中文 | English
我肚餓
我是住在上水的我肚餓。我在旺角工作。我最常於旺角太子上水出沒,最鍾意滬菜 (上海)日本菜多國菜扒房小食店迴轉壽司店山珍海味海鮮爐端燒
食評會員 2次成為首位寫食評會員
我肚餓  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2010-11-27
類別 : 西式扒房

12號晚,出去接他收工,放工後話同我食扒,hehe.
我食了個餐,有我鍾意的龍下湯,好有龍下味,鵝干,個份量都幾大件.
田螺很美味,smile西冷牛扒,肉質很嫩,份量很大,tongue
如叫第二個餐有半價shocked

堂食等位時間: 7 分鐘
用餐日期: 2010-11-13         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$150 (晚餐)

2010-11-23
類別 : 台灣菜小食店

之前聽朋友講旺角有一間日式炸雞店係台灣既名廚開既,
一心諗住食好野!!!!huffy好失望!!我叫左份北海道炸雞排,D雞肉一D味都無!!!mad仲有皮還皮!!!肉還肉!!
果D脆皮!!!一D好硬!!!一D就好淋!!!!我都唔知點解可以做到咁既!!!唔會再食huffyhuffy

自取等候時間: 7 分鐘
用餐日期: 2010-11-21

2010-11-14
類別 : 西式薄餅

本人對pizza麻麻地,
但家姐請我食生日飯,佢話帶我去食pizza.所以咪去試下囉.
家姐話好好食,又低食,好食過pizza hut喎,
叫了個三五知己餐>有雜錦大pizza,呢個正,很多芝士,個底又唔會太厚,
>咖喱豬扒飯,咖喱辣度剛好,又不會太夜汁.
>龍蝦汁雞柳意粉,汁濃雞嫩
>四個飲品(自選)
我品嘗完,覺得家姐無介紹錯,會再黎食.

堂食等位時間: 10 分鐘
用餐日期: 2010-11-14         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$50 (晚餐)

共有2 人投票

2010-11-08
類別 : 日本菜快餐店

朋友食完火鍋話好食,第二日就立刻約同事收工去食一人火鍋.
tongue
朋友話南瓜湯同粉絲好食,所以我叫了,同事就試濃湯,烏冬.
哈~呢間唔錯喎,有侍應幫你拿埋到檯,不過地方很迫.
份量好足夠喎,有菜,牛肉,栗,冬菇,豆腐等,
牛肉新鮮,可點芝麻醬.粉絲但牙,
哈~最估唔到係加湯,加回南瓜湯.
shocked

我一定會再食

火鍋

火鍋

推介美食: 火鍋
堂食等位時間: 6 分鐘
用餐日期: 2009-11-25
是次消費: 每人約$50 (晚餐)

靚相

2010-10-18 (屬於相關食評)
類別 : 日本菜外賣店小食店

上一次食過,很好食,今日突(燈)行過黎買佢的小食,tongue
男友話要再食芝士餃子雞翼,回味,味道E然咁好味,芝士味濃smile
我就試了得意雞,hehe~迷你得意雞做緊優惠$6有三件(有辣味,原味,紫菜味)shocked
我選辣味,雞肉很好嫩,外層唔厚.正lol
唔記得幫得意雞影相tim,下次吧.
餃子雞翼

餃子雞翼

推介美食: 得意雞,芝士餃子雞翼
自取等候時間: 4 分鐘
用餐日期: 2010-10-16
是次消費: 每人約$26 (晚餐)

共有4 人投票