新葡岡Doublelift
我最鍾意周圍試新野
訊息
正顯示第 13 篇(共 3 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2014-04-29
是次消費
每人約$60 (晚餐)
APR 14

唯一面家在沙田區都立足了很多年,以前讀書都經常會來食。但出來工作之後都好小再去沙田,今次咁岩經過沙田就黎試下當年返學既食堂啦。 我和友人各點了一款面:1. 炸菜肉絲上海幼面  2. 香茅豬排上海幼面 炸菜肉絲上海幼面 : 多炸菜少肉絲,但很奇怪的是,炸菜很淡口,幾乎沒有味;相反肉絲超咸,難以入口。 香茅豬排上海幼面:好正!豬排好香,肥瘦平均!推介這個。 凍豆漿:合格,不會太甜,有豆味。
2014-04-26
每人約$105
APR 14

上海菜一定要叫小籠包,一籠有4隻,但有2隻穿左底,但味道都好的!咸肉津白幾好味,食飯有菜健康D,記得同埋D肉一齊食,否則會很淡!嫩雞煨面淡口左D, 面身偏軟,著重口感者需注意。另外雞唔多,可以不試
2014-04-27
每人約$250
APR 14

放工約左朋友食飯,已經唔係第一次食呢間餐廳,但就係第一次寫食評INSALATA di SPINACI 菠菜沙拉 $120 very yummy, olive oil + mushroom yummy意大利面配黑松露醬,羊奶羅馬諾乾酪,聖丹尼爾火腿和蠶豆 - super good. 齒頰留香 口感很好, 味道濃郁 TROFIE alla NORCINA $195 Trofie pasta with black truffle paste, Pecorino Romano cheese, San Daniele ham and broad beans / Trofielinguine with assorted seafood in tomato sauce. 什錦海鮮番茄意大利面
Top