中文 | English
我是mandze。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
mandze  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2010-09-06
類別 : 多國菜中菜館粉麵/米線湯品咖喱

其實都食過好多次, 今日去d枱換過哂新的(木色),之前係普通白色茶餐廳的. 之前去都有98蚊2人餐同$118 2人餐choose 下, 但而家得返一個 $118 2人餐mad
因為$118 2個太多喇,食唔哂, 我同我朋友 choose左2個大既海南雞反(有湯送,凍飲+$4,total $42)

海南雞 正呀~好鬼滑,但少左dd雞味,都好味道tonguetongue

反ok啦.smilesmile

湯比之前差左dd, 好似有味精( 店話佢地d野唔加味精),之前飲d湯真係似屋企飲o個dsad

提返先,之前食過d 咖喱牛腩真係好好味,咖喱牛腩好食過海南雞, d牛腩好軟身,唔痴牙tonguetonguetongue

最緊要d"將"油,好味,soy 油 "傑"身既,spicy source 最好食!tongue(其實唔spicy,酸酸地)
麻麻地

麻麻地

推介美食: 海南雞,咖喱牛腩
用餐日期: 2010-09-05
是次消費: 每人約$42 (晚餐)

2010-09-06
類別 : 多國菜酒店餐廳自助餐

入到去,間餐廳細,冇其他餐廳咁有一張長長既枱放野食,但諗深一層,係少左d平時唔食既野者~例如: 湯粉呀,中式點心呀咁...但都係好似少d choice 比人客.mad

好喇, 刺身係我最愛, 都有好多款, 三文, 吞拿, 3款唔知咩魚...總之好食tonguetongue

各款海鮮唔係我食,我朋友都食得幾多下,我都痴左一隻賴尿蝦食,好味道!即場燒的tongue

肉我未食過,唔知好唔好味,我朋友又食好多,應該oksmile

salad d 款ok少, d汁得2,3隻款....比ok啦smile

雪糕係牛奶公司,6隻味 , 唔係因為佢係牛奶公司唔得, 係個雪櫃唔得,"畢"上黎已融哂huffy

出奇地有橙汁,apple汁機, d味ok啦~不過不失smile

最好味既甜品, 藍苺cheese cake,好鬼正!!!tonguetongue

推介美食: 刺身,藍苺cheese cake,各款海鮮
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2010-08-31         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$240 (晚餐)
是次使用的OpenRice優惠券:

2010-07-27
類別 : 西式酒店餐廳咪嘥嘢食店親子餐廳無肉餐單

smile
都唔差tongue
今晚係星期一,都有好多人,去既要 book枱.
$198 都有好多野食! 基本d扒呀,雞,牛,羊豬一定有, 都幾好食~smile(本人只係"痴左友人每樣試一淡仔)
仲有砂煲翅, 都有dd翅邊架,都幾好味,smile
當然唔少得魚生啦,舌拿,三文,8爪魚,仲有一種魚,唔知咩魚, total4種.:都好味,新鮮,厚切Ptongue
壽司都有好多類, 曼魚,三文....普通的一定有...smilesmile
d蝦好鮮甜,又大隻,青口ok, 其他seafood都有好多, 都因個人問題,唔食得禁多smilesmile
最like係即焗梳乎里,雖然冇澳門o個d禁好味,但都ok既~(要等架!)smile
最好玩係係自己整窩夫同埋自己搞"炮"冰,自己又可以淋d汁上去,好食好玩!tonguetongue
ice cream 係 drayers...drayerso係我心目中麻麻地啦~madmad
最後,少甜品choose 啦,同埋 得hot既 leamon tea, coffee, milk tea 可以任飲,呢度有待改善sad

普通

普通

推介美食: 即焗梳乎里,好玩"炮"冰,自己整窩夫,砂煲翅,魚生
用餐日期: 2010-07-26
是次消費: 每人約$198 (晚餐)

共有7 人投票