中文 | English
1989 tina leung
我是住在上水的1989 tina leung。我最常於尖沙咀旺角上水出沒,最鍾意港式日本菜法國菜日式西餐私房菜會所自助餐壽司/刺身雞煲
食評會員 0次成為首位寫食評會員
1989 tina leung  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2014-07-13
類別 : 港式大牌檔火鍋海鮮適合大夥人

sad  力奇鋪頭入面好似工廠大廈果d飯堂咁,又畀人一種似室內大排檔既free。,鐵檯膠凳。入左去冇人接應你,企度等左好耐冇凳坐!開始點野食,order沙爹燙底,沙爹底畀左d三豆腐……唔係既鐘意。三文魚腩,肉自質比較普通。午餐肉夠大碟,不過d餐肉唔夠實,豬潤係大塊冇點切過,肥牛,…通菜…咁大個鋪位只得3位阿姐坐陣,除左飲啤酒有啤酒小姐招呼唔使自助,豉油助料要自己行出去拎,湯殼同碗都要自助。D間野份量係比較多,味道十分普通!
用餐日期: 2014-07-02

2014-07-06
類別 : 港式中菜館火鍋雞煲

sad 今日嚟到荃灣人氣最旺既一品雞煲!一坐低, 阿姐就問要咩雞煲, 但我係岩岩先收到MENU睇緊……
等左20分鐘送上半只雞,裝雞既雞煲見有小少崩, 試下個雞先,雞肉無味又肥膩, 個汁比較鹹有又小少苦不過都仲有辣味. 食左幾舊已經放棄, 落湯打邊爐...大家所加湯的「湯」,實質是「雞汁」來的。個湯變左有小少苦味,唔知係咪雞煲落多左八角……北上南下。雞煲都食唔少,種以為人氣一品雞煲
……提示,有加一服務!
用餐日期: 2014-07-02

2014-06-12
類別 : 港式中菜館火鍋雞煲

mad由於係星期日晚,所以我d5:30 pm 就book左 7:00 pm 的位,我d7:15 pm左右到 ,點知生意太好連樓上都冇位,等左4個字攞到位。呢間餐廳有好多煲可以選擇,有藥材醉雞煲、麻辣雞煲、沙爹鮮魷雞、胡椒豬肚雞、種有魚同豬踭……老闆就介紹我d食呢度既招牌麻辣雞煲!我d係order1隻。
本身唔食辣既我, 都忍唔住食左兩件雞, 因為一路開住個火,個雞煲就一路散發香芹同嘛辣味,正!流嗮口水……間餐廳既雞煲係用新鮮雞嚟整既,so雞肉好鮮嫩又夠嗮野味……因為係第一次嚟,老闆就叫我d試下bb辣先,唔夠至同我d再加辣…店員講每個煲都會送一碟唐生菜…火鍋配料多至50幾款,我d都點左好多, 安格斯肥牛,手打鮮鰕滑,越南紮肉,鮮魷魚……食到差唔多落我至鐘意既魷魚,真係超級爽口又夠嚼勁主要係d野好新鮮……食得太飽Lu!
鐘意食辣同飲啤酒既朋友呢度真係聚餐既好去處! 間雞煲真係好抵食。一隻大雞煲$178畀足分量架!餐廳乾淨舒適種有店員好熱情老闆都好nice。會多d同朋友嚟幫襯!