中文 | English
肥 pooh
我是住在大埔的肥 pooh。我是一名飲食,在紅磡工作。我最常於旺角出沒,最鍾意日本菜私房菜大閘蟹海鮮山珍海味
食評會員 0次成為首位寫食評會員
肥 pooh  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2020-10-16
類別 : 西式海鮮甜品/糖水

小妹的蜜蜜生日,當然要搵間好嘢食吓。。。一如以往,係open rice搵。搵到間食評都幾正面的餐廳,就去試吓啦!
可能係小妹係路痴,見到K11,無睇清楚地址,就去咗尖沙咀近太空館嗰間,點知搵晒成層,行咗3個圈都搵唔到。最終要去詢問處求救。原來我去錯地方,係河內道。去到河內道,原來間嘢係間衣裝舖入面。。。。。HELP ME....最終,當然搵到啦。
講返間食店,食物質素。。。。。正。。。好好味呀!每款食物都好好味,尤其是生蠔,三款口味,好好味。。。好好味。。。好好味呀!好味嘅嘢,要講3次.crycrycry
埋單兩人共$1460

2020-10-11
類別 : 韓國菜日本菜小食店

e for egg,想惠顧好耐,但地點對我嚟講,有少少唔就腳,今次,我要係沙田考車嘅原故,我就專程搭多個站去試吓。
俾我嘅感覺好舒服,多士係即做,所以我杯咖啡就嚟先。
件多士一嚟到,我有d無從入手嘅感覺,咁當然,最尾都俾我ko咗佢啦!食到最尾,件多士都唔會淋。

推介美食: 牛油果蛋沙律盒子吐司

2018-09-09
類別 : 日本菜甜品/糖水雪糕/乳酪

蟹肉蟹羔茶漬飯$72

第一次食茶漬飯,食後感。。。無咩特別,普通。。。

森半抹茶拿鐵$22

點解只有大半杯,一係可唔可以換過隻細少少嘅杯呢?又或者加多兩啖,唔該!!令小妹感覺良好少少。
感覺上,好似俾人飲咗半杯。。。。。

2018-08-26
類別 : 多國菜咖啡店樓上cafe甜品/糖水薄餅沙律包場派對

放工已經8點幾,又累又肚餓,隨便搵間嘢食吓啦。
行到香港郵意,點咗個pizza和意粉,個pizza正常,意粉都ok. 叫咗兩杯飲品,偏淡。
食物都係其次,全單合共三百四十幾,初時我都覺得合理。我在食飽離開時,已經出咗門口,有個男人叫返我哋轉頭,問我哋係唔係食完,我話係。個男人態度好差咁同我哋講,『食完嘅餐具要自己執,我哋無人手同你哋執』。

本人覺得,我哋已經自己排隊買嘢食,自己攞餐,仲要自己執枱。咁嘅價錢,咁嘅態度,我完全接受唔到。

2018-02-16
類別 : 西式樓上cafe甜品/糖水All Day Breakfast

阿姨慶祝我嘅生日,好開心!

當晚book咗位,近門口位。

由於肚餓關係,即時叫嘢食,但個靚女姐姐(侍應),全程黑面,使我同阿姨感覺都唔良好。

除咗服務外,食物質素有水準,環境舒服。