偉偉年

偉偉年

不要半島酒店的英式下午茶\r\n最愛茶餐廳的常餐
訊息
正顯示第 110 篇(共 72 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
每人約$100
FEB 08

食左20幾年...... 之前留言講過轉名後好差.... 不過今日去食團年飯,又有好大改善~ 先係服務好,不時轉骨碟 味道都係可以接受,要求唔高的人就可以. 雖然今日價錢貴左,但食物份量都大左~ 做街坊覺得多左選擇~
每人約$22
JAN 08

之前來過都差, 令次又好D 上次去食TEA, 係好多款 個待應可能係炒散, 明顯唔多熟,不過態度都唔錯 我叫了一個酥炸生蠔焗飯 味道都叫OK啦, 最緊要平,樣樣都係$20 晚飯就唔來喇,太過食TEA都食得過
JAN 08

上次跟兩個朋友食 一進去第一睇感覺不錯 環境很是舒服,空間感好強 已經有很多人,好好生意 但我認為問題是格位很貴 首先食lunch應該較平 但同所有食物夜晚一樣 而第二樣是 set唔包drink 都幾過份,好貴 食物質素唔錯 我叫了一個大盤,漢堡八拚煙肉天使麵 天使麵身很有趙頭,漢堡八是最出色的一樣 咬入去,很熱,又有肉汁,好味 不過其實前菜同沙律餃子麻麻地 每一隻杯碟都有自己的名 服務只叫中規中舉,可能是太多人的原故
JAN 08

天寒地涷,人涷自然想食野,結果展開了一連數日宵夜之旅,起碼食下D熱野,有得坐低食下都好. 先是約了同事去新君豪, 因為之前同人食,去睇皇馬VS巴塞隆納,有個好印象卡是再去. 朋友本想去其他地方,一去到覺得好多煙又好多人,原來係曼地對利地, 咁重好啦,有咁多波睇,結果一到點了炒蜆,同椒鹽鮮魷,真係唔錯, 之後仲叫多了一碟炒蜆,不過D蜆好呃人,10隻有一半都唔肉,卡是我懷疑佢地係唔係次次將人地食完的蜆殼執番, 又炒多次................. 當然唔少得啤酒啦,生力$15一支,好,就叫生力! 味道真係幾好. 呢間麵...
JAN 08

上幾日同事去打邊爐 3個人又唔多人,都唔知去邊好, 不如去德興啦 去到都深夜1點多 得番兩三台打緊,人少d重多 88蚊任食 d款都幾多,包心丸,三寶丸,肥牛,大概打邊爐都有 之前去過〔反斗/富臨同福臨都好〕 啤酒又唔貴,大生力都係$12 個主任仲驚我地唔飽, lastorder我地填左大半張,都叫我地填多d 不停地食,幾平,如果有機會再去!
1 推介
wtm2468
DEC 07

早兩日去,問下價錢 加左價係210 無咩人去,不是旅遊書話要訂位
每人約$25
DEC 07

因為親人係澳門人,佢地屋企就係隔離 所以都久不久都食一次 相比傳媒的誇讚,蔡san之類的力薦 我覺得比六記水準較普通 個米通,魚球,甚至d麵都係一般 不過竹壓麵比較少有 而家有呢種堅持確實好少有 其實以前六記都唔係好多人去 不過有傳媒讚就好多人去喇 如果講好食,對面細龜真係好 話晒做到開鋪 旁邊有間成記粥麵都好好食~
每人約$62
DEC 07

不時去食觀塘+旺角呢間去食 其實可能大家都可能知道,基本上大部分食物都係用微波爐番熱,所以間間都差不多,所以大部分有好多好多微波爐,不過食物,又係幾好食 今次見有幾張卷成$24,於是一個人去食,不好浪費 上去時,無咩人0既,咁見有晚餐\都係$62,就叫了芒果抄海鮮飯,一上枱,好食,好入味,芒果甜得來又好夾,份量都多,d飯入味,蝦又大隻,不過因我唔食得蝦,浪費了 小食係釀螺,得2件,好少,原來有豬肉......不過都好食 如果要不滿,咁個甜品[芒果布丁]真係好有問題,完全係街邊士多d平價印尼[芒果布丁],糖精...
每人約$25
DEC 07

次次去,都係去旁邊間[多好東南亞]多 有一次下午想試下第2間 就去了呢間日式店 其實自己係唔多食拉麵 於是點了一份滑旦吉列豬扒飯 好普通的感覺,好味的吉列豬扒應該係好脆口,熱辣辣 呢間麵麵唔係,心想下一次都係唔去多 因為如果唔食豬扒,都無咩其他飯餐吃 其實自己平日都唔食豬肉,但呢到都係無野好揀 我覺得choice太少,做拉麵感覺又唔係好pro 加上平價餐咁多年係一樣,得幾款 咁都係唔去喔
DEC 07

去睇早場的話 早餐都幾好 不過唔好飽肚 都係 歐陸早餐 服務就一般啦 好似好唔得閒咁,其實唔係 同廣場早無咩choice 每次都好多人,真係 但環境真係幾越服 無聊坐下,幾愜意
Top