中文 | English
carrie0921
我是carrie0921。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
carrie0921  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2012-07-10
類別 : 越南菜粉麵/米線適合駕駛人士

因為未夠鐘入場睇戲,所以去食一個early dinner,見到呢間仲有tea set,所以就同男友入去啦﹗

叫咗一個生熟牛肉+牛腩河,同埋火車頭,再加多一個油菜,侍應小姐話有生菜﹑菜芯同通菜擇,我哋選了通菜,之後個經理問我哋同通菜係要點煮,我哋問有咩選,個經理話可以選上湯同馬拉盞,咁我哋話馬拉盞啦﹗

食物嚟到,味道一般,好大碗下,但係d牛腩同牛筋超硬﹗食完口好乾,相信係因為味精啦﹗

之後,食飽飽埋單,一睇張單真係打咗個突,ttl:139.00

之後問返個女經理,我哋係加個12蚊油菜咋喎,點解收我哋4x蚊呢,佢話通菜唔係可以當油菜選,我話係你哋個侍應話可以選通菜,我哋先擇,個經理就話佢係新嚟架﹗

有無搞錯,一句新嚟就算,問我用咩煮嗰個係你囉﹗

最後我哋都照埋嗰張單,但真係有受騙感覺,所以唔會再幫襯呢間店﹗
題外話/補充資料:
其他用餐以外的補充資料、著數用餐優惠、菜式參考資料甚至飯後有感而發不吐不快?請將食評以外的「題外話/補充資料」放在這裡。

2011-06-18
類別 : 蒙古菜新疆菜無肉餐單慶祝紀念日

因為這間店是臨時轉場才決定去的,所以要坐室外,為免等到唔知幾點先有得食,所以室外都無所謂,加上晚上天氣唔算太熱,所以都ok﹗

芝麻羊肉卷:好多涵﹑有肉汁﹑外皮鬆化,好味﹗
手抓羊肉:waiter哥哥推介的,啖啖肉好好味,可點醋或湯汁,本人喜歡點醋多d,而且湯點完都無咩分別,但都係好好味﹗
串燒牛:唔會乾晒,仲係分件上,share食非常好,點埋新彊調味粉,好好味﹗
羊肉手抓麵:羊肉味無咩,有點似乾炒牛肉,不過都幾好味,麵身好彈牙﹗
馬腸釀餅:馬肉腸無咩特別,唔講都真係唔知用馬肉整,個味同個餅身都好似pizza,不過d料唔會整到乾晒,都可以一試﹗

室外環境燈光不足,睇menu好辛苦,同埋睇清楚個肚皮舞show,好咗室外唔會分時段,不過下次去的話會book室內,因為感覺上氣氛好好多,同埋室外有好多人食煙,好在個帳篷設計都幾好,空氣都幾流通,唔係好聞到二手煙味﹗

下次有慶祝活動可以再去^^

推介美食: 手抓羊肉﹑芝麻羊肉卷﹑串燒
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2011-06-17         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$140 (晚餐)

2011-05-30
類別 : 日本菜壽司/刺身

lol

經購購得知此餐廳,午餐定食又可以假期使用喎,所以就喺復活節嚟食下啦,上到去環境好靚呀,不過真係無咩人,坐咗成個幾鐘都係得兩﹑三枱客,所以真係要推介下,等佢可以繼續經營先﹗

講返個定食,份量十足,有壽司﹑前菜﹑湯﹑烏冬仲有餐茶添,食材好新鮮,侍應態度都好好,無好似有d團購咁,侍應黑晒口面囉,又無硬sale要加錢轉嘢食,十分分好,熱茶也自動refill,真係值得推介
推介美食: 刺身﹑拉麵﹑玉子燒
用餐日期: 2011-04-22

2011-05-30
類別 : 日本菜拉麵燒烤

huffy

經團購買了一個39蚊火鍋+一串串燒,本身都唔抱住有咩期望架啦,因為之前睇過下d食評麻麻,但買咗都要去食下,上到去沒有特別裝橫,坐咗好耐一杯水都無,要問先俾你,仲要狂sale加錢轉d貴價餐,但本人覺得唔係好抵,之前又未食過,所以都係食個團購嗰個先再算

兩個鍋嚟到係好細架,一個煲仔飯煲咁上下,d串燒似返小小樣啦,但唔知點解佢樣樣嘢都係好咸囉,可能想d人叫嘢飲啩,個鍋細到好難想像佢原價係88蚊囉,味道好普通,一定唔係d咩高級食材,連烏冬或飯都無碗,39蚊都覺得唔係好值,心諗好彩無加錢轉貴價餐者

另外,服務態度都唔多好,因為我同男友叫咗兩個唔同嘅鍋,咁問個侍應俾兩隻碗啦,佢第一個反應就係答我,咁都仲要碗呀,我覺得真係好無禮貌囉,你擺團購都係想人哋幫你宣傳下者,食物已經唔好,但你服務都無,本身我都唔係會唱衰食店嗰d人,不過呢間真係要同大家講千其唔好幫襯,團購見到平都唔好諗住試,我哋用平價買餐食者,你唔係free俾我架,唔加錢轉係我哋自由囉,一唔加錢轉就態度轉差,真係不知所謂﹗
用餐日期: 2011-05-28

2023-06-03
類別 : 日本菜壽司/刺身

因為天氣酷熱,所以搵咗呢間刺身飯食,價位幾十至百幾不等,喺太子區嚟講,此價位不算便宜,但尚可接受

先說食物,刺身尚算鮮甜無咩雪味,一齊正常

但服務真係唔掂,其一樓面叫極唔應,唔知佢係唔係真係只負責帶位及收銀,但佢又會行入樓面幫手🤷‍♀️

跟住我個餐先到,老公個餐要等,之後見其他枱落單後無耐就已經到餐,所以就問職員,叫極唔應嗰位職員企喺我哋枱隔離,我講咗3,4次唔該都唔理我,喺另一職員聽到先問有咩幫到我,跟住就請佢幫手睇睇個餐,好耐都未有,跟住check完只交代一句整緊,要等多陣,其實根本出錯餐俾隔離枱先🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

前後共等廚房出多3個餐,先出返俾我哋

我唔知係唔係因為開喺旺角,所以佢地就覺得客人就唔應該要求任何服務

中間比我哋遲落單,又得我一個餐出咗嘅時候,前後成半個鐘有多,完全無人理過係唔係漏咗單,亦無人問過我哋係唔係有嘢争

呢個價位,但呢種服務真係唔會推介

dislikedislikedislike