中文 | English
chau422
我是chau422。我在旺角工作。我最鍾意港式拉麵甜品/糖水鐵板燒
食評會員 0次成為首位寫食評會員
chau422  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2010-09-06
類別 : 港式卡拉OK適合大夥人

同幾個朋友約左去唱k,我平時好少去smile
對上一次已經係半年前,同我去唱k的都係唱得之人lol
不是唱得好的意思,係可以連續唱4個鐘,喉嚨都唔會痕的人^^"
呢間房幾有格調!!廁所非常整理同乾淨,設備齊全,又有電腦比你玩shocked
座位都幾舒適,下午來呢度唱k其實好抵,有野飲+野食,又可以唱k,都係$55

我叫了個bowl黑豚肉定食,菜比較老...又大塊,雖然多水份,不過咬了一啖都沒有食了,個飯好少,而涼伴味道唔錯smile

雖然好凍,而且有點鹹,豚肉的味道幾好,不過有少少韌,但唔肥膩,墨魚肉,好膩口,味道麻麻地,不太喜歡食,sad

而且份量好少!!整個定食都比較鹹,點了鼓油就更加鹹了,令我很快就飲完杯朱古力,杯野飲好正,朱古力味道濃郁,香甜!!唱k係一個劇烈活動^^"如果食呢個定食,覺得好快又肚餓了mad

用餐日期: 2010-08-25
是次消費: 每人約$55

共有1 人投票

2010-07-24
類別 : 日本菜爐端燒壽司/刺身

心血來潮想食日本菜,就拉左寶貝來金田食嘢啦!mad對於我寶貝D女仔來講出街食飯第一選擇就係日本菜啦,她話細細件、款式多、味道又正!tongue我次次來金田有幾樣嘢都會必食嘅,
smile吞拿魚腩手卷,唔係人人都中意食吞拿魚,但我覺得好鮮甜,食過返尋味!
smile甜蝦腐皮卷,D蝦超爽口又彈牙,咬落去啖啖都有蝦,唔食對唔住自己。
smile黑椒煙鴨胸,好好味,色香味俱全,不過我覺得如果份量再多DD就very good啦!
smile秋刀魚係好多人嘅最愛,我都係,一上臺香氣撲鼻,食幾條都覺得未夠喉啊!青口每次都一定有,我已經對呢樣野上曬癮,大大隻好肥美,一隻一啖,我個口都不算大^^,因我唔中意食蒜容,so次次食一半漏一半(蒜容),宜家諗起都想再食啊,實在太美味了!中間仲加左一碟刺身,食日本嘢雖然貴左DD,次次都出血,但都係好中意來!

共有1 人投票

2010-07-21
類別 : 港式粉麵/米線

在金牌美食廣場的啊頭魚蛋粉吃了一個
午餐豬扒+煎蛋,可樂
30多元樣子還可以,但是味道就覺得有點不足
首先飯和菜的比例不好,不夠菜
豬扒同煎蛋都不夠味,唔夠送飯
還有一點就是有一個男服務員態度不好
希望下次改善