中文 | English
Wai吃兵團
我是Wai吃兵團。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
Wai吃兵團  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2014-09-03
類別 : 韓國菜快餐店

今日同好友開開心心shopping 後,已經行到腳子軟,,諗住拿拿聲搵個地方吃晚餐休息下。。tonguetonguetongue但是為左決定吃咩,,都來來回回行左幾條街搵吃。。哈哈哈哈哈,女人真是麻煩。。。
間鋪頭都好細,得5張台左右。。不過唔知是今日勁好彩定是平日真是無咩人吃,入去時,只得一台客。。
而里間韓國餐廳,負責煮也食既是似泰國定菲律賓既女士shocked,聽她地自己溝通是講英文。。哈哈哈,偷聽完,即刻睇menu 叫也吃啦...
chopstick年糕,,外層好硬,不過都好煙煙unun...

chopstick紫菜卷,,一上台就散曬,感覺好求期,,而且口感很淡,只吃到芝麻粒味道。。

chopstick石頭窩豬肉拌飯,里個最好味,又香又辣。。

chopstick泡菜煎餅,真心唔推介。好油膩,而且無泡菜味,只覺得勁酸。。

2014-08-29
類別 : 多國菜

今日約左朋友同bb女過去吃下午茶,里度環境舒服,而且有好多卡位,唔會逼迫,可以慢慢傾計。
chopstick魚柳沙律,魚柳唔太油膩,好香口,hi沙律醬酸酸地好味。而沙律像是罐頭雜果,無咩特別。

chopstick雞脾沙律,雞脾炸到有點乾,不過都擔擔肉,好滿足。。。

用餐日期: 2014-08-26

2014-08-28
類別 : 西式麵包店

今日過淘大搵朋友hea下,,甘無理由兩手fingfing去探班啦,lol甘路經此地,選擇左一輪,,最終簡左它。。
chopstick大大件,每件17蚊。mad好多芒果粒,賣相好吸引,,望見都流口水~~
不過吃落就有點失望,芒果粒好酸,,下面既蛋糕就好乾好鞋口。。我同朋友都不太欣賞。。

用餐日期: 2014-08-25
是次消費: 每人約$17 (下午茶)

2014-08-18
類別 : 港式小食店

madmad入來大澳,,點可以唔吃炭燒雞蛋仔。。戴住黑超有型既伯伯,單憑雞蛋仔,就得到甘多人既喜愛,可想而知,味道一定唔差。。

哈哈哈哈,今日終於有幸吃到啦。
伯伯手勢純熟,倒入蛋醬後,,將它1轉2轉3反,,就放上爐去燒啦,之後制成後,伯伯會將雞蛋仔放低吹一吹風扇,先再俾客人。
chopstick炭燒雞蛋仔,燒到金黃色,賣相好吸引madmad,,外面真是好脆,但入面口感好像吃緊蛋糕仔甘 👍 👍 👍好丰富。。
炭燒雞蛋仔$15

炭燒雞蛋仔$15

用餐日期: 2014-08-16
是次消費: 每人約$15 (下午茶)

2014-08-18
類別 : 港式

假期真是要入去郊區吸一吸新鮮空氣,輕鬆下,為自己充一充電lollollol。。。
入到來,除左行行逛逛外,亦都要飲飲吃吃,滿足口福之慾tonguetongue
行到來里間鋪頭,只見一個姐姐一腳踢。它是即叫即制,新鮮熱辣辣,所以要耐心等下啦。
chopstick蝦豬餅,餅皮包住生菜,同撈過蝦醬既豬肉碎。。好香蝦醬味,但又唔會過咸,味道岩岩好。。好香口lollol
蝦豬餅$20

蝦豬餅$20

用餐日期: 2014-08-16
是次消費: 每人約$20 (下午茶)