Line

Line

我是 Line
訊息
正顯示第 110 篇(共 14 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2021-03-10
是次消費
每人約$200 (晚餐)
MAR 21

已有兩個多月沒有一家四口外出用膳,今次揀咗個星期三,出來吃餐西餐。雖然這間餐廳已開了一段時間,但我哋都係第一次惠顧。。。一家四口,叫咗兩個二人餐,主菜點了四款:pizza係薄脆型,小朋友很喜歡,只係啲腸有點辣,佢哋走哂啲腸mad;意粉點了忌廉三文魚菠菜意粉,不錯,creamy得嚟唔太油膩;慢煮牛肩肉,比想像中淋,連唔多愛吃牛的小朋友都話好食;最後仲有個慢煮烤雞,啲肉都幾juicy。連埋餐湯,同跟餐的温泉蛋雞肉沙律,今餐相當豐富。最後仲試咗件Elmo蛋糕,係多層士多啤梨mousse cake. 真係大滿足!
椰香咖央多士
肉骨茶
馬拉沙嗲串燒
馬來西亞拉茶
2021-01-03
是次消費
每人約$80 (午餐)
JAN 21

星期日中午約十二時正,好幸運無需等位,一行四人,兩大兩小,分兩張枱坐。環境整潔,點菜和上菜均非常有效率。由於有小朋友,沒有點太多辣的食物,點了肉骨茶大雜錦,椰香咖央多士,沙嗲串燒,怡保雞絲湯河,馬來西亞拉茶和桔仔話梅水。很地道的馬來西亞味道,值得推介!肉骨茶的中藥味聞起來很香,飲落又唔會好重中藥味。我特別喜歡串燒和拉茶。杯拉茶真係好滑。餐牌上其實仲有好多美食,例如砂鍋老鼠粉,咖哩麵等,下次一定再去試吓其他美食。
檢視所有留言 ()
0分鐘 (外賣速遞)
2020-03-19
每人約$70
MAR 20

抗疫期間,又要保持社交距離,又想少搭交通工具,又唔想外出午膳,又想飲足料靚湯?當然call湯直送喇! 約埋兩三個同事一齊訂,足料靚湯加自選細飯就準時送到! 今次叫咗個竹蟲草花燉唐排竹絲雞加黑椒雞扒飯,超滿足。個黑椒汁功勁野味,飯盒細細,有五件雞肉,食埋湯入面啲肉就好飽喇,因為湯料都有四件唐排,同三件竹絲雞㗎。最滿足都係飲到靚靚燉湯,又香又清甜。呢段時間,除咗保護好自己,仲要對自己好啲,飲多啲靚湯,有助保持身體健康呀!
2014
咖哩牛肉飯午餐
咖哩牛肉飯午餐
SEP 19

對於好少入元朗的我,在外出工作期間找到這間鋒哥廚房吃午餐,我真係好幸運。約1pm,人不多,叫咗個咖哩牛肉飯午餐。個咖哩真係超好味,唔太辣,又唔太肥膩,牛肉多過薯仔,超like.午餐仲有個中湯跟,真係好滿足。
檢視所有留言 ()
Sea food pancake and Fried chicken wings
JUL 19

Sunday lunch at around 2pm, most restaurants in the area are closed. We passed by and see Miso Box open, so we came in for a quick lunch. We ordered Fried chicken wings and Seafood & spring onion pancake. This is our family's first trial of Korean style fried chicken wings, crispy outside with juicy meat inside, really delicious. The pancake was also great. My kids loved both dishes a lot!
All day breakfast
All day breakfast
JUN 19

轉眼間,石門京瑞廣場已開幕一段時間,Whitewood Coffee是其中一間我在石門最愛的餐廳。嚟過好幾次,今次一次過分享之前吃過的美食。。。 下午茶來說,嚟嘆返杯咖啡,食佢個pancake 或ice cream toast,都係非常治癒😊。如果來食brunch, 佢嘅All Day breakfast 好豐富,pasta亦做到 Al Dente.在石門來說,價錢不算經濟,但食物味道不錯,最喜歡他的咖啡☕,每一杯都有拉花,連外賣的也有。 餐廳以自助形式運作,客人可先搵位,然後到counter order食物及付款,然後就可以安坐耐心等候食物送到你的面前。食物製作需時...
燉湯
JUN 19

第一次訂湯直送的燉湯套餐做lunch,有驚喜喎! 今次叫的係西洋菜陳腎燉唐排湯,一打開個蓋,就聞到好香的西洋菜同陳腎味。個湯超足料,有原粒瑤柱,非常清甜。套餐仲跟一個飯,今次揀咗個清清地嘅涼瓜菜莆圃煎蛋,個蛋煎得好靚,飯量不多,啱哂keep fit一族。雖然套餐只係跟一個細飯,但係食個飯連埋個燉湯做午餐,真係超豐富,超滿足。 可以安坐工作地點食到咁健康美味的燉湯套餐做lunch, 超讚👍👍👍! 一定會再encore!
2 推介
叻沙
叻沙
2014-11-14
是次消費
每人約$125 (晚餐)
用餐優惠
優惠券
NOV 14

晚餐,同老公撐枱腳。 很久沒有到Megabox吃越南菜。選這間餐廳,因為早前在Megabox拿到一張這間餐廳的肉碎生菜包免費coupon. 兩個人,叫咗四樣菜和兩杯飲品,菜出得非常快,味道不錯,服務也很貼心! 最好味的,是免費那一道菜,肉碎是甜的,配有應該是薄荷葉磨成的汁,等別! mad
檢視所有留言 ()
金龍小籠包...正!
金龍小籠包...正!
後加的韭黃鍋貼
後加的韭黃鍋貼
金牌小籠包
40分鐘 (堂食)
2010-11-04
每人約$137.50
NOV 10

難得放低BB同老友記食餐飯, 一於盡情食!!! 話說好多同事同朋友都話THE ONE有好多餐廳, 自己又未嚟過, 所以就揀咗嚟THE ONE 搵食... 喺openrice搵咗一陣, 同朋友商量好, 就決定嚟呢間餐廳食小籠包... 早一日嘗試打電話嚟訂位, 原來只係接受訂房, 其實一概walk-in... 約間上七點多到餐廳, 攞票等張兩位枱, 只係三張枱, 就等咗半個小時有多... 餐廳入面有點迫... 待應一般都很有禮... 等咗咁耐, 都有啲肚餓, 所以都叫咗好多嘢食... chopstick 金牌小籠包 (lol 一籠六個, 皮好"yin en", 唔易穿, 但係皮又唔算厚) chopstick ...
檢視所有留言 ()
正! 薑茶湯丸, 啲薑茶真係好薑!!!
正! 薑茶湯丸, 啲薑茶真係好薑!!!
正! 佛跳牆
正! 佛跳牆
正! 臘味糙米飯
正! 臘味糙米飯
壽桃
大閘蟹
2010-10-24
是次消費
每人約$250 (晚餐)
OCT 10

有朋自遠方來, 經商量後, 決定帶他們來這裡吃大閘蟹... 今次係第一次食大閘蟹宴, 我哋一行十三人, 叫咗個十二位餐... 個人本身唔多好食蟹, 但係啲蟹粉確實好鮮... 估唔到, 地點看似不太方便, 郤是滿座, 好多枱都係食大閘蟹, 只係...服務方面, 可能人手問題, 換碟較慢...
Top