中文 | English
十十一十
我是十十一十。我是一名......。我最鍾意粵菜 (廣東)日本菜酒樓自助餐壽司/刺身,飯。
食評會員 1次成為首位寫食評會員
十十一十  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2011-06-27
類別 : 港式粉麵/米線甜品/糖水粥品

千呼萬喚始出來的西關下午茶,終於出場,其實幾十元一碗雲吞麵,始終都吾捨得食。今日見到有25元的下午茶,立即一試。

松花蛋瘦肉粥+腸粉﹕粥底靚,皮蛋瘦肉味美, 腸粉都滑。
細蓉+油菜+豆漿﹕估吾到個麵很幼,彈牙,好好味。油菜就得一條半,豆漿ok。

味道真的不錯,尤其只要$25,好抵喎!lollollollollollol

外買要加$2
推介美食: 細蓉
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2011-06-27
是次消費: 每人約$25 (下午茶)

2011-02-27
類別 : 滬菜 (上海)京川滬酒樓酒店餐廳點心

bowl 今日午餐吾想飲茶,就吾打吾撞入咗去香港老飯店。

午市食咗上海湯麵、羊肉湯麵、醉豬手、牛肉餅及高力豆沙。
上海湯麵、羊肉湯麵﹕味道正,特別是上海湯麵很有兒時食三六九的湯麵味道,重拾不少童年回憶。
醉豬手﹕如前食評,不入味,飲d酒覺得d味道怪怪地。
牛肉餅﹕普普通通
高力豆沙﹕都好味。

可以再試晚餐、因為有4張10元的coupon。
d侍應雖然没有同你吹水,但服務很快,沖茶快,上甜品後立即有另一位伙計同你取甜品碟同义,即刻收埋d污穢碟,不要客人提,很好。

食物平均$45一款
推介美食: 上海湯麵
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2011-02-27
是次消費: 每人約$90 (午餐)

共有1 人投票

2011-02-27
類別 : 日本菜任食/放題同客食飯適合大夥人包場派對

chopstick 早一日訂位,1:20p.m. 話明五分鐘吾到就吾等,ok!
點知準時1:20p.m.上到去full house,要等有客埋單先可以入座,足足企咗二十五分鐘。既然知道情況如此,就吾應該接受訂位,讓客人久等,但係所有職員都不當一回事,不停叫等多一陣,我情願多做一陣嘢,1:45p.m.先去walk in 食,咁就吾好浪費食晏的寶貴時間。sad

一行三人,點了一個刺身八款+白飯、連漬物、蒸蛋及湯:一個魚生飯(有海膽及甜蝦),、連漬物、蒸蛋及湯味道都不錯,刺身新鮮,以這個價錢($78+10% )同千x比就味高一籌,平日去千x食都覺得ok。
遇點了細烏冬配細魚生飯連漬物、蒸蛋*冇湯,同事話烏冬好味,有冷或熱選,味道雖好,但感覺以吃午餐來説份量細了一點。
推介美食: 刺身
堂食等位時間: 25 分鐘
用餐日期: 2011-02-23
是次消費: 每人約$86

2010-10-03
類別 : 法國菜西餐廳浪漫情調

lol都成日到這間餐廳食lunch,自從轉咗lunch自助湯同甜品,d服務就變得好奇怪。
午餐﹕羊?配飯,味道一如以往,都好味。
咖啡﹕值得一讚。
但一到甜品就出事,問有咩甜品,侍應話2時後冇甜品??????明明菜單列明有古喎,
2:10p.m.吃完主菜,就冇甜品,2時係計入座定食完時間先?之前從未提及。
2:20p.m. 飲緊杯咖啡,點解對面6位枱d客人有朱古力小蛋糕做甜品?????大惑不解。
於是問經理,佢話等一陣有,等到我埋單,都未有。吾通要等到晚餐先有?不過佢地服務都幾好。所以冇再問啦,希望吾好改軏個名做wu la la 後,做事就chopstick也也烏chopstick啦。shocked
堂食等位時間: 5 分鐘
用餐日期: 2010-09-25
是次消費: 每人約$50 (午餐)

2010-05-22
類別 : 日本菜日式西餐

lol六時三十分去到,冇咩人,可乆揀卡位坐。環境幽靜,坐得舒服。
叫了一個冷麵加蝦,咪道不錯,大熱天時,透心涼的冷麵,加多個熱呼呼的
冬菇湯,很好呀。
另叫了一個豬排飯,又係熱騰騰,廚房有誠意之作。
最後,梗係吾少得蕃薯雪糕,加紅豆丸子,好味到......熱蕃薯,冷雪糕,冷靜與熱情之間。
好滿足。臨走都已有八成滿。smile
推介美食: 蕃薯雪糕
用餐日期: 2010-05-21
是次消費: 每人約$90 (晚餐)