中文 | English
MONA SIU
我是MONA SIU。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
MONA SIU  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2022-10-09
類別 : 新加坡菜

貪新鮮試食,食了中伏,性價比不值,似去了高版快餐店,全部自助形式,$98碗麵,食完要自行執拾餐具。餐具污蔑,筷子用纸巾抹完,纸巾竟變了黑色,坐位也不見得乾淨,冇下次
用餐日期: 2022-10-09

推介此食評

你覺得這篇食評:
靚相

2014-05-18
類別 : 西餐廳

日式放題食得多,今次跟朋行經旺角兆萬中心試食葡式半自助餐。查看餐牌主菜共11款算多, 有齊雞牛羊豬魚及海鮮各款選擇,還有我最鐘意的龍蝦加其它各款沙律三文魚剌身任食, 亦可選擇1份6隻生蠔或鵝肝任揀,以半自助餐價錢來講算抵食,便決定坐底。

先來個龍蝦湯,除左味道偏醎外,整體尚可。另叫左三文魚刺身,焗海鮮酥盒,芝士牛油焗凡立貝,原隻芝麻雞亦,半打生蠔,蟹子沙律及caesar salad各款試食,味道唔錯,略嫌生蠔太細隻冇肉,尚算新鮮。主菜方面點選左我最喜愛的扒波士頓龍蝦,呢味主菜坐底已第一時間叫定,等了很耐及後再追單才到來,有點失望,但眼見半隻龍蝦份量十足,肉質肥美,已滿足我到來試食的要tongue。飲品方面叫左凍latte,味道偏淡冇乜咖啡味 sad

下次有机會再來會揀豬肋骨,朋友今次揀選呢款主菜味道唔錯,多肉亦份量十足。
題外話/補充資料:
現時很多自助餐亦有甜品如雪糕供應,若可增設甜品便更加完美。另用餐時有蚊滋飛過,影響用餐心情,另refill 速度頗慢,希望下次到來有所改善。
堂食等位時間: 10 分鐘
用餐日期: 2014-05-17
是次消費: 每人約$270 (晚餐)

推介此食評

你覺得這篇食評: