Foodiekay

Foodiekay

我是 Foodiekay
訊息
正顯示第 2130 篇(共 85 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
5分鐘 (堂食)
2014-08-13
是次消費
每人約$80 (午餐)
OCT 14

係沙田放飯永遠都有好多人,行行下來到這見到比較少人就嘗試下吧。食物中規中矩無咩特別,不過粥都算幾棉但個炒面就幾油下,環境方面就無人serve and無咩冷氣,所以都吾會點推薦
蘋果肉桂pancake
咖哩雞蛋包飯
Today's special
Today's special
Pancake
5分鐘 (堂食)
SEP 14

起初以為呢間野平平無奇,但見裝修不錯就入左去,侍應亦著得casual得泥又有風格。 食物首先講下甜味同咸味既pancake呢幾款我都覺得好好味,熱辣辣咁食,份量又岩岩好 lol  而意粉又好味,啲飯份量我覺太多,總括都覺得好好味,會再來的
隱世赤伝
隱世赤伝
是次消費
每人約$90 (午餐)
SEP 14

一直都認為拉面沒有甚麼好吃不好吃吧,不過在英國吃過淡而無味的拉麵,就更想快點回到香港吃拉麵了。 今日一到香港休息一回就想出外覓食,首先來到西九龍,識食就知道呢度有好多平靚正的不同類型食物。左逛逛右逛逛更比我見到這個特別的拉麵店,在啇場內不是在food court!真係估佢吾到 環境都好特別好有日本感覺因為都是用竹做既,食物又即叫即做係正食客前面,所以油煙可能都會多啲,不過絕對無打滅我食慾,很快就決定叫隱世赤伝,有幾款選擇仲會有得選擇要吾要走蔥等,務求要達到顧客的要求。 好快就有得食,拉麵彈牙,又可愛自己撈...
檢視所有留言 ()
5分鐘 (外賣自取)
是次消費
每人約$50 (下午茶)
SEP 14

是朋友介紹我來這裡試試他們的yoghurt 我覺得造型真的挺有趣的,不過味道就沒甚麼大分別有點過甜呢,餅乾還有點硬不夠趣。 環境方面都幾細,得4個好逼既bar座位同一張枱當企位
SEP 14

之前見到好多人都食呢隻鴨仔,覺得好特別所以亦隨着潮流來到這裡嘗試一下。 個人認為係好特別,呢點值得加分,連隻鴨仔都食得,而鴨仔側邊就好似食緊甜既泡泡咁,一入口就無左,餅底我覺得都係傳統的好,濕左既餅底個texture好似無咁好。 個雪糕下面有塊朱古力頂住,督穿左就蹋下幾有創意,但味道無咩特別,之前來過這裡晚飯,我會推介食晚飯同佢地既蛋糕多啲sad
豆腐花
豆腐花
SEP 14

我一去到就覺得好逼,然後上左樓上坐,點知一坐底就見到枱面有蟻,好快啲野食就泥到,首先叫左煎釀豆腐,我覺得好熱氣同好油,然後係個豆腐花我覺得都重黃豆味幾好,豆漿都係不過就有啲甜。下次再黎會拎走,唔會坐底食
SEP 14

其實有迴轉壽司,但同無無分別,因為來來去去都係果幾碟,唔知放左幾耐咁,侍應態度又唔係太認真,選食物都選左好耐,因為唔係太多choices好難選...食物等左一陣就到,個人壽司認為唔太新鮮,啲飯一夾又散sad都不會再來吧
豬扒包
豬扒包
SEP 14

就在朗豪坊下面所以好易揾,但我無諗過環境係咁,好多蒼蠅又沒有人收拾食完既野,等得都幾耐雖然叫左咁少野,飲料好快無味吾知點解,不過那個包還是幾好的,真的很脆,一咬落去會有聲音的,不過好像慢慢覺得有點硬了,豬扒係好軟咁既,都係澳門的好吃
紅油抄手
紅油抄手
SEP 14

一直都聽聞過呢間鋪頭,但遲遲都未去試,終於有這個機會了,抱着興奮的心情。 首先係銀絲卷,佢地切得大小不一,加上內裏好似已經痴實哂,無左一條條絲的風味。 個人認為最好味係芝士味因為最有味道,其他都是普普通通 這個都算最欣賞,因為個人較喜歡麻辣,而佢既皮又吾算厚,入哂味最後當然吾小得甜品拉,但係佢整得太甜,加上原本應該係鬆脆既外層,佢整得好硬,食完個口損哂sad對呢間野都幾失望
餐包配炒蛋
餐包配炒蛋
SEP 14

我覺得呢間其實無甚麼特別,啲飯都較硬又多又無咩汁,叉燒都係無咩味同硬,雞脾就比較肥但都算不錯。炒蛋都算幾滑而餐包係墨西哥包都幾特別,茄牛通就吾夠蕃茄味咁,所以吾會特別推介
Top