中文 | English
我是Casawin。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
Casawin  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2015-03-01
類別 : 港式茶餐廳/冰室

唔想食太多野咪入嚟食番個Hong Kong style ge all day breakfast,湯底味道幾濃意粉亦唔會太淋,叉燒都ok,但個蛋就冇味sad同好小,比起澳牛差很遠,不過位放TST都算係咁了,可以再來的

是次消費: 每人約$38

2015-03-01
類別 : 韓國菜

相信而家唔小人去食韓國野揾韓仔,韓妹,但如果抱住咁嘅心態真係會'奶'野,見今晚唔洗排隊咪入去試下(因之前見10點都有人排隊),選擇很少,想點魷魚飯但佢話海鮮類賣晒,咁就點左個泡菜蛋火腿,女侍應放了兩隻杯同兩隻碗,但一路都冇比水或茶我地,唯有叫韓仔比我吧~服務態度ok嘅,嚟到個賣相真係唔吸引,一d聲都冇,倒完蛋漿再加芝士碎,放了一陣韓仔侍應就拿起我兩的飯更用力的撈,出嚟效果就變左一pat飯糊sad,食落去唔太熱,味道真係冇特別,相信自己喺屋企都煮到好食過佢,我兩食左一半已經唔想再食了,算吧~又一次中傳媒的伏,好在叫左一款野食,如果唔係真係喊死

堂食等位時間: 0 分鐘
是次消費: 每人約$75 (晚餐)

2015-02-22
類別 : 粵菜 (廣東)酒樓點心

好耐冇去過明星了,老人家提議裝修後親戚都覺得唔錯咪去試下,不用訂位,餐牌都好多選擇,我們被安排望住燒乳豬位置,不停地燒呀燒~感覺好新鮮,所以將燒味拼盤改為乳豬拼盤,但反而燒肉好味同脆過乳豬lol,龍躉片係好厚肉又唔散smilesmile呢個超正,鮑魚雞煲好足料,真係由頭到尾都好高評價,仲有服務態度非常唔錯,一定有下次

堂食等位時間: 0 分鐘
是次消費: 每人約$300 (晚餐)

2015-02-20
類別 : 港式糖水舖甜品/糖水中式糖水

好想食下甜品但行完小花市太夜好多都關門或冇開,見到燈火通明嘅許留山就入去吧~好耐都冇食過了,朋友叫左芒之戀同芒果布甸都ok,我叫左個紅白小丸子就中伏了,好似食緊紅豆冰咁,紅豆又硬,加左d碎椰汁冰,丸子都硬,實在係幾難食的sad,還冇個芒果凍餅其實係木糠布甸,並冇芒果在內,相中影的超吸引有芒果filling,唉~以後都係食番d普通芒果產品,不過而家先知貴左好多,相信都會諗下先來了

2015-02-14
類別 : 粵菜 (廣東)中菜館酒樓海鮮大閘蟹點心

爸爸生日話要食中餐,記得有嚟過飲茶d乳豬唔錯,個view又靚就試下食晚餐吧~我地叫了半席再另叫了兩客$398(每一客)的鮑魚鵝掌,幾款小菜,當晚7:30到達,想也是入座律很高吧!來到只見5枱客,連埋我地6枱,真有點兒嚇親,先來個乳豬,馬上起筷,食左大家你眼望我眼呆左,好靱同好肥,皮又唔脆sadsad,再嚟黑醋骨,超難食,粉厚到不得了,中段叫了兩個白飯,20分鐘也來不到,追了多次都未出嚟,侍應又唔忙但唔知做緊咩,經理愛理不理,真係怒火中燒huffy,差不多半個鐘先出嚟個白飯,其他食物亦唔新鮮,唔怪得咁小客人,咁嘅質數同服務真係以後都唔再嚟

堂食等位時間: 0 分鐘
是次消費: 每人約$400 (晚餐)