豬軟骨拉麵 豬軟骨拉麵 我其實好驚食豬軟骨=3=" 但係d肉好味,,d骨我唔敢食,, 我會打冷震的+v+ 拉麵好彈牙,,豬骨湯好飲好濃牙>33<`` 豬骨湯記住飲哂呀!! =) 總括而言好好味ah!!
這篇是 [非食評]
每人約$2
MAR 08

是日行NTP 中午去food court 食野歇一歇 揀左秀吉 燒餅- 係成個餐最好味既,,D醬好好味 炒麵-其實一般la,,唔算突出 鱆魚燒-ok, 但唔及出面既好味! 廿零蚊一個餐算係咁,,可以試下!!
這篇是 [非食評]
MAR 08

服務唔錯,, 燒賣同茶葉蛋好好味,,熱辣辣!! 涼茶夏天行過飲番杯好過飲汽水!!
Top