中文 | English
carrie0921
我是carrie0921。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
carrie0921  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2023-06-03
類別 : 日本菜壽司/刺身

因為天氣酷熱,所以搵咗呢間刺身飯食,價位幾十至百幾不等,喺太子區嚟講,此價位不算便宜,但尚可接受

先說食物,刺身尚算鮮甜無咩雪味,一齊正常

但服務真係唔掂,其一樓面叫極唔應,唔知佢係唔係真係只負責帶位及收銀,但佢又會行入樓面幫手🤷‍♀️

跟住我個餐先到,老公個餐要等,之後見其他枱落單後無耐就已經到餐,所以就問職員,叫極唔應嗰位職員企喺我哋枱隔離,我講咗3,4次唔該都唔理我,喺另一職員聽到先問有咩幫到我,跟住就請佢幫手睇睇個餐,好耐都未有,跟住check完只交代一句整緊,要等多陣,其實根本出錯餐俾隔離枱先🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

前後共等廚房出多3個餐,先出返俾我哋

我唔知係唔係因為開喺旺角,所以佢地就覺得客人就唔應該要求任何服務

中間比我哋遲落單,又得我一個餐出咗嘅時候,前後成半個鐘有多,完全無人理過係唔係漏咗單,亦無人問過我哋係唔係有嘢争

呢個價位,但呢種服務真係唔會推介

dislikedislikedislike

2022-06-08
類別 : 多國菜漢堡包

廚師用心制作食品,漢堡包上下都烘到脆邊,甜薯薯條外脆內軟,雞翼炸到很脆,肉質軟滑,仲有肉汁😊

之後店員仲主動提供水,漢堡包點都係第一次咋

Signle 漢堡係100g肉,如果想滿足d可以點double😋

2021-11-18
類別 : 西式酒店餐廳自助餐包場派對

沒有刺身,但每位有4隻生蠔,所以都值回票價,食物種類算多,味道唔錯,無太多殿粉質食物,有即煮麵及即制pancake, refill食物快,員工有禮貌,OpenRice 訂座有85折
推介美食: 生蠔
堂食等位時間: 150 分鐘
用餐日期: 2021-11-18
是次消費: 每人約$178 (午餐)

評分: 環境 4   服務 5   衛生 4   抵食 5

2020-06-06
類別 : 西式美國菜快餐店漢堡包

到步時18:00, 客人不多,當時侍應several我哋入座,說明限時60分鐘,已經唔係好想食,但因老公想試openrice又多好評所以照入

坐低後點餐,限時但侍應都不主動來下單,仲喺度圍埋傾計

到有位短曲髮侍應嚟落單原本叫龍蝦堡但因限量售完,咁我哋就轉左其他漢堡一人一個,該侍應問我哋要唔要跟餐,當時我哋睇緊要轉邊款漢堡,侍應小姐不斷咁講跟餐最後嗰頁其他飲品,我答佢我要睇轉咩包佢先停

之後我話轉餐,佢問要咩飲品,我話要梳打,佢話要加12蚊,我問36蚊餐跟咩嘢飲,佢即不耐煩咁答其他飲品,因佢嘅態度所以我話唔使,跟住佢侍應同我哋講每人最低消費80蚊,我即話夠架,一人一個包喎,侍應小姐問仲有咩包,其實我哋一早講咗只係佢係咁同我哋講住跟餐其他飲品就無聽我哋講嘢🙄

包嚟到其中一個,食完另一個都未嚟,等多10分鐘左右,侍應小姐問,你哋d嘢食係咪齊晒,當時枱面得一隻碟,我即問你話呢,該侍應就話我想問你哋係咪齊咗嘢食者,我話你哋check唔到單咩,之後佢話check到,緊住就行咗去無理我哋

我再等多5分鐘,我問係咪即係漏咗單,該侍應話係廚房漏咗,依家整返俾你,我話你哋限我60分鐘,依家過咗大半個鐘我點食?該侍應話俾多20分鐘你囉,我話我驚你地趕我哋走者,佢即話咁我有無趕你走呀,之後我老公都忍唔住問佢咩態度,該侍應竟然話覺得佢自己態度好好,所以我真係忍唔住問佢高姓大名😤,之後我老公問佢你哋經理喺唔喺度,該侍應話佢哋店無經理,難怪可以用呢種態度對待客人

dislikehuffy
兩個漢堡醬超咸,呢個價錢加呢d服務不值一試

兩個漢堡醬超咸,呢個價錢加呢d服務不值一試

2018-12-11
類別 : 日本菜壽司/刺身烏冬

烏冬出色外,其他小食也很出色,服務一流,預早訂坐餐廳安排了窗邊位置,可以看到海景😍,唯一就係原來叫酒類是必需加上佐酒小食(20蚊),問題不大,只係如果有多一兩款佐酒小食選擇會開心d, 其他都很滿意,會再幫襯👍

推介美食: 烏冬