中文 | English
fionalsy214
我是fionalsy214。我最鍾意泰國菜日本菜日式西餐私房菜迴轉壽司店大閘蟹壽司/刺身火鍋
食評會員 2次成為首位寫食評會員
我的推介食評 我推介的食評 7
fionalsy214  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2022-01-30
類別 : 日本菜日式西餐主題餐廳三文治All Day Breakfast西式糕點

之前去到荷活廣場食過1次,今次第二次再試試...之前食肉醬意粉好好味,玉子燒都ok
今次試個燉牛肉咖哩蛋包飯😍

賣相味道都好味嫁,牛肉燉到淋👏,唯一唔夠熱(我唔係要熱辛辣辣個種,微暖都好😭)室溫咁...汁係凍...唔係勞煩人再叮...點都好😅下次我會叫佢叮熱啲出泥🤣😂

法式焦糖梳乎里班戟,好彈🤣家人喜歡😋👍
另外叫左個草莓奶昔,清甜,有雲喱拿雪糕係頂🤩唔記得影,仲有個芝心雞肉漢堡兒童餐都ok

職員態度有善,細心!
下次都會再來🤭加油!
推介美食: 燉牛肉蛋包飯
堂食等位時間: 1 分鐘
用餐日期: 2022-01-30
是次消費: 每人約$200 (午餐)

2022-01-26
類別 : 日本菜居酒屋海鮮壽司/刺身

星期六12點左右好耐無行過棉登徑... 誤打誤撞又咁岩有位😂walkin入去(入面真係好似去左日本居酒屋咁),未見太多人。餐牌好多種類😍見到有Lunch set價錢唔貴坐得舒服,職員有禮🤩,上菜速度正常...

點了一個午餐,另外一個牛肉鍋

依個壽司丼既漬飯味道調較得好yummy茶碗蒸美味!

牛肉好滑另有其他配菜,湯底清甜

墨魚咀好好味😍😍😍

章魚燒味道正常likeyummy

食左陣,已經坐滿哂人,大家最好打電話book位...下次晚市再來🥰
用餐日期: 2022-01-08
是次消費: 每人約$300 (午餐)

2022-01-23
類別 : 西式蠔吧海鮮

是日一行4人,同朋友太耐無見,前幾日打去book位。原來見到有任食但食我唔多😅 見到有生蠔拼盤叫左36隻$1188,好抵食😍(唔洗自己開仲想點🥲) 廚師推介左4款蠔,叫左帶子(鮮甜)法國珍珠螺(細細隻都好甜),職員姐姐好細心介紹,但金魚記憶關係只記得由淡食...creamy...到重海水味🥰 (本人喜愛creamy 啲)

午餐真係好抵食,Truffle pizza ($89)同 Cabonara意粉($59)都好好味

好味道😍剛剛焗出泥既pizza係最好食🥰

carbon都好味🥰女士至愛

友人想飲較甜既白酒,職員推介New Zealand依隻,都唔錯🤣

食到尾聲仲想食意粉,Parma黑醋意粉幾特別🥰番屋企都試下整,好味道🤣😂

職員姐姐有禮貌,細心介紹,蠔一隻都無蠔碎(可能你們覺得是基本,但5星酒店都食過有碎),開得好專業,熱食感受廚師用心煮,希望
下再來🤩🥰

仲有好好,食到最尾得幾隻,姐姐都主動轉細碟,服務好好🥰

推介美食: 生蠔拼盤
用餐日期: 2022-01-19
是次消費: 每人約$400 (午餐)

2022-01-15
類別 : 泰國菜咪嘥嘢食店海鮮燒烤串燒

假日中午去到,唔太多人,選擇到室外坐,好舒服😍 職員友善提醒寫號碼落單,叫左

1個冬蔭公雞湯,湯裏雞件好滑,好多秀珍菇,酸甜適中like

青咖哩海鮮,好中意青咖哩好香😍2人份量(好多帶子,2粒青口...另有魷魚彈口),另叫份酥餅但無影相

小朋友要食菠蘿炒飯,都不錯!

小食拼盤(小)
叫左細份但分量都可以2至4人(最後食唔哂

叫左芒果沙冰,好香新鮮芒果混埋,yummy!但倒左1半落枱,,謝謝職員姨姨好快抹好!

適合一家大小用餐,環境整潔(帶小朋友最緊要洗手間,都正常),職員友善,主動有禮,食得舒服一餐

2022-01-07
類別 : 泰國菜無肉餐單

是日家庭樂,食開ifc個間,就番家人住既地方去左位於新城市既Greyhound,預日星期六較早前卜左位,6點30去到掃安心出行直接入座。
    一行8人,叫左幾道菜。職員有善,主動見到執枱,加水😍仲有提議甜品
單骨雞腿,即叫即炸,每次泥到必叫小吃,熱哄哄仲有油流出泥yummy

薄三文魚泰式醬
第2必食,泰式醬搭上蒜頭配三文魚,清甜微辣

粟米蟹餅
適合小朋友口味,鬆脆美味,唔會炸到好乾身

豬頸肉正正常常,烘左2條多士,脆口既😍

叫左三色漢堡,啲肉好Juicy

菠蘿炒飯,小朋友好中意

大人中意既帶子墨魚麵😍

咖哩蟹飯,超好食🤩🤩🤩想再要多啲飯tim,唔太辣,但好香like

推介美食: 薄三文魚泰式醬
用餐日期: 2021-12-16
是次消費: 每人約$300 (晚餐)