中文 | English
我的推介食評 我推介的食評 6
hood  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2022-10-15
類別 : 粵菜 (廣東)

之前食過幾次協成粥品,但好鹹

成日行過呢間泉記都想試下,估唔到都幾ok
舊式野,但比以前少咗好多阿伯

唔鹹,幾好,舊式果種質地,應該係自己整嘅,大點,$16

大點$16

雞絲粉卷,唔鹹,大點

壽尾,好味,茶錢都係$5
壽尾,夠重味,唔錯

壽尾,夠重味,唔錯

估唔到有驚喜,鍾意食舊時果種味就好好食,好似去咗澳門,廣州咁,唔好同而家啲酒樓比較
東寶執咗

東寶執咗

2021-09-18
類別 : 西式酒吧

去浸會醫院探病,嘩個外賣好大份,超抵食。又多豬扒,好味,推薦!yummy
蔥油豬扒飯,40蚊!加飲品8蚊!
老板娘好人。

呢頭冇乜野好食,金記又貴又唔好食,間日本野又多人伙記服務一般。。。

堂食等位時間: 5 分鐘
用餐日期: 2021-09-18
是次消費: 每人約$40 (午餐)

2021-07-11
類別 : 西式咖啡店薄餅All Day Breakfast

叫咗兩個午餐,
黑松露牛扒 $70
珍寶騖鴦扒餐 $79,塊雞扒比大家樂早餐細塊
啲牛扒比大家樂揩,又薄,又燶dislikedislikedislike
得雞翼好食,多汁
湯ok
沙律一般,太細份,新森林個沙律好食好多

推介美食: 小城鎮炸雞翼
用餐日期: 2021-06-28
是次消費: 每人約$75 (午餐)

2015-03-01
類別 : 川菜 (四川)意大利菜西式中菜館

餐廳四週爲商場走廊,所以好似喺food court食緊嘢咁,如果想食個好少少嘅sunday西餐,要有心理準備要降低預期,冇加一,侍應全爲大聲嬸嬸,幸好環境都算寧靜,可能因為商場本身人流低嘅關係。食品有四川和西式,比較奇怪...
呀,還有點菜後不久侍應好快會送上單據,並要先比錢後上菜....
碟和背全爲膠製品,比人感覺由點大家樂...

B.L.T Burger 一般,麪包幾軟熟,burger 都夠熱,但太熟,冇問過我要幾成熟,整體感覺係個貴價版Burger King

薯條好失望,menu上寫"炸粗薯條",但送上同McDonald 一樣嘅薯條。
沙律一般。
另加錢的龍蝦湯冇料食的,太鹹,跟"1/4條"蒜蓉包。
薯條+沙律+飲品要加$30,burger唔包的。失望

蒜香白酒煮蜆意大利粉唔錯,意粉幾好食,都幾多蜆,價錢$65貴咗少少,同樣跟"1/4條"蒜蓉包...

送上餐牌以供參考。
中餐menu

中餐menu

堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2015-03-01
是次消費: 每人約$80 (午餐)

2014-05-02
類別 : 西式西餐廳酒店餐廳自助餐

唔知點解呢間酒店比較個環境會老牌,音樂係播Rod Stewart, Phil Collins,而且隔離的食客多數係老一輩嘅朋友,食啲嘢都比較舊款啲嘅食物,竟然有一大堆蒸到脹晒嘅紅布腸同日式魚蛋,$298略嫌唔夠誠意.....
服務Ok,只係切三文魚嘅厨師對代啲魚比較粗魯。
但係個印度厨師服務好好,佢整嘅薄餅,同印度薑奶茶好好飲!

三文魚好味
牛扒唔好咁早攞,因為頭尾揩,等佢切到去中間啲肉好食啲淋啲,青口好味

辣田螺好好味,咖喱牛好揩,印度薄餅Rotti Pratta,好好食,個人好鍾意,唔油膩,碟碟食,焗三文魚頭一般

辣田螺,好好味
咖喱牛,好揩
焗三文魚頭,一般

香煎三文魚,一般,唔香
芒果忌廉pan cake,一般,得兩種生果可以揀,忌廉溶晒唔夠杰

焗蠔,應該係美國蠔,雖然冇乜肉,但係好好味,燴牛柳好好味,香煎鱈魚好食(下半場先出),印度洋蔥蛋薄餅好食

香煎鱈魚好食(下半場先出),印度洋蔥蛋薄餅好食
焗蠔,應該係美國蠔,雖然冇乜肉,但係好好味
燴牛柳,好好味
抆鴨胸,一般,好揩
Indian Ginger Tea,好正,重薑味,仲要係食到半場先出,飲用後即刻感覺冇咁飽,又可以衝過!

Chocolate orange好好味
Tiramisu唔夠酒味,German Cheese一般,Coffee Cheese唔夠咖啡味 三隻味好似差唔多咁....

三隻味好似差唔多咁....
柚子白朱古力Ok好味(白朱古力係酸嘅,啱女士食),菠蘿椰子味道一般

題外話/補充資料:
原價$298,用中銀卡9折,$265
推介美食: 辣田螺,印度薄餅Rotti Pratta,焗蠔,燴牛柳,香煎鱈魚,Indian Ginger Tea,榴槤cake
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2014-04-29         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$265 (午餐)
用餐優惠: 信用卡優惠