中文 | English
Honshinai
我是Honshinai。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
Honshinai  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2014-05-06
類別 : 港式火鍋自助餐

原本捻住食下面嗰間嘅,點知上面嗰間等快d,所以就咁就中招!

中招嘅原因係,個爐完全係唔夠熱,燒左半個鐘都係攞過兩轉野,不過咁都未到最離譜。一路食,一路研究有乜好食啦,牛豬雞魚都有,但係得牛煮得過,因為第一就算唔夠熟都冇咁危險,第二,冇咁鹹,佢d鹽好似免費任落咁,得牛肉冇咁鹹。當然,有壽司刺身等等,刺身本身唔係特別好,同放題比差少少,但仲要每人4件,壽司就任攞,梗係啦,飯咋嘛。甜品方面,真係得個甜字。哦,仲有爆谷同買要企響度等成世先捲到少少嘅棉花糖。計我話,呢間野韓燒只係配菜黎.

食左一個鐘,落肚嘅都係 好有限,叫經理黎處理,嘩,黎料!好似求佢咁,講極都唔換台唔換爐!!姓曾個經理仲話:好老實講,呢度張張台都係咁咖嘞,其他人都係咁食!我地出面仲有好多客等緊,你唔中意可以離開讓比等緊嘅人!

雖然佢地早埋單又不斷催,不過我地幾歹都唔早走,食甜品食到夠為止。比兩舊水食甜品,我不如去甜品鋪好過!!

好離譜囉,未見過咁做生意囉!
用餐日期: 2014-04-21
是次消費: 每人約$210

推介此食評

你覺得這篇食評:
靚相

2014-04-28
類別 : 日本菜火鍋自助餐任食/放題

今次係第一次食牛一,聽講有比較特別嘅乳酪雪糕,加上有肥牛,一於試試。

黎到6:55,攞左113號籌,等到8點都係叫到91號,超級無癮。

9點終於入得喇,食左好多野,牛肉算唔錯,唔太肥唔太瘦,d紋都算平均,豬肉就比較一般啦,不過有牛肉又何必叫豬呢。

個湯係冇預先放湯料嘅,自己可以選擇加菜,番茄,肉丸,芝士腸,等等啦,自助式放題。基本上個湯都好夠味,唔需要外加醬汁。

成晚都食得好滿足,尤其是最尾可以食翻個雪糕。

環境方面,好乾靜,連自助區都乾淨,冷氣都頗足夠,唔會搞到個頭成陣火鍋味。好野都係要等,下次預留多d時間等先。
堂食等位時間: 120 分鐘
用餐日期: 2014-04-27