純子

純子

我是 純子
訊息
正顯示第 110 篇(共 15 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
白汁火腿雞肉意粉、芝士汁海鮮焗飯
0分鐘 (堂食)
2011-05-14
是次消費
每人約$36 (晚餐)
MAY 11

每次來西九一定來呢度食 但好奇怪次次都好少人買 試過海鮮飯...真係中價餐廳水準..師傅即叫即整..很有功架....而且香料是似一些大型意大利餐廳的味道。 個湯好好飲..好有heart...即叫即烘熱~~~ 海鮮飯, 芝士汁一d都唔膩,,,而且好惹味...一路食好想食第二淡。 魚肉很實很滑...而且海鮮是新鮮的。 現在百物騰貴的情況雨下,絕對係不二之選。
這篇是 [非食評]
等了又等無得食
0分鐘 (堂食)
2010-09-03
是次消費
每人約$30 (下午茶)
SEP 10

已經俾左3次機會.... 3次都係下午茶...次次都要同d侍應摧野食...個烏冬可能係要即時日本運來 今日仲離譜...總共得3張2人台的客.....d侍應就圍埋一齊吹水...我咁耐只見過個廚房出左2樣野。 3:35落單..等等等等.....4:10 舉手埋單走人。我們一叫埋單,個經理先識原來張單漏左咁耐..最後食左兩隻變形焗蠔就走左。我相信我們唔埋單,變埋化石都無人理呀。 真係一肚氣
是次消費
每人約$167 (晚餐)
DEC 08

3日前訂左佢個1688的平價酒席 12個人去俾10個位,;個侍應仲好串咁鬧番我們轉頭話係BOOK 10個位.... (張紙寫明1席12位,我們話訂一席) 訂左個張台係正成個場中央....成個場都係打緊邊爐....... D送......好似晚飯咁放晒係轉盤.......唔會有人收亦唔知幾時會有送來 我們自己將D碗埋一齊, 自己拎走去架碗碟車度 個魚翅...我除左魚肉咩都見唔到...... 所有送都係凍冰冰,唔熱的.... 個布旬先好笑..好似去麵包鋪買過來..一個個膠兜...摧左4次先送來! 果盤無左....只得紅豆沙<---一早訂左架喎 埋單就好快 huffy...
雞翼
OCT 08

我係車仔麵迷 但唔食牛肉的我卻一定錯過了很多美味的牛腩汁 LUNCH專程搭兩個輕鐵站過來排隊買外賣,全程用了40分鐘 腸仔、魚旦、豬紅、雞翼 果然每樣送也十分入味~~~ 很滿足,覺得40分鐘也值得 湯底甜,有豬腸汁,加了少少辣汁~~最後湯也全喝掉! 4個送外賣只是$21~~~真係平靚正
是次消費
每人約$66 (晚餐)
OCT 08

一心以為終於可以不用俾紅樹林獨市大葵涌廣場的西餐... 見到呢度都有D好評就去試下啦 入到去十分光鮮, 但野食真係唔得 D WAITER明明企係你面前1米, 但都唔太SHOW你, 可以講睇你唔到 湯:粟米雞湯-->罐頭湯..可以講係金寶一定好飲過佢 晚餐芝士菠菜海蝦三文魚$52,等了20分鐘, 好好好難食,汁無味, 扒無味, 薯仔沙律醬有陣怪味~~ 紅酒海蝦燒羊扒$68,等了25分鐘,WAITER話"因為要成隻焗, 所以咁耐" 我抓晒頭,羊扒成隻焗? 我要燒羊扒喎??? 果然入面血淋淋,似係羊架多D..好細份。叫做入得下口 ...
1 推介
Vic1437
是次消費
每人約$40 (午餐)
JUN 08

因為工作緣故在頌富商場食lunch 其他食肆完全無位,揀左呢度 一入去無人理你, 自己收拾上一手的殘餘物品。 舉手叫野食, 原來5,6桌一齊舉, 但都無一個waiter show你 好了!幾經辛苦叫晒野, 落埋餐飲 d湯來到,無餐包<--又係幾桌人一齊舉手話無 d餐飲,都係食晒野到最後先送來 野食極一般 湯係無材料的,得數粒粟米。
咖哩炒蜆,冬蔭功湯
是次消費
每人約$150 (晚餐)
JUN 08

星期日見好多人排隊就揀左呢間 等左20分鐘左右就有位 點了 咖哩炒蜆--->好味好, 蜆好大隻, d汁唔辣撈飯一流, 我同媽媽都叫多左一碗飯撈汁食。 細冬蔭功--<好足料, 雖然唔大碗, 但材料十分多, 有5,6隻蝦及十幾粒草菇, 唔算辣 炸蝦餅-->好彈牙, 好有蝦味 雞串燒-->好香, 夠入味 意米水-->好清甜, 清熱一流 龍眼冰--->龍眼肉飽滿, 正! 下次一定再來, 可惜而家要加一喇!lollol
是次消費
每人約$80 (晚餐)
JUN 08

見係日本拉麵連鎖店就來一次啦。 嘩!d麵個湯底完全食唔出係咩來架,得個濃字。 點左燒章魚丸<----同十蚊貸式一樣, 無乜味。 餃子<--擺到明係雪藏的, 個底有格格印。 魚生飯<--貴, 少,魚生有雪味 我以後都唔會再去食!
是次消費
每人約$80 (晚餐)
JUN 08

很喜歡它的洋蔥三文魚壽司,很香。 但等位太耐了, 61號籌竟然只係叫到12。 我係19 ,由6開始拿,竟然要等50分鐘。 三文魚壽司加左價, $9-->12, 我覺得如果12就唔抵食了,又有雪味。 火焰鏝魚好乾, 好似食魷魚絲咁。 蟹棒買相很差,不似板x咁肥美。
每人約$35
JUL 06

真的很解渴, 不過我仍未分到同酸梅湯有什麼分別! 乾麵好味過湯麵..D湯完全無味! 下午茶既春卷好抵食, $10有6條,不過大腸麵線就好希...好水...不算好味 係旺角區來講尚算抵食
Top