中文 | English
我是fly_liza。我是一名OL。我最鍾意美味食物。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
fly_liza  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2006-03-13
類別 : 滇菜 (雲南)粉麵/米線

岩岩o係尖東火車站出黎,未食lunch,好肚餓,見到有乜就食乜,所以黎左呢間。

因為一直食開"雲南桂林過橋米線".佢d 腩肉係辣o既,諗住應該差唔多款o既,所以我叫左個豬腩肉酸辣米線。點知d 腩肉真係五花肺咁o既款,白色,仲要好肥。見到已經唔係咁想食...佢個湯好清,係有d 酸,不過唔辣,點都要落辣椒油。
d 麵係好多,不過d 腩肉太多..真係食唔哂...

廿幾蚊一大碗米線同野飲,係抵..
不過味道就真係麻麻
我以後都唔會再去囉~!
是次消費: 每人約$2

2006-03-10
類別 : 日本菜日式西餐甜品/糖水壽司/刺身

d staff o係門口兜客.話一百蚊度一個二人餐。當時同三個女仔fd 一齊..諗住應該ok.所以就入左去喇..
點知入到去先知俾人呃咗..一個二入餐要$168.仲要收加一....
我地四個女仔想諗,所以就要左兩個二人餐~!其實都唔係好記得食過d 咩..好特別果d 就記得

沙律- 無得揀,只得一款.好大盤...幾滿意,因為果日o既蔬菜好甜,所以好好味.我一個人食左一盤。

竹筒免治雞肉-難食,都唔知食緊咩..唔似雞肉味~

咖哩豬扒飯- 呢樣幾好,塊豬扒好味

xx pizza - 料唔好味,只係上面層芝士好味

壽司- 麻麻..元綠仲好味d

一口牛- 個汁ok,但牛肉好老..唔好味

甜品- 布甸。嘩.仲細舊過豆腐.好唔抵

呢間野都呃人o既,食咩都要加錢~!轉食雪糕都要加$5~!仲有,上層明顯係靚好多同舒服好多,但佢地都唔俾人坐上層咁o既~!
每人一百蚊o係旺角可以食到更好o既野,有更舒服o既環境..
兩個字.唔值.
是次消費: 每人約$100

2006-03-10
類別 : 多國菜

我黎過旺角呢間兩次..次都都食唔同野,兩次都好滿足咁埋單~!

第一次同一位女同事&一位男同事..三個人叫左

脆蝦捧–好脆口..不過細條得滯,口感唔夠
xx pizza –細細件好易入口,都好好味
炒蘿蔔糕–好香口,不過食完好口乾
xo 醬炒飯–飯粒夠乾身,都好香.好野味

今次每人好似四、五十蚊.抵~!!仲有coupons 送

第二次同一位姊姐食..兩個人叫左

白咖哩豬扒飯(set):
魷魚圈(半份) –好味, 兩個人都夠食
白咖哩豬扒飯–個咖哩汁好正,好濃,好香..我本身都唔食椰子o既,不過我好鍾意食呢個汁。而塊豬扒都好香脆..肉質好“林”.
荔枝紅茶–普通,無乜特別
朱古力布甸–好怪,唔好味….唔香..仲出水添~!差~!

白咖哩牛肉飯–牛肉係肥牛,唔太好。有芽菜底,所以個咖哩汁有出水情況,所以唔夠濃…麻麻
今次都好滿意..好好味..每人都係四十幾蚊..抵呀~!!

可惜o既係,呢度o既廁所太污漕喇…十分之需要改善呀~!
不過我都會再黎o既~!
是次消費: 每人約$50

2006-02-01
類別 : 粵菜 (廣東)粉麵/米線

我每次去澳門,如果時間同地點就得到,我都會黎食番碗麵。
呢度最好味o既係河粉,係比平時香港食開既河粉幼細,亦都好滑。
肉丸都好彈口,好新鮮。
最特o既,一定佢係o既調味料.平時香港o既麵檔一定係辣椒油同醋..而d 度係辣椒粉同自製酸汁,好有風味
如果去觀音像果面,都幾值得一試~!

2006-02-01
類別 : 葡國菜西餐廳海鮮

我去過兩、三次。當然係覺得好味先再去喇~
我同我男朋友次次去都會叫"咸肉炒飯",因為好野味~o係香港食唔到o既~<另外,佢個木槺布甸真係好正,我覺得係必食之選~布甸真係好滑,味好濃.不過幾大件,兩個人食岩岩好~
價錢係貴左少少,但環境都幾好,夠靜,岩哂談心~!