中文 | English
wawahaha
我是wawahaha。我最鍾意意大利菜英國菜麵包店素食甜品/糖水
食評會員 0次成為首位寫食評會員
wawahaha  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2010-10-16
類別 : 西式快餐店三文治無肉餐單沙律

每次來都是食三文治,因為實在太喜歡這裡的包,,,
今次突然好想試下佢D焗薯,
點知就....好後悔,,,
叫左醱忌廉焗薯,,,
um...個焗薯本身熱辣辣係OKAY既,,
但D酸忌廉都是熱的,而且真係幾酸下,,,,夾埋好似唔知食緊D咩咁,,,
惟有出去拎左支茄汁入黎"點"
唉.......$32唔多抵
可能自己揀錯左,,我諗叫茄汁豆個D會好D
下次都係食返意大利包!!!smile

但呢度D服務又幾唔錯!
用餐日期: 2010-10-16
是次消費: 每人約$32 (午餐)

2010-08-22
類別 : 港式西餐廳

平日去金加利,多數都係食焗意粉或者SALAD,,
妹妹說出了農夫包,WA,,,很想去試下,因為我很喜歡食硬包tongue

配咖哩的材料全部都有肉,惟有叫白汁芝士西蘭花($45)啦
因為個包要焗,所以都要等成15分鐘
期間個WAITER送左兩碗羅宋湯俾我地,不過有肉,所以我冇飲,妹妹話味道一般

個包用鍚紙包住,
一開出黎,熱騰騰的,即刻食左一啖,好味好脆!!!!!!!!!!!!
D汁唔會太heavy,,西蘭花都幾多,整體黎講幾MATCH同好味~~~~~
不過太大個了!!!!!!!!!!!!!雖然好味,只食得大半個就投降了!!!!!!!!!!

如果個農夫包跟埋野飲會更好!!!!!!!始終食包都會有些口乾!!
芝士西蘭花農夫包

芝士西蘭花農夫包

推介美食: 芝士西蘭花農夫包
用餐日期: 2010-07-12
是次消費: 每人約$45 (晚餐)

靚相

2010-08-22 (屬於相關食評)
類別 : 港式多國菜快餐店素食

星期六LUNCH多數都會去loving hut,
平日例牌會食吞拿潛艇,但今日望下個餐牌竟然冇左shocked
變左做中東味...

即刻係度諗,咩係中東味????
於是就問下收銀個哥哥,
佢話係用一D紅色既醬加埋素魚塊粒
UM...諗左陣,即管試下啦.

包仍是預先烘過,有蕃茄青瓜
我覺得個D紅色醬有很重的檸檬葉味,感覺似似地印度咖哩,不過唔SPICYsmile
包內有一粒粒的素魚粒咁,,
食落都可以接受,不過D醬就唔多配蕃茄同青瓜,,,,,,,,,,

我還是喜歡吞拿潛艇呢!!!!!!!!!!!!!!希望佢遲D會出返啦tongue
中東味潛艇

中東味潛艇

用餐日期: 2010-08-21
是次消費: 每人約$19 (午餐)

共有2 人投票

2010-08-14
類別 : 日本菜日式西餐

下午跟媽媽去了淘大,諗住食個TEA!
行過見到$68任揀三款甜品+兩杯野飲,心思思就入左去了smile

我們揀左1. 紅豆豆腐布甸、2. 法式焦糖燉蛋、3.日式朱古力杏仁年糕
飲品就要左玄米茶同伯爵紅茶

chopstick 紅豆豆腐布甸,布甸幾滑,紅豆蓉有些甜,蓋過左布甸D味,同埋裡面有海綿蛋糕,搞到口感有些怪怪的,不過整體來說也OK!

chopstick 法式焦糖燉蛋:這個係熱食既,D蛋很滑,有一層很脆的焦糖係上面,好香,加埋底的栗子蓉,很正tongue

chopstick日式朱古力杏仁年糕:一碗有10粒,年糕焗得脆脆的,食落很有口感,加上朱古力漿,很好味,唔會太Heavy!!!

整體來說,環境唔錯,唔會太嘈,一邊吃甜品一邊飲返杯TEA,都幾嘆GAsmile

推介美食: 法式焦糖燉蛋
用餐日期: 2010-08-13
是次消費: 每人約$34 (下午茶)

2010-08-13
類別 : 港式麵包店

每次行過車厘哥夫都聞到香噴噴的曲奇味lol
繼而就被呢D香味引左入去了,HAHA

間店裡面成日都好多人,
我最鐘意買雪櫃內的"士多啤利味棉花糖"($8),
一盒有四大塊,好靚的樣子,
口感唔錯,有D似食梳乎厘,唔會太甜,凍凍地咁,,
我可以一次食兩塊GAtongue

還有芒果味的,不過妹妹說冇咁好味!!!

仲有個新疆包都唔錯,咸咸地,幾有口感tonguetongue
推介美食: 棉花糖
用餐日期: 2010-08-12
是次消費: 每人約$8 (其他)

共有2 人投票