中文 | English
fungfky
我是住在灣仔的fungfky。我最常於筲箕灣銅鑼灣旺角出沒,最鍾意日本菜樓上cafe壽司/刺身甜品/糖水薄餅
食評會員 0次成為首位寫食評會員
fungfky  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2021-05-03
類別 : 日本菜咪嘥嘢食店壽司/刺身

因另一半想換角落生物毛巾,所以用元氣app叫左個兒童餐外賣加其他壽司,揀左去形點元氣拎,點餐至取餐要75分鐘。

外賣拎到番去屋企薯條已經淋左,炸雞都凍左。豬排飯卷:塊紫菜有印公仔,蛋壽司:有印角落生物,但食落有燶味。個餐有貼紙送。

要留意番網上外賣係冇得換毛巾,只可換斜背袋。餐廳經理好好,俾我地換毛巾。
堂食等位時間: 75 分鐘
用餐日期: 2021-05-02
是次消費: 每人約$150 (晚餐)

評分: 環境 4   服務 3   衛生 3   抵食 3

2021-05-03
類別 : 泰國菜

觀塘中午放飯,見到呢間環境唔錯,試一試,中午黎講,價錢較高。

見到有混合湯底 - 東陰功 + 船面湯底 咁特別就叫左咸脆肉,豬頸肉金邊粉。

湯底完全唔辣,酸酸地,金邊粉係寬既金邊粉,整體感覺一般。試一次夠。

成個餐包東瓜湯及飲品,有泰式健康飲品每日唔同,今日係薏米水

用餐日期: 2021-05-03
是次消費: 每人約$80 (午餐)

評分: 環境 4   服務 4   衛生 4   抵食 1

2021-05-01
類別 : 港式糖水舖甜品/糖水

有日晚上食格離間香蕉仔要等半個鐘,就過左去食糖森林。每一次食呢間野,覺得勁甜,好難食,好少可甜品都可以咁難食。

叫左三樣野,(1)老闆娘話係招牌既生果茶,(2)黃金多士, (3)糖不甩

(1)上台後就發現附送三隻蟻屍體,個店員仲話係火龍果啲粒粒,但係有腳架!!!佢再整過杯,生果茶成杯都係黃色糖漿,根本冇茶底,啲生果都染哂色。勁甜!

(2)多士hea 到爆,面包烘熱,雪糕懷疑係雀巢,士多啤梨味唔好食

(3)糖不甩有糖漿底,仲要加勁多沙糖,花生又細又碎,勁甜,食一舊已唔想再食。

環境好多昆蟲及飛行物體,雙耳不停聽到有飛行聲音,好恐怖。成身又勁痕!

總括黎講就係勁伏,這間店大家不用試了。

用餐日期: 2021-04-29
是次消費: 每人約$50 (宵夜)

2010-09-26
類別 : 港式茶餐廳/冰室粉麵/米線

一入到去,,冇人招待......自己找左一個位坐

有人拎左D水黎,,,,佢係拎杯的上面,,,,勁唔衛生huffy

落單又落漏野,, ,,,,等左勁耐都冇我叫個碟野,,,叫個waiter,, 佢又叫第二個黎,,,,個時我先知佢落漏單,,,又要我再等!!!!

個度勁多waiter 企曬係度,,個個呆下呆下,,十問九唔應

再要等多5分鐘,,我叫個個瑞士汁雞翼撈一丁終於黎左,,,已經等到我好肚餓,,,
碟野唔係好熱,,,,又唔好食,,,一丁又硬huffyhuffy,,,,嬲到我都冇影相!!!!!!! 餐飯勁唔開心!!!!

下次一定唔會再去!!!!!!!!!!!!huffyhuffyhuffyhuffy
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2010-09-24

共有1 人投票

2010-09-04
類別 : 日本菜

烤薄豬扒飯(大盛) $45 - 好味,,豚肉真係烤過的味道,,不過太少燒汁,飯偏硬

豚肉簿餅(半份) $30 - 好味,,有芝士係入面,,豚肉多D會更好

加一後 $83

推介美食: 豚肉簿餅,烤薄豬扒飯
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2010-08-31