exlpkaren

exlpkaren

我是 exlpkaren
訊息
正顯示第 110 篇(共 21 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
5分鐘 (堂食)
2017-09-10
是次消費
每人約$120 (午餐)
SEP 17

好男朋友去食可愛嘅B duck cafe! 原本都諗住要等半個鐘以上,諗住走架啦⋯⋯ 咁即係我等左5分鐘嘅時候突然同我講話有兩位喎madlike 咁我哋就叫左火雞比,美祿朱古力凍飲, 咖喱雞扒飯。 飲品就冇咩特別upset 火雞就咁岩俾咗隻比較大嘅我地,而且肉質都好鮮嫩唔會好鞋mad 咖喱雞飯都幾香幾好食bowl 一試無妨chopstickliketongue 係咁影相其實都OK嘅~好可愛呢 BDuck!!!!!!! 全場大部份都係一家大細同小朋友泥,小朋友玩得食得好開心!好似去咗兒童樂園⋯⋯😂
生薑牛肉燒
0分鐘 (堂食)
2017-05-30
是次消費
每人約$178 (午餐)
用餐優惠
團購
MAY 17

Yahoo coupon 108hkd+ cash 78/per, 可任食3:30小時 1230入坐,食到2:45左右 燒大蝦幾好食,帶子也ok,前後食了3至4轉!海膽粥也不錯! 刺身比較薄dislike,無雪味,還可以,無驚喜 香芒壽司無到,菠蘿也好薄sick,失望。 其他大部分到齊。但無羊架⋯⋯失望。 而至有驚喜是牛肉生薑燒!因為係m記將軍漢堡燒汁味!yummy 燒牛扒都好好味,雞扒smile 總結:服務,質素,總體還可以。 希望下次有待改善,但下次未必會再來,始於元朗都比較山長水遠。
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
是次消費
每人約$196 (午餐)
MAR 17

今日約了放假的媽媽吃放題午餐 說好的減肥計劃要暫停一天tongue 刺身船有乾冰好靚呀 刺身都新鮮,無雪味 最值得推介嘅係 1. 羊架,燒得啱啱好好淋,好juicy! 2. 蒜香牛柳粒,炒得啱啱好,好香口,好juicy! 3. 牛奶布甸,可以媲美銅鑼灣MR. XXXXX 啊! 其次係刺身,蝦串燒,燒菠蘿。 服務員態度好好, 無黑面。 收碟速度好快。 但當然會有平時漏單既情況出現啦。 咁如果漏咗嘅話就再叫過⋯⋯ 甜品方面就比較少雪糕揀,飲品其實都好多選擇,沙律就唔推介,比較普通唔好食,海膽手卷得少少海膽。 下次有機會再試吓午...
1 推介
pipi22
JAN 17

突然要同老細食晏見客 到了中環,行了大段冤枉路約15分鐘到了。 星期4中午人很少~ 叫了三文魚麻薯辣窩夫及青瓜沙律。 幾特別,辣的甜品。 甜的應該好食好多。 想不到還有甜品lemon cheese cake 。 老闆叫了牛肉牛油果意粉,看著也很好食,但無影相。upset 有機會也會想再來。感覺幾好的。 愉快的午餐。 Waitress態度也不錯👍
DEC 16

今日同媽咪食完過冬食,去食甜品! 見到無咩人等,諗住終於有得試吓! 本人係非常之期待可以去試食佢d甜品架! 叫咗抹茶甜品,但抹茶味唔夠香濃。 入口都係甜味偏重⋯⋯upset 可以話係完全冇驚喜, 仲有啲失望添⋯⋯ 其實外觀上非常之好睇,做得好的骰好可愛好靚,但入口就比較地普通⋯⋯ 反而隔離枱食意粉感覺好似好食得多。 有機會下次試食佢啲main course。 希望甜品嘅份量質素可以改善!! PS:環境musicwaitress服務態度係好好嘅!!讚like
DEC 16

日式料理75元一位。 煎素魚,炸素蟹棒手卷,清湯素面條,沙律及湯。 但是份量比較少,素魚,炸素蟹棒很油,不喜歡,其他的冇特別驚喜, 中午時分1200至1300都冇人, 可見生意好有限, 下次也不會再去, 但服務態度還是不錯的, 做完瑜伽,如果懶的又有錢的可考慮在這兒食。 尖沙咀人比較多,不知道還能開多久?
是次消費
每人約$49 (午餐)
OCT 16

之前買20元當40元用 無帶飯就去左叫外賣 拎番office as lunch box! 原味紫菜卷及吞拿魚紫菜卷2款,味道幾好~ 都整得似模似樣~ 仲係韓國既型男座陣,好有韓國風~ 其實環境不錯,但中午人都無個⋯⋯ 難道是選址問題?
OCT 16

餐廳環境幾好嘅smile 感覺係幾有日本餐廳感覺 可惜,食物質素又唔係十分之好 675 2位 實在太貴 雖然經理嘅態度好好 但係唔係咁超值sick 生日飯就還好 平時嘅話我諗去返井井屋就得啦upset 不過一試無防,食下環境ok既
心太軟
北海道牛乳布丁
2016-10-20
生日
是次消費
每人約$390 (晚餐)
OCT 16

生日同媽咪食buffet! 有好多野食~生蠔,麵包蟹,花膠,比目魚 ,長腳蟹,海參,牛柳粒,羊架,和牛,壽喜燒,紅棗人蔘雞湯,刺身又有三文魚,象拔蚌,赤貝,帶子,甜品中朱古力流心蛋糕,3.6牛奶布甸,Haagen-Dazs 雪糕,但其他驚吉不大,比較普通,但都非常大滿足😋😋😋😋😋 可惜美中不足 movenpick 雪糕由於雪櫃有問題,溶左⋯⋯無得食😭 待應還好快手!好有禮貌 另外廚房哥哥見有新鮮扇貝出仲即刻叫我拎~哈哈 依家仲有88折再加一,還算抵食吧?😙
3 推介
elimyl
Remenda
pipi22
OCT 16

以前都常來 唸住不用等 就食下啦 入到去無冷氣的⋯⋯ 又叫34次先比水⋯⋯ 以前常食溫泉雞蛋飯 今次試食四色三文魚飯店99元 叫咗個魚生加炸雞套餐89元 另叫左甜品抹茶杏仁豆腐54 只有豆腐好食 三文魚小得可憐😓 豉油喊得好緊要😓😓 咁既價錢不如去井井屋食 人地d飯起碼真係日本米又好食又香 266.2 dinner 好不值⋯⋯
Top